Защо веганизъм?

• 280 834
  • 3 468
  •   1
Отговори
# 495
  • Насред хаоса
Ние сме най-прогресивно-нарастващото аболиционистко движение в историята на човечеството.

Историята продължа.. От теб и мен зависи как ще я напишем.
Много насериозно се взимате. Разбираемо е, че някои имат нужда да защитават разни каузи, но специално веганите, поне повечето от тях, се имат за нещо като просветители и едва ли не богове. Ако не бяхте толкова досадни и агресивни, ако не проявявахте така свойственото за вас презрително отношение и снизхождение към останалите, които също имат право да правят избор, вероятно нямаше да срещате такива реакции в отговор. Изборът ви да не ядете месо не ви прави автоматично по-висша класа хора. Язък ви за претенциите за постигнати душевен мир и извисеност, след като действията ви говорят точно обратното на това, което се опитвате да внушите.

# 496
  • Ямбол
Както всички останали сектанти и фанатици, които си мислят, че тяхната вяра е права и те ще спасят света.

# 497
Вегани не забравяйте,че растенията са също живи създания и тях ги боли,когато ги откъснете,режете и ядете!!!

# 498
И си има майка, която със сигурност знае с какво да храни детето си.

Аз пък не съм сигурна. В тази възраст възникват много хранителни разстройства .

Пък аз ще ви направя една информативна тема за веганизма.

За тези, които ги интересува, няма лошо.  Но много хора не се интересуват от вашите идеи.

# 499
Вегани не забравяйте,че растенията са също живи създания и тях ги боли,когато ги откъснете,режете и ядете!!!
Да, ама нямат душа Crossing Arms
За жалост, не само веганите го удрят на секта, чела съм тук във форума една девойка как се смяла в лицата на приятелките си, докато вечеряла високо-мазнинно, а те ядяли салати.
Нямам нищо против всеки да яде каквото си поиска, аз също имам определени виждания, но не ходя пред дюнерджийниците с плакати на запушени артерии.

# 500
И си има майка, която със сигурност знае с какво да храни детето си.

Аз пък не съм сигурна. В тази възраст възникват много хранителни разстройства .

А аз съм сигурна, че НЕ знае с какво да храни детето си. Чела съм писанията на тази майка. Не само в специалната тема, която беше пуснала преди време да пита дали да позволи на дъщеря си да стане веган. Жената звучи, меко казано, с неособено добра хранителна култура. Същата майка, след като пусна снимка на 40-килограмовата си дъщеря в "Покажи се", обясняваше, че дъщеря ѝ се мисли за дебела и смята да поотслабне. Дали майка, чиято дъщеря в пубертета е на крачка от анорексията, но ѝ позволява да експериментира с веганизъм, се е погрижила за правилното хранене на детето си? Съмнявам се.

# 501
За жалост, не само веганите го удрят на секта, чела съм тук във форума една девойка как се смяла в лицата на приятелките си, докато вечеряла високо-мазнинно, а те ядяли салати.
Нямам нищо против всеки да яде каквото си поиска, аз също имам определени виждания, но не ходя пред дюнерджийниците с плакати на запушени артерии.
От къде знаеш,че нямат душа?

# 502
 Темата за теглото и хранителните разстройства е много трудна и тежка.За съжаление и аз смятам,че момичето върви натам,удобно подбутвано от веган-гурота.За мен истината е ,че трябва да се яде от всичко в умерени количества,без да се изключват хранителни групи.Да не зачесваме килограмите,понеже ми са болна тема.В крайна сметка е важно човек да е здрав,независимо дали ще е с 5 кг. плюс или минус.Едно добро хранене и редовно движение и всичко си идва на мястото.Против съм всякакви хранителни режими и брутални ексцесии във фитнеса с цел да се докараш до жизнения минимум.Казва го човек,който е правил всякакви издевателства върху тялото си. В един момент стигаш до извода,че ако не си здрав,нищо друго няма значение.

# 503
Не знам защо си въобразявате, че на един 15-годишен майка му може да му каже какво да яде. То като си е навило на пръста, че ще е веган, ще си държи на това, докато му премине и няма никакво значение колко ще го молят да хапне един залък. Просто трябва да го изтърпи и толкова.
А веганството не е просто избор да не ядеш животински продукти, обвързано е с каузата никой да не ги яде. Само че като дърпаш на кучето кокала от устата, ще те ухапе, няма как. Иначе нека да си бъдат по-висши и по-осъзнати, стига да не настояват и нас да ни осъзнават и извисяват.

# 504
В основата на тези каузи стоят психически отклонения. За пубертет е нормално.

# 505
Не знам защо си въобразявате, че на един 15-годишен майка му може да му каже какво да яде.
А, може да му каже. И много смислени неща може да възприемат 15-годишните от родителите си. Само че родителите не трябва да чакат децата им да станат на 15 и едва тогава да почнат да им мелят за живота, вселената и всичко останало.

# 506
Да, 15 годишният няма да изпълнява, въпросът е какво си натворил дотогава. Защото аз пак си повтарям - въпросът е в главата. 

# 507

Което си е верно- верно е. Много ми е смешно и те като почнат понякога с мантрите, не е ли мазно- не вАжи.
От цялата история мен ме дразни псевдонаучността и представянето на меко казано спорни твърдения като алфата и омегата на човешкото познание.

Иначе и аз като Янечек смятам, че водещото е каузата. За пубертета може би е по разбираемо, но при някои от порасналите индивиди ми е почти плашещо, особено като се има предвид, че в течение на времето са защитавали с еднакъв плам противоположни тези.

# 508
От къде знаеш,че нямат душа?
Не ми схвана иронията, нали?

# 509
О, и високомазнинните са пълни палячовци - назад имаше една с 500-грамова вратна пилешка пържола  Laughing Дори във форума имаме примери как най-отявлените вегани се преселват тихомълком в отбора на мазните пържолки.
А точно сутринта четох статия, в която се изброяваха лъжите, пробутвани на хората на този режим, писана от един от неговите първи последователи в Бг. Абе, както леля Веска от детската градина казваше - сичко требва да се яде.
пп: днес ли е демонстрацията на Витошка, поне няма да се охарчват за фризери за тарелките, достатъчно е студено навън.

Общи условия

Активация на акаунт