Защо веганизъм?

• 282 447
  • 3 468
  •   1
Отговори
# 615
  • Пловдив
ОК, значи не съм те разбрала.

# 616
  • München, Deutschland
Магдена,

в ниските класове в училище ни учеха, че животните са тези организми, които имат несамостойно хранене и не водят прикрепен начин на живот. Растенията - обратно - имат самостойно хранене и водят прикрепен начин на живот. Гъбите - по средата.

Затова има и царство животни, царство растения и царство гъби.
Дали оттогава таксонометрията е претърпяла промени, обаче, или пък дали не са се пръкнали нови дефиниции, не мога да кажа.

# 617
GreenHairedElf, не мисля, че това е най-подходящият форум за дискусията, която търсиш. До тук май получи предимно обиди  Simple Smile Храни се така, както ти харесва и както се чувстваш добре физически, емоционално, духовно. Имаш едно рамо от мен, една " некъпеща се, неизползваща козметика, мразеща хората, психично болна" и т.н. веганка  Laughing Peace

# 618
GreenHairedElf, не мисля, че това е най-подходящият форум за дискусията, която търсиш. До тук май получи предимно обиди  Simple Smile
Всъщност получи много аргументирани, полезни отговори, на каквито явно не е попадала в "подходящите" форуми, в които се премълчават и заблуждават деца като нея.

Последна редакция: пт, 21 окт 2016, 13:49 от Не се сърди, човече

# 619
Аз обиди към детето не видях. Всички я призовахме да чете и да се образова.

# 620
Магдена,

в ниските класове в училище ни учеха, че животните са тези организми, които имат несамостойно хранене и не водят прикрепен начин на живот. Растенията - обратно - имат самостойно хранене и водят прикрепен начин на живот. Гъбите - по средата.

Затова има и царство животни, царство растения и царство гъби.
Дали оттогава таксонометрията е претърпяла промени, обаче, или пък дали не са се пръкнали нови дефиниции, не мога да кажа.

И в момента се учи по този начин.  Peace

# 621
  • MI

Shocked  Joy hahaha Не са вред, честно. Явно и от пчелите се гнусят.

Много ясно, че обичат повече животните от хората, това почти директно го потвърдиха. Нали не сме с нищо повече от останалите животински видове за тях. Като гледам някои вегани разбирам откъде са им тези идеи.  Mr. Green Наистина има някои животинки по-умни и повече проявяващи емпатия от тях.

И не, никога не отговарят смислено на неудобните въпроси, дори Фея. Нали тя си призна, че според нея никога няма всички хора да станат вегани, затова не се притеснява какво би станало в този случай. Обаче явно се подготвят направо за въоръжена борба някои техни крила.  Crazy

# 622
Уиш, това с маргарина още ли го проповядват. Аз не мога да разбера, защо не е забранен за продажба.
Всъщност, пазбирам. Както не са забранили алкохола и цигарите, а само налагат акциз, за да печелят, замаскирайки го с грижа за хората.
Ооо, Даун, има маргарин "с вкус на масло", маргарин "с добавено масло" и за капак, маргарин "полезен за сърцето". На последния рекламата обясняваше, че е полезен, зашото бил обогатен с незнамсикакви полезности. ooooh!

# 623
Мммм, вкусотия, същото като соя с вкус на пиле  Mr. Green.

# 624
GreenHairedElf, не мисля, че това е най-подходящият форум за дискусията, която търсиш. До тук май получи предимно обиди  Simple Smile Храни се така, както ти харесва и както се чувстваш добре физически, емоционално, духовно. Имаш едно рамо от мен, една " некъпеща се, неизползваща козметика, мразеща хората, психично болна" и т.н. веганка  Laughing Peace
С две ръце подкрепям болднатото. Само бих добавила "и, моля, не зяпай в чинията на другите и не им чети проповеди какво да ядат и какво- не".

# 625
Само бих добавила "и, моля, не зяпай в чинията на другите и не им чети проповеди какво да ядат и какво- не".
И да не спасяват прасето ми преди коледа. Това добавям аз.

# 626
  • MI
Само бих добавила "и, моля, не зяпай в чинията на другите и не им чети проповеди какво да ядат и какво- не".
И да не спасяват прасето ми преди коледа. Това добавям аз.
И да не взривяват месарницата ако може.  Party

# 627
Ние две прасета спасихме Simple Smile.
Посред работен, натоварен ден детето ми звъни. Вдигам с ужас, защото звъни само при сериозна ситуация и чувам: "Мамо, има две прасета в двора, какво да правя  :яд:.
Започвам трескаво да мисля - малък е за наркотици, така че надали халюцинира, задавам въпрос, не много смислен, но предвид обстоятелствата - какви прасета?
Отговаря - черни Simple Smile. От там аз вече се чудя да цвиля ли или да грухтя. Накарах го да прати снимка и ако може да ги затвори в двора, докато дойдат от общината. Прати детето снимки и с приятелчетата бяха ги затворили. Били избягали от детски клуб с животинки. Бяха си съвсем питомни грухчовците.

# 628
Скрит текст:
Посред работен, натоварен ден детето ми звъни. Вдигам с ужас, защото звъни само при сериозна ситуация и чувам: "Мамо, има две прасета в двора, какво да правя  :яд:.
Започвам трескаво да мисля - малък е за наркотици, така че надали халюцинира, задавам въпрос, не много смислен, но предвид обстоятелствата - какви прасета?
Отговаря - черни Simple Smile. От там аз вече се чудя да цвиля ли или да грухтя. Накарах го да прати снимка и ако може да ги затвори в двора, докато дойдат от общината. Прати детето снимки и с приятелчетата бяха ги затворили. Били избягали от детски клуб с животинки. Бяха си съвсем питомни грухчовците.
Добре се посмях с твоите прасета, ама и ти си една! Как така ще ги затваря в двора?! Прасе се затваря само във фризер или в буркани! Crossing Arms

# 629
  • MI
Скрит текст:
Скрит текст:

Даун, разцвилих се от смях  Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт