Защо веганизъм?

• 280 295
  • 3 468
  •   1
Отговори
# 315
  • MI
Скрит текст:
Хиенита са хиени, хората са хора. На тях им се налага да оцеляват далеч не като при нас. Те нямат магазини и не живеят на сигурно. Ако те не убият, те ще умрат.  Все някой ще страда, но поне имат възможста да се борят. Природата е създала всичко да е в хармония без значение какви са цените.
Помисли защо, какво означава това, от какво е последствие.
Не може да подбираш оттук оттам по някой факт, понякога и "факт", който ти пасва на тезата, игнорирайки всичко останало.
Имаш цял живот да се бориш за всякакви каузи, обмисляй повече, чети, търси информация, питай, учи се от другите.
По възможност не от youtube и не от съмнителни блогове. Иди в библиотеката, потърси нещо, което поне е издадено, думи, зад които е застанал научен авторитет.
Въпросите казах защо ги "подбирам". А до книгите - и това съм чела по темата.
Е нали и мен щеше с нАучни източници д аобориш по въпроса? После забрави.  Laughing

Светулчице, без ваксина може да умре детето, както и при неправилна диета. Така че не виждам какво лошо има да кажеш на някого че застрашава живота на детето си, ако наистина е така. Или щом е негово, да го убива като иска? От колата няма да умре. От цигарения дим също, въпреки че са вредни и лично аз нито пуша, нито пия газирани.

Продължавай да защитаваш по-слабите и да даваш глас на онези, които остават нечути.
Ахаха, това вече е смешно.  Joy След като авторката заяви, че нейната кауза са животните и не й пука за умиращите хора.  hahaha

# 316
Нели, кво ти пука за разни индианци, мрящи от глад, докато копат киноата?

# 317
За да станем "разумни животни" важна роля в еволюцията ни е изиграло всеядството, т.е. И яденето на месо. Ако нашите предци са се придържали само към растителноядство, развитието на мозъка на хомо сапиенс нямаше да стигне до това ниво. Дали светът без хомо сапиенс не би бил едно по-добро място, е друга тема... Като човек, който много обича животните, повече от хората, и който уважава законите на природата, приемам, че Тя ни е създала месоядни поради някаква причина. Нашят вид е месояден, и това, което си набавя от месото, не може да го набави нито от ядки, нито от коренчета, нито от синтетични храни. Писанията, псевдонаучните изследвания и т.н., които твърдят противното, са тенденциозни. Като дете не ядях месото на животни, които баба и дядо гледаха на село, и за които аз се съм се грижила през ваканциите. Имах един любим петел, който отгледах от съвсем малко пиленце и който ме "гушкаше" като си слагаше човчицата зад врата ми. Като порасна, започна да бие. И отиде в тенджерата. Ами нямаше земна сила, която да ме накара да ям тази супа! И още много такива примери имам. Интересувала съм се от вегетарианството, което, за мен е доста по-приличен и обоснован хранителен вариант от веганството. Но поради причините, които изредих в началото, стигнах до извода, че човекът като част от живата екосистема в природата следва да се подчинява на законите и (на законите на Природата). Човекът е месоядно животно, това е. И не може да живее като катерица. Имам много лоши впечатления от веганите, които брутално се опитват да наложат своята си сектантска вяра, която аз лично бих причислила към хранителните разстройства на психична основа.

# 318
  • MI
Нели, кво ти пука за разни индианци, мрящи от глад, докато копат киноата?
Разбира се, важното е да не експлоатираме кравите, пиейки млякото им.  Peace Нали си имат магазини в третия свят, да идат да си купят пасти като нямат хляб.  Peace

# 319
За мен най-отблъскващото е снизходителното отношение на веганите към хората, които ядат месо. Реплики от сорта на "знам какво има в месото и какво причинява", "бори се за каузата си и защитавай тези, които нямат глас" предполагат, че веганите знаят нещо "повече" от ядящите месо, прозрели са "истини", които ядящите месо явно не знаят, "по-добри" хора са, защото защитават по-слабите... Това отношение и самочувствие също ме настройва против, не желая да принадлежа към тази група хора, защото ако примерно съм веган автоматично 99% от хората ще ми преписват тези "качества".

# 320
  • София
Явно из а българските пенсионери не и пука, тя даже не живее в България.

# 321
Като гледам колко ѝ пука за милионите крави, прасета и кокошки, които ще измрат, след като бъдат пуснати на свобода, свят ми се завива. А горкото дори не се е сетило колко други животински видове ще измрат и колко гори ще бъдат изсечени, ако се освободят площи за производството на растителна храна на 7 милиарда вегани.

# 322
  • MI
Те да не са крави, могат да отидат в магазина.  Naughty

# 323
Направо ми се повръща вече от вегани и био-пръдли.На всеки ъгъл са.Хайде като си толкова много загрижена за природата засей си един декар лимец и си го копай,за да видим колко ще  изкараш като реколта и за колко време ще ти стигне да ядеш.Аман от природолюбители,ама такива пред био щанда в Била или някоя друга верига,сдобили се с двайсет лв. от тате и проповядващи ми колко са био,еко и прочие простотии ,невиждали как се отглеждат загубените им веган продукти.Щото сме много възвишени тъй пред щанда,цялата мизерия я няма и са само лъскавите найлони с био киноата и подобни.

Последна редакция: пн, 17 окт 2016, 21:08 от Рибозом

# 324

Мда, този форум е разнообразен и всякакви потребители имат достъп. Вероятно има и специализирани веган форуми, където можете да се разпрострете.

Няма да е интересно, виж тук каква публика събра. В един такъв се питаха дали в пастата за зъби имало еди-какво си, което не е веган. 

# 325
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Направо ми се повръща вече от вегани и био-пръдли.На всеки ъгъл са.Хайде като си толкова много загрижена за природата засей си един декар лимец и си го копай,за да видим колко ще  изкараш като реколта и за колко време ще ти стигне да ядеш.Аман от природолюбители,ама такива пред био щанда в Била или някоя друга верига,сдобили се с двайсет лв. от тате и проповядващи ми колко са био,еко и прочие простотии ,невиждали как се отглеждат загубените им веган продукти.Щото сме много възвишени тъй пред щанда,цялта мизерия я няма и са само лъскавите найлони с био киноата и подобни.

точно.

# 326
  • Пловдив
Такова... лимеца не се копае. Гражданки.

# 327

Мда, този форум е разнообразен и всякакви потребители имат достъп. Вероятно има и специализирани веган форуми, където можете да се разпрострете.

Няма да е интересно, виж тук каква публика събра. В един такъв се питаха дали в пастата за зъби имало еди-какво си, което не е веган. 
В една фб група художничка искаше съвет за добра четка за рисуване от изкуствен косъм, защото е веган.
Всяко крайно включване на някой веган само ми затвърждава мнението, че лишаването от месо води не само до физически аномалии, но и до психологически.

# 328
Да ,не се копае,ама се оре,чисти се изораното,после се сее и ако ще го отглеждаш био и мио не се пръска за плевели,демек хващаш 20 бедни запазени пенсионерки да го чистят от плевели.Не ми ги обяснявай хич Янтре,сърбала съм им супата на био-производителите,та да може поредната заможна мръхла да дойде да ми обясни колко е ултра еко дето не рупа мръвки ,ми рукола.Ай сиктир!

# 329
  • Някъде там
 Shocked Добър вечер.Вие още ли не сте се образовали? Grinning WinkАз реших че още вчера поехте дружно към полето да си сеете био лимец  Grinning.Девойката така подробно ви образова.Не ви е срам,да не му помогнете на момичето в каузата.

Общи условия

Активация на акаунт