Защо веганизъм?

• 280 263
  • 3 468
  •   2
Отговори
# 405

Какво е "според някой е без каквото и да било значение. Без значение е и в кой край на света кое се приема за нормално. В някои страни е нормално да те заровят до шията в земята и да те претрепят с камъни, например. Та затова всяка държава си има своя правен ред.
Скрит текст:
Затова има нормативни правила, за да е що- годе ясно какво е допустимо и какво не е. В противен случай хората ще се избият по улиците - на всеки все нещо ще му е на криво и ще му убива. Има контролни органи - отново със същата цел.
Обърнете се към тях, щом намирате за недопустима дадена практика. Ако Е обективно такава, то си има санкции, могат и шествието или каквото е организирано там, да спрат /при подаден сигнал навреме/.
Но само нечие лично мнение по такива въпроси е без значение.  Peace
Агресивни хора иначе има всякакви.  Аз "помня" най- различни такива, в тази връзка. Но не ги обвързвам тотално с даден социум, против който да подскачам. Понеже представителите му са различни обикновено. И се държат различно.
Хубаво е да си патриот, но да си мислиш, че останалите страни от ЕС (особено старите членки) са в диктатура, а може и с камъни да те убият е леееееко смешно.  Laughing Правилата в съюза са горе-долу еднакви, друг е въпросът спазват ли се навсякъде.

Какъв патриот?  Rolling Eyes
Въобще не става въпрос за това.
Всяка държава си има свой правен ред и той е това, което следва да се спазва. Невъзможно е да се спазва едновременно правният ред на всички държави по света.  Laughing
Да напомня, че правото на ЕС е част от националното ни право. Но немското, френското и т.н. вътрешно право не е. Та правото на ЕС, когато отговаря на определени условия, си остава право на съответната държава - членка, което обаче не важи за вътрешното право на която и да било друга държава и в този смисъл не ме вълнува ни грам какво се приема за законосъобразно в Германия, Франция, Азърбейджан или Пакистан, когато иде реч за правилата у нас.
Смешно е самочувствието на хора, принадлежащи към определено общество, които смятат, че само поради принадлежността си към него са по- качествени хора.
Та дали някакъв митинг, събрание, манифестация, протест и т.н. не би бил приемлив някъде си е все едно, щом той е приемлив и допустим у нас, по нашите правила.
И пак, за трети път пиша, бавно - ако някой счита, че е накърнен правният ред на Република България /който не включва само правните норми, приети от българските държавни органи/, то той може и трябва да се обърне към съответните органи.

Между другото, този организаторът беше казал в едно предаване, че всичко е било уредено с Общината.
И най- вероятно Е, след като не са ги разгонили.

# 406
  • MI
Аз предлагам да се включи някой юрист и да каже според него нарушават ли подобни сценки обществения ред или не. Както вече казах, аз не смятам да подавам сигнал просто защото не живея в София. Бих го направила в населеното място, в което съм регистрирана. Другото ми се струва нередно, така както ми се струва нередно внасянето на протестиращи от чужбина.  Rolling Eyes

# 407
Между другото, този организаторът беше казал в едно предаване, че всичко е било уредено с Общината.
А, те и гейовете си уреждат нещата с общината.

# 408
  • MI
Много интересно четиво се оказа, но май не се спазва в 90%:
Скрит текст:
Толкова за спазването на правовия ред в София.  Stop

# 409
Аз предлагам да се включи някой юрист и да каже според него нарушават ли подобни сценки обществения ред или не. Както вече казах, аз не смятам да подавам сигнал просто защото не живея в София. Бих го направила в населеното място, в което съм регистрирана. Другото ми се струва нередно, така както ми се струва нередно внасянето на протестиращи от чужбина.  Rolling Eyes

Затова се включвам, защото чета неверни неща и общи приказки.  Simple Smile Защото правото на Германия и на Пакистан не е правото на България.
Дали ти ще подаваш сигнал е без значение.
Тук не пишем за личността Х. Пишат и четат много повече хора от Х и У. Затова и пиша "който смята, че...", а не специално Нелия да подаде сигнал.
Има теми, в които десетима съфорумци си пишат един за друг, ближейки се или плюейки се. Тази е извън тях.  Peace
Та в случая ако се върнем на темата за провеждането на събитието, на теб коя точно разпоредба ти се вижда нарушена?

# 410
  • MI
Дори изливането на боя ако искаш - доколкото видях е забранено. Да не говорим дали можеш да се изтипосаш на практика гол насред центъра. Ако аз го направя, вероятно ще ме приберат.

Аз отговарям за себе си, не мога да пиша от името на всички, не ми се струва съвсем нормално.

# 411
Питах не случайно "коя разпоредба". Кое ти се струва нарушено, например, от общинската наредба? След като казваш, че "не се спазва", вероятно си я чела и вече имаш набелязан отговор.
Защото иначе пак се връщаме безсмислено на вече обсъжданото- на кой лично кое му се струва /не/нормално е без значение.
И на мен не ми изглеждат в норма разни неща, но ако не са забранени нямам и не мога да имам претенции да съществуват. Мога само да кажа, че не ми допадат, но нищо повече.

# 412
  • MI
Питах не случайно "коя разпоредба".
Скрит текст:
Кое ти се струва нарушено, например, от общинската наредба? След като казваш, че "не се спазва", вероятно си я чела и вече имаш набелязан отговор.
Защото иначе пак се връщаме безсмислено на вече обсъжданото- на кой лично кое му се струва /не/нормално е без значение.
И на мен не ми изглеждат в норма разни неща, но ако не са забранени нямам и не мога да имам претенции да съществуват. Мога само да кажа, че не ми допадат, но нищо повече.

Офффф, четеш ли какво пиша? Още преди бях постнала линка към наредбата.  Rolling Eyes Трябва ли да потретям?

# 413
Направо ми се повръща вече от вегани и био-пръдли.На всеки ъгъл са.Хайде като си толкова много загрижена за природата засей си един декар лимец и си го копай,за да видим колко ще  изкараш като реколта и за колко време ще ти стигне да ядеш.Аман от природолюбители,ама такива пред био щанда в Била или някоя друга верига,сдобили се с двайсет лв. от тате и проповядващи ми колко са био,еко и прочие простотии ,невиждали как се отглеждат загубените им веган продукти.Щото сме много възвишени тъй пред щанда,цялата мизерия я няма и са само лъскавите найлони с био киноата и подобни.
Надушвам комплекси.

# 414
А, значи си се помирисала.

# 415
Скрит текст:
Кое ти се струва нарушено, например, от общинската наредба? След като казваш, че "не се спазва", вероятно си я чела и вече имаш набелязан отговор.

Офффф, четеш ли какво пиша? Още преди бях постнала линка към наредбата.  Rolling Eyes Трябва ли да потретям?

Нели, ти май не четеш.
Или може би не ме разбра.
Извинявам се, но ще опитам пак - питам не коя наредба, а която правна норма е нарушена.
Може и да не правиш разлика, не си длъжна, не си юрист, затова ще обясня. Правната норма е конкретен текст от наредбата - член еди-кой-си. Аз това питам. Наредбата е ясна.
Дано сега сме се разбрали вече.  Peace

Направо ми се повръща вече от вегани и био-пръдли.На всеки ъгъл са.Хайде като си толкова много загрижена за природата засей си един декар лимец и си го копай,за да видим колко ще  изкараш като реколта и за колко време ще ти стигне да ядеш.Аман от природолюбители,ама такива пред био щанда в Била или някоя друга верига,сдобили се с двайсет лв. от тате и проповядващи ми колко са био,еко и прочие простотии ,невиждали как се отглеждат загубените им веган продукти.Щото сме много възвишени тъй пред щанда,цялата мизерия я няма и са само лъскавите найлони с био киноата и подобни.
Надушвам комплекси.
Да, ако има нещо неприемливо, то не е веганизмът или месоядството, а подобна реакция към другостта.

# 416
  • München, Deutschland
Аз пък надушвам, че някой не може да чете между редовете...

И си мисля все повече, че това което каза Янечек по-рано, си е съвсем вярно - колкото повече внимание обръщаме и разумни аргументи даваме, толкова повече Зеленокосият елф става по-убеден в своята позиция и си зарива главата в пясъка... И колкото и да му казваш как може да си навреди, за недостига на витамини и т.н., толкова по-маловажни й се струват аргументите ни... Като обратнопропорционална зависимост.

Жалко само, че това не е поправимо и че след 5-10 години ще даде своето отражение...

# 417
Аз пък надушвам, че някой не може да чете между редовете...

И си мисля все повече, че това което каза Янечек по-рано, си е съвсем вярно - колкото повече внимание обръщаме и разумни аргументи даваме, толкова повече Зеленокосият елф става по-убеден в своята позиция и си зарива главата в пясъка... И колкото и да му казваш как може да си навреди, за недостига на витамини и т.н., толкова по-маловажни й се струват аргументите ни... Като обратнопропорционална зависимост.

Жалко само, че това не е поправимо и че след 5-10 години ще даде своето отражение...
Аз мога да кажа същото за голям процент от потребителите тук.

# 418
Скрит текст:

Офффф, четеш ли какво пиша? Още преди бях постнала линка към наредбата.  Rolling Eyes Трябва ли да потретям?

Нели, ти май не четеш.
Или може би не ме разбра.
Извинявам се, но ще опитам пак - питам не коя наредба, а която правна норма е нарушена.
Може и да не правиш разлика, не си длъжна, не си юрист, затова ще обясня. Правната норма е конкретен текст от наредбата - член еди-кой-си. Аз това питам. Наредбата е ясна.
Дано сега сме се разбрали вече.  Peace

Надушвам комплекси.
Да, ако има нещо неприемливо, то не е веганизмът или месоядството, а подобна реакция към другостта.
А после повтарят колко съм агресивна  Rolling Eyes

# 419
... колкото повече внимание обръщаме и разумни аргументи даваме, толкова повече Зеленокосият елф става по-убеден в своята позиция и си зарива главата в пясъка... И колкото и да му казваш как може да си навреди, за недостига на витамини и т.н., толкова по-маловажни й се струват аргументите ни... Като обратнопропорционална зависимост.
...

Всяка групичка си мисли, че е права и че аргументите и доказателствата са на нейна страна.  Laughing
И рядко вниква в противните аргументи.
Много информираност /при това неедностранна/, мислене и отвореност се иска за подобно нещо, а много малко хора са снабдени с такива качества. Затова е и често срещано.
...А горното може да се отнесе към всеки краен сектант, защитаващ крайна позиция по краен начин. Без значение дали е веган, антивеган, хомосексуалист, любител на бирата, на нудизма, на ..., анти ... такъв или онакъв и т.н.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт