Защо веганизъм?

• 280 274
  • 3 468
  •   1
Отговори
# 375
Оф, Боже, ако искат не в тарелки с кръв да лежат, а да влязат в тавата, да се мушнат във фурната и да се опекат до хрупква коричка.

# 376
  • MI
Аз се чудех откъде толкова вегани в България за протест, а то ето каква била работата - внасят ги.  hahaha

За яхнията, по принцип не обичам но определено е по-полезна от мазен сандвич. Нахут се яде отдавна и в Европа, но под формата на супи, пюре и т.н., ето това със сигурност е полезно.

# 377
А защо Столична Община разрешава подобни събития?

И на мен това не ми е ясно.

# 378
  • Пловдив
То не е протест с искане, а реклама на идея. Нещо като последните картинки по цигарените кутии, ама на живо. Wink

# 379
  • MI
Да, де, ама внасяте протестиращи, нали?  hahaha А и хубава реклама си правите, ако някой ви е мислел за нормални, си е променил мнението.

# 380
Явно има механизъм, по който няма проблем да се вземе разрешение, но не може пиеска с 34 литра кръв да се постави на оживен булевард, където неволен зрител може да стане всеки. Ако искам да гледам симуланти на трупове, оплискани с кръв, ще си пусна някой криминален филм и ще пратя детето в другата стая, защото ще има точка за възрастово ограничение. Да не говорим че най-податливи на подобни силно провокативни, както сами си ги наричат, постановки, са точно подрастващите и точно те могат да бъдат увлечени. На мен и Трещетица няма нищо да ни стане да минем покрай тарелките с хора, но някое чувствително дете може доста сериозно да се потресе. Безотговорност от стана на общината е това, просто някой не си върши работата. То е точно секта, с нищо не е по-различно, имат си гуру, имат си и вяра, а и вербуват хора. СЗО не обяви ли вече веганството за психично заболяване? Да не се бави повече, че е крайно наложително, сцената за подобни прояви се намира в Курило, не на Витошка.

# 381
  • Пловдив
Да, де, ама внасяте протестиращи, нали?  hahaha А и хубава реклама си правите, ако някой ви е мислел за нормални, си е променил мнението.
Кои ние тва?! Shocked  Laughing Laughing Laughing

# 382
  • MI
Ввганите, Магдена. Ако не си от тях извинявай, но ми е малко странно нормален човек да приема подобни сценки за в реда на нещата. И тук съм виждала вегани на протест, но си стоят мирно, чисти, облечени и викат. Значи подобни палячовщину не са разрешени.

# 383
  • Варна
А тия голичките, които са опнали стройни бедра там, на чаршафите, само жени ли са? Или има и мъже? Ако са само жени, значи на дискриминация ми намирисва. Авторката защо не се захване със защита правата на жените, от тази кауза поне няма опасност да се поболее и да мре гладна.

# 384
Тъкмо обядвах половин кило пилешка вратна пържола! Ммм ...

Трябва да е било някакво пиле мутант.  Shocked

Не съм казвала, че някой има повече права. Избрала съм животните. Има хора които избират робството. Трети избират сексизъм т.н.

Това ми напомня за един филм. Някакви дами искаха да се включат в клуб. Казаха им да си изберат някоя болест, за която да правят кампании. Заушката (например) била свободна. Абе, важното е да се бориш за нещо.

# 385
  • София
Абе важното е кауза да има! Mr. Green

# 386
В интерес на истината през вековете българите са били основно вегетарианци. Месо се е консумирало само на празник или ако се гътне някое добиче по никое време. Но пък млечни продукти и яйца са консумирали повече. Месото дълго време се е считало за лукс и символ на просперитет – дори и в наши дни.
Да, но вече има една определена класа, за която месото е напълно достъпно финансово, затова започва да набляга на други, по-луксозни храни – предимно вносни и екзотични. Както навремето е било белег за просперитет да ядеш месо всеки ден, така днес е много модерно да не ядеш месо, а да наблягаш на амарант, чия, киноа и др. подобни фуражи.
Нещо повече, вече не е толкова престижно да си прост вегетарианец, трябва непременно да си веган, ако искаш да изпъкнеш над плебса – поне в собствените си очи. Като добавим и сектантското поведение със сектантските прийоми на зарибяване – ето го и резултатът.
Искрено вярвам, че, като всяка мода, ще отмине след време. През 90-те имаше бум на религиозните секти, сега имаме бум на настървени природозащитници, както и на свръхагресивни "позитивно мислещи". Страх ме е какво ли ще измислят следващото десетилетие... Като ги гледам тези на какво са способни от "любов към...", не искам и да знам докъде могат да стигнат, когато започнат откровено да мразят.

# 387
Ввганите, Магдена. Ако не си от тях извинявай, но ми е малко странно нормален човек да приема подобни сценки за в реда на нещата. И тук съм виждала вегани на протест, но си стоят мирно, чисти, облечени и викат. Значи подобни палячовщину не са разрешени.
Не съм веган и никога не съм била.
Обаче намирам, че всеки има право да си организира митинги и подобни прояви, стига да не нарушава законите на страната. Щом гейовете могат, могат и веганите и толкоз.

В интерес на истината през вековете българите са били основно вегетарианци. Месо се е консумирало само на празник или ако се гътне някое добиче по никое време. Но пък млечни продукти и яйца са консумирали повече. Месото дълго време се е считало за лукс и символ на просперитет – дори и в наши дни.
Да, но вече има една определена класа, за която месото е напълно достъпно финансово, затова започва да набляга на други, по-луксозни храни – предимно вносни и екзотични. Както навремето е било белег за просперитет да ядеш месо всеки ден, така днес е много модерно да не ядеш месо, а да наблягаш на амарант, чия, киноа и др. подобни фуражи.
Нещо повече, вече не е толкова престижно да си прост вегетарианец, трябва непременно да си веган, ако искаш да изпъкнеш над плебса – поне в собствените си очи. Като добавим и сектантското поведение със сектантските прийоми на зарибяване – ето го и резултатът.
Искрено вярвам, че, като всяка мода, ще отмине след време. През 90-те имаше бум на религиозните секти, сега имаме бум на настървени природозащитници, както и на свръхагресивни "позитивно мислещи". Страх ме е какво ли ще измислят следващото десетилетие... Като ги гледам тези на какво са способни от "любов към...", не искам и да знам докъде могат да стигнат, когато започнат откровено да мразят.
Да, месо се е ядяло много рядко, предимно по съответните религиозни празници.
Днес веганите на практика не са толкова много. Просто напоследък се говори повечко по въпроса. А и това е нормално. В такива времена живеем, че всеки може да си обсъжда и пропагандира каквото си ще, с каквато си иска цел. Трибуна за всичко се намира.
Мен не ме е страх какво ще се измисли занапред. Тези ми не пречат никак. По- добре такива, отколкото политически митинги и стрелби по улиците. Който има здрави семейно устои, няма от какво да се бои. Който си няма - дали ще са вегани, дали ще са сектанти или поредната политическа партия-  все тая. Той все ще си намери отдушник за личните си проблеми.

# 388
  • София
На тях вече не им пука за хората. Иначе не разбирам защо биха причинили на деца гледките с тарелки.

Judy, веганите не са никак малко. Само тази година в офиса ни се пръкнаха трима нови, а не сме толкова голяма фирма.

# 389
  • MI
Не е въпросът могат ли а протестират или не - всеки може. Въпросът е КАК.

Как` Сийке, точно.  Peace Вярно е че сега се яде прекалено много месо и това не е полезно. Но и другата крайност не ми харесва, а и са много по-агресивни от тези, които кротко преяждат с месо.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт