Защо веганизъм?

• 280 995
  • 3 468
  •   1
Отговори
# 2 880
Ceca, нищо не твърдя. Но и не бих могла да приема подобни гръмки изказвания за чиста монета, защоти към всяка информация в нета подхождам критично. Затова потърсих и другата гледна точка и аргументите против подобни зверства определено имат смисъл.  Издишат тези в подкрепа. А кой прави клипчета - откъде да знам? Ако за да си постигне целта някой веган е взел присърце мисията да затрие едно животно, защото си мисли, че ще спаси хиляди и е направил клипче, няма да съм удивена.

# 2 881
  • София
Аз си гледам Хистъри и Дискавъри, там си дават как ловят животни и как се дерат кожи - нищо гадно няма. И не ги дерат живи.

# 2 882
Подобни клипове обикновено се снимат от хора, работещи в съответното предприятие със скрита камера. Мотивите им са различни.
Преди години имаше грандиозен скандал в Германия за месото в някои вериги.  Пак работници бяха снимали със скрита камера. Сега пак ще кажете, че сигурно са били вегани и е нямало нужда от такава дандания.

# 2 883
  • София - Рим и обратно
Подобни клипове обикновено се снимат от хора, работещи в съответното предприятие със скрита камера. Мотивите им са различни.
Преди години имаше грандиозен скандал в Германия за месото в някои вериги.  Пак работници бяха снимали със скрита камера. Сега пак ще кажете, че сигурно са били вегани и е нямало нужда от такава дандания.

Едно е да снимаш нередности, друго - зверства. Уж "не си от тях", ама що да не поснимаш Shocked.

# 2 884
  • MI

Направили са скрита камера как дерат живи животни в Германия ли?  Rolling Eyes А и винаги има хора, нарушаващи закона, малката подробност е че в Европа има закони, забраняващи нехуманното отношение. Сега да спрем да потребяваме каквото и да е, защото все ще има някой, който да наруши закона?

# 2 885
Ами, снимат, за да дадат гласност. Не всеки, който се хваща на работа, знае какво го очаква. Все пак им нареждат какво да правят, не го решават те. Някои може и да са притиснати от финанси и да продължават, други може и да не им пука, трети може да го правят, за да отмъстят на шефа, защото ги е уволнил. Това ни най-малко обаче не променя фактите.
А в Германия тези, които бяха снимали, всъщност са работили точно на мястото, където са препакетирали месо с изтичащ срок и са слагали нови срокове. Също са смесвали стара с нова кайма, за да не си личи вмирисването й.

Не съм казвала да спрем да потребяваме каквото и да е.

# 2 886
  • MI
А в Германия тези, които бяха снимали, всъщност са работили точно на мястото, където са препакетирали месо с изтичащ срок и са слагали нови срокове. Също са смесвали стара с нова кайма, за да не си личи вмирисването й.

Не съм казвала да спрем да потребяваме каквото и да е.
Има известна разлика между дране на живо и преетикетиране на храна. Това се знае, че някои ветиги го правят, но е забранено и ако ги хванат ги глобяват доста добре. А и не го правят само с месо, а на практика с всичко, включително и веган малотрайните продукти.

# 2 887
Исках да кажа, че по същия начин изтече информацията- с клип със скрита камера. От там се задействаха властите.

# 2 888
  • MI
Исках да кажа, че по същия начин изтече информацията- с клип със скрита камера. От там се задействаха властите.

Да, разбрах те, просто според мен не е удачен примера.  Peace В Китай като активисти са снимали зверствата над животните да не би да се е променило нещо? Явно е разрешено. Затова най-добре е да се информираме къде как и защо, вместо да вярваме на пропаганда от вегани, зомбирани защитници на  животните и т.н. или да твърдим че всичко е пропаганда. Да, на някои места се случват такива неща, но далеч не навсякъде и дори не в по-голямата част от света. Наша отговорност като отговорни потребители е да избираме какво и откъде да купуваме.  Peace

# 2 889
Убедена съм, че клипчетата със зверства не са снимани заради добива на кожа, а заради садизма. Ако някъде някой си позволява да злоупотребява с положението си и да измъчва животни, не означава, че масовата практика е такава.

# 2 890
  • София
Както казвам вече за 10 път сигурно, мен много повече ми е жал за орангутаните /веднага мога да намеря гадни снимки и клипове/, които страдат заради земеделието в Южна Америка. Където именно се отглеждат най-много модерните растения на модерните вегани.

Всъщност като гледам как върви глобалното затопляне - към буквалното изгаряне на части от планетата, се очертава много скоро да таковаме онаковата на всички диви животинки, които живеят във влажните пояси, за да се изхраним.

# 2 891
  • MI
Както казвам вече за 10 път сигурно, мен много повече ми е жал за орангутаните /веднага мога да намеря гадни снимки и клипове/, които страдат заради земеделието в Южна Америка. Където именно се отглеждат най-много модерните растения на модерните вегани.

Всъщност като гледам как върви глобалното затопляне - към буквалното изгаряне на части от планетата, се очертава много скоро да таковаме онаковата на всички диви животинки, които живеят във влажните пояси, за да се изхраним.

Готово   Mr. Green
Скрит текст:

# 2 892
Въпросът с кожите и дрането на екзотични животни няма нищо общо с веганството. Веганството е свързано с  ограничения и опит да се изкара, че човек може да съществува без да се храни с животински продукти и дори това е по-добре за него. Дрането на животни, за да се наконтиш е нещо коренно различно и нито е необходимо, нито някой ще усети липсата му. Няма никакво значение дали ги дерат живи или умрели, или упоени - по начало е ужасно гадно да убиеш животно само от глезотия и гъзария.

Поздрав с моето момиче:
Скрит текст:

# 2 893
  • София
Това сладкото като го пипнеш и веднага ти се приисква целия да си покрит с такова.

# 2 894
Ауууу! Това сладко нещо на Гугълчето ще го изямммммммм!!!!!!!!

Общи условия

Активация на акаунт