Защо веганизъм?

• 280 210
  • 3 468
  •   1
Отговори
# 480
Едва ли има тук човек, който да е против хуманно отношение към животните.
Но това включва и хуманното им убиване за храна.
И подобно нещо не съществува в нито една страна, не се и заблуждавайте, че някога ще стане.

# 481
Със сигурност това което пишеш е вярно, но тъй като съм добре осведомена относно българското и чуждестранното законодателсво те уверявам, че забрана на ядене на месо няма да се приеме като сериозен законопроект от никое правителсто, какво остава да се приеме като сериозен закон в следващото столетие. Керванът си върви, но не и за веганите. Нищо, вие си мислете, че реално променяте нещата.

Последна редакция: вт, 18 окт 2016, 21:09 от saveur

# 482
Боже мили, значи ще ни забранят да ядем месо.

# 483

През 1992 г. Швейцария промени конституцията си, за да признае животните като "същества" и не "неща".
Това не е вярно. Първо, дори най-елементарният учебник по биология никога не е наричал животните "неща". Второ, вземи се информирай, че само и единствено в кантон Цюрих, а не в Швейцарската конституция, през 1992г. е прието правото на животните-жертви на криминални престъпления да имат зашитник в съда, който говори от тяхно име. Опитит Цюрихския модел да стане част от цялото национално законодателство на Швейцария беше отхвърлен на референдум през 2010г.

Ама, четете, моля!

# 484
Mен ме съмнява, че това е хлапе, имам чувството, че един и същи трол пуска теми тук и в СО, понякога го банват, после пак се появява със същия леко отегчен стил.

Ако имаш предвид същото семейство, за което се сещам и аз, със сигурност си чела не само майката и хлапето, но и таткото.  Mr. Green

# 485
Със сигурност това което пишеш е вярно...
Така е.
И така трябва да бъде.
Но е съвсем отделен въпрос от ползването на животни за храна. Това никога няма да бъде забранено.

# 486
"Същества", а не "неща". Прав си. Във френското законодателсто това също се случи преди немного време.
Но има разлика между "същества" и "същества които не се консумират". Реално виждам на къде вървят нещата и повярвай, няма как да ме убедиш, че веганството може скоро да се наложи със закон. Много сте оптимистични, в някои държави не могат да позволят абортите още, ти говориш за налагане на веганството.

Последна редакция: вт, 18 окт 2016, 21:13 от saveur

# 487
  • Пазете Гор
И това ли е всичкото - ако и доколкото е всичко и вярно, разбира се? Какво общо има с всичките ви поплаци?Това, че в клетките на кокошките има абразив за пилене на ноктите не е ваша победа, друзя дорогие, а хладна сметка. И не пробутвай в сметките индийските странности - хич и никаква заслуга нямате за това. От около пет години имаме много по-светъл и просторен курник - и затова ли ти имаш учатие?

Аболициониста, имам молба - сложи си биографията в подписа. Нямаш си идея колко ярко те описва. И хич не се увеличавате - дела тоя тип  странности е константа. Просто се сменят проявленията, наричани от някои симптоми.

# 488
  • София
Не знам авторката реална ли е или не, но ако е, наистина на мястото на майка ѝ бих се притеснила да не я прилапат в подобна група. Нищо чудно утре и тя да полегне в някоя тарелка, не ми се мисли следващата още по-брутална акция какво ли ще включва като сюжет.

По-брутални акции едва ли ще има, защото само лицемерничат и никой не е готов истински да се жертва за каузата. Иначе досега щяхме да имаме случаи на подложили се на заколение в знак на протест срещу клането на животни.

# 489
  • Sofia
Персоналните конфронтации и задълбаването в избора на другите отново преминаха границите на добрия тон.
Мисля, че въпреки първоначалната формулировка и развитието на темата, целта и не е да бъде бойно поле.
Няколко потребители демонстрираха, че това е възможно, но ако е изчерпана, спокойно мога да я приключа.

# 490
  • Пазете Гор
Темата е колкото изчерпана, толкова и вечна. Информационната ѝ стойност е нулева, освен ако не броим разпространяването на манипулции за информация. Дори и заключена, скоро ще възкръсне под име ново и вънкашност същата. Та аз бих я оставил - просто като гръмоотвод.  Съществува това напрежение във форумната общност и е редно да се разрежда някъде.

Инак току виж някой екстремист налазил темата за суровосушени домашни мезета... Там може да се стигне и до ексцесии. А тука в клюто - отдавна вече сме претръпнали на всичко.

# 491
Идеята на тези протестиращи, вегани/вегатерианци, е да спрат убиването на животни, та затова така се борят да убеждават  хората да не ядат месо и т.н. Все пак е неприятно да ми казват какво да ям  или не, лошо е, че през цялото време колкото и да ги убеждаваш, че не може да изключиш месото напълно, и да им изнасяш аргументи  и елементарни познания, те винаги продължават да се обясняват, все едно слушам религиозен човек... Rolling Eyes

# 492
  • София
Темата е колкото изчерпана, толкова и вечна. Информационната ѝ стойност е нулева, освен ако не броим разпространяването на манипулции за информация. Дори и заключена, скоро ще възкръсне под име ново и вънкашност същата. Та аз бих я оставил - просто като гръмоотвод.  Съществува това напрежение във форумната общност и е редно да се разрежда някъде.

Инак току виж някой екстремист налазил темата за суровосушени домашни мезета... Там може да се стигне и до ексцесии. А тука в клюто - отдавна вече сме претръпнали на всичко.

Сакън, темата за домашните мръвки е сред най-полезните! Благодарение на нея вече си хапваме истинско месо, а не комбинация от соев протеин и модифицирано нишесте... и, честно, сме доста по-здрави (и с доста по-малко излишно тегло)...

# 493
Темата е колкото изчерпана, толкова и вечна. Информационната ѝ стойност е нулева, освен ако не броим разпространяването на манипулции за информация.
Я тогава вземете оставете момиченцето GreenHairedElf на мира. То с добри намерения започна, та даже и подходящи линкове беше дало. И си има майка, която със сигурност знае с какво да храни детето си.

Пък аз ще ви направя една информативна тема за веганизма. Знаете ме - не слагам ужасяващи кадри от кланици. Достатъчно съм дъвкана и живяла, за да не приемам лично избухвания и подигравки.

# 494
  • Пазете Гор
Нека се уточни обаче какво значи "да я оставят на мира", ако е пуснала тема в клюкарника?

Ако означава никой да не подлага под съмнение тезите ѝ, никой да не използва реторични похвати като ирония и сарказъм, никой да не изказва тези, обратни на зададената, и никога да не я клъвват лично  - то тогава просто е сбъркала мястото. Вряла и кипяла си, казваш - обясни ѝ, че тука няма как да стане. Нито в който и да е публичен форум.

Ако иска да няма дискусии - да си отвори блог, или раговор в затворена група, или там каквото ще е. Аз обаче, понеже не падам със снощния дъжд, някак с върха на носленцето си усещам, че именно скандалът е онова, което се търси, а не кротичък разговор между единомишленици. Тема, в която пишат само адепти на едно учение, бързо ще угасне, ще загуби нерв поне. Нуждата от изява пред опонент, който те отхвърля, е много силна, подсъзнателна, витално нужна, особено пък ако се изживява човек като революционер.

С други думи казано - няма как човек да е ексхибиционист в мъжката баня.

Общи условия

Активация на акаунт