Защо веганизъм?

• 280 468
  • 3 468
  •   1
Отговори
# 180
  • София
То не се мре толкова лесно, за живота на девойката не се притеснявам, нито за здравето ѝ всъщност. Като огладнее хубаво, ще се нахрани, я виж племенникът на Assos как сам се е сетил, че гладът е страшно нещо.
Именно.
Иначе от самото веганство нищо няма да и стане толкова, пак казвам, нека сравним с другите пубертетски варианти. Просто трябва да се храни достатъчно с каквото там се хранят – киноа, амарант, веган яйца и веган бекон, вода от Марс и прочее.

Между другото, производството и доставките на тези "извънземни" продукти вреди много повече на планетата, а особено на хората от Третия свят - Южна Америка, Африка. Предния път като нищихме темата се забих да чета статии по темата.

# 181
Майка ми не е посягъла към месо от 27, години, на 41 е и хората често питат дали не сме сестри. На мен ми се оправи кожата от акне също, ноктите ми не се чупят и косата ми изглежда по-здрава.

И ти реши, че майка ти изглежда на 16, а не ти на 40? Поне самочувствие не ви липсва в родата.
Ако сега косата ти е здрава, а кожата ти - сияйна, обяснението е много просто - израздохваш резервите от собствените си мазнини, които са най-идеалната храната за организма ти. Но те скоро ще свършат, косата ти ще опада, кожата ти ще пребледнее, а погледът ти ще стане сълудничав.
Учители и непознати питад дали сме сестри, не аз. Не ми извъртай думите.
Аз казах, че преди бях зле. Оправих се, когато започнаха да свътшват запасите, ако вече не са и свършили.

# 182
  • София

Аз казах, че преди бях зле. Оправих се, когато започнаха да свътшват запасите, ако вече не са и свършили.
Но ти все не ми отговаряш защо пишеш по темата и защо точно тук?
Първо, можеш да ядеш каквото искаш на спокойствие без да пишеш. Второ, имаш Тийнпроблем, Фейсбук, блогове. Не го казвам като критика, просто ме интересува, а щом не отговаряш, още повече.

# 183
Както са изключително неверни крайните мнения на авторката, така са и крайните мнения на някои потребители. Да си веган не е смъртна присъда и не значи, че ще приличаш на ходещ скелет. Ако наистина ЗНАЕШ как да се храниш правилно и го правиш и си набавяш наистина всичко, от което имаш нужда ако ще и тук и там с добавки, то нищо ти няма и наистина може да имаш по-хубава кожа, защото не се тъпчеш с хормони и антибиотици от месо. Най-малкото който е виждал Фея Кръстница знае, че можеш да изглеждаш прекрасно като си веган (казвам го, въпреки че не съм изобщо фен на начина, по който тя се храни). И както се подигравате на "модерните" киноа и амарант например, то в други краища на света се ядат така, както ние примерно ядем ориз и не са нищо особено или специално за никой. Това, че нещо сега е достигнало до тук не го прави задължително само модна измислица и не отнема от полезните му качества.

Иначе пак към авторката - ако досега си яла салами, боклуци, масово произвеждано месо е нормално да ти се изчисти кожата първоначално. Но ако наистина вярваш, че с малко бобови и зеленолистни ще си набавиш всичко необходимо, то нека си поговорим отново след примерно половин година как ти е кожата, косата и ноктите  Peace

Поправка - отново - така можеш да се храниш като си порастнал! Веганството не е за бебета. Не си храни бебето вегански, спаси живот. Децата айде може вегетариански..

# 184
Дете, ти дори не правиш разлика между веганство и "не посяга към месо".

Янечек, не си права, спокойно може да се утрепе човек с хранително разстройство, особено в тийнейджърска възраст. За никоя анорексичка не настъпва момент "като огладнее хубаво, ще се нахрани". Сега, не казвам, че веганизмът е хранително разстройство, макар че по фанатизъм малко натам бие, но изобщо не е за тази девойка, като й чета нулевата информираност и липсата на елементарни знания и логика.

Последна редакция: пн, 17 окт 2016, 23:09 от Априлска вълшебница

# 185
Когато някой изпита нужда да се покаже "извисен" - мода, идваща от Запада, от преситените общества, то той е готов не само себе си и бебето си да убие в името на спасяването на слабите и невинните, а и народа и цивилизацията си да пожертва... Фанатизъм, високо самомнение, липса на реални проблеми...

# 186
  • MI
Много ясно че можеш да изглеждаш по-добре като веган, особено ако преди си се тъпчел с всякакъв боклук, бил си затлъстял и т.н. Това не значи обаче че ще си непременно и здрав щом изглеждаш добре. Нито пък че това че в този момент не ти се отразява на здравето, това нма да се случи след 5 или 10 години.  Rolling Eyes

А за киноата и т.н., точно така, ядяЛИ са ги като ние жито или ориз, сега благодарение на модата просто не могат да си ги позволят бедните хора в тези страни. Хубаво е и за тези аспекти да се замисляме като решаваме да сме "отговорни". Или тези от третия свят да мрат?

# 187

Но ти все не ми отговаряш защо пишеш по темата и защо точно тук?
Първо, можеш да ядеш каквото искаш на спокойствие без да пишеш. Второ, имаш Тийнпроблем, Фейсбук, блогове. Не го казвам като критика, просто ме интересува, а щом не отговаряш, още повече.
Не става въпрос за какво мога да ям, а за правата на животните.
Не мисля, че има значение къде. Просто искам да коментирам относно тази тема. Избрах този форим защото майка ми го ползва често.

# 188
Искаш лелите да ти обръщаме внимание ли? Мисля, че трябва да си много доволна, защото ти обърнахме предостатъчно, освен това ти позволяваме да ядеш, каквото си искаш, не ни пука дали ще пукнеш от глад или не, твоя си работа, важното е, че нашите деца си хапват добре  Sunglasses

# 189
  • София
И какво направи ти за правата на животните?

# 190
Както са изключително неверни крайните мнения на авторката, така са и крайните мнения на някои потребители. Да си веган не е смъртна присъда и не значи, че ще приличаш на ходещ скелет. Ако наистина ЗНАЕШ как да се храниш правилно и го правиш и си набавяш наистина всичко, от което имаш нужда ако ще и тук и там с добавки, то нищо ти няма и наистина може да имаш по-хубава кожа, защото не се тъпчеш с хормони и антибиотици от месо. Най-малкото който е виждал Фея Кръстница знае, че можеш да изглеждаш прекрасно като си веган (казвам го, въпреки че не съм изобщо фен на начина, по който тя се храни). И както се подигравате на "модерните" киноа и амарант например, то в други краища на света се ядат така, както ние примерно ядем ориз и не са нищо особено или специално за никой. Това, че нещо сега е достигнало до тук не го прави задължително само модна измислица и не отнема от полезните му качества.

Иначе пак към авторката - ако досега си яла салами, боклуци, масово произвеждано месо е нормално да ти се изчисти кожата първоначално. Но ако наистина вярваш, че с малко бобови и зеленолистни ще си набавиш всичко необходимо, то нека си поговорим отново след примерно половин година как ти е кожата, косата и ноктите  Peace

Поправка - отново - така можеш да се храниш като си порастнал! Веганството не е за бебета. Не си храни бебето вегански, спаси живот. Децата айде може вегетариански..

Без да се заяждам, искам да питам кои мои изказвания са крайни.

Веган съм вече повече от 5 месеца.

Има милиони вегани по света които хранят децата си веган, и те са в чудно състояние.

# 191
  • София
Не са. Мързи ме да ровя пак, но веган децата имат голям риск от изоставане в растежа, умственото развитие, килограмите, всичко.
Има една разумна веган майка, която препоръчва да се дават яйце и млечни /масло и сирене/. И добавки.

# 192
И като искаш да коментираш, ти какво разбра от коментарите?

# 193
"права на животните" е такава глупост, извинете. Права имат съществата, които имат съзнанието да разберат концепцията. Ако ние внезапно се затрием от лицето на земята и останат само антилопи и буболечки, какви права ще има мравката, и отнесено към кого и какво? Друг е въпросът, че като човек е нормално да не искаш да причиняваш (излишно) страдание, защото имаш съзнанието за съпричастност и емпатия. Така че да тормозиш животно е равно с тормозенето на човек, не защото животното е равно с човек, а защото способният да се наслаждава на чуждо страдание е такъв по принцип. Това е несъпоставимо със селянката, която врътва врата на кокошката, за да си нахрани децата - тук няма тормоз или жестокост, а необходимост за оцеляване на вида.

# 194
  • София

Не става въпрос за какво мога да ям, а за правата на животните.
Не мисля, че има значение къде. Просто искам да коментирам относно тази тема. Избрах този форим защото майка ми го ползва често.
Благодаря!
Ти на училище не ходиш ли? (Гледам кога си тук, затова. Във Виена няма първа и втора смяна, а в момента няма и ваканция)

Общи условия

Активация на акаунт