Защо веганизъм?

• 281 029
  • 3 468
  •   1
Отговори
# 2 910
Телето може да бъде изядено. За чинчилата силно се съмнявам.

# 2 911
Аха, да разбирам само защото е малко животинче? А като дерат телета за чанти и обувки не е същото? Или защото става дума за кожа с косъм си кифла, кожата без косъм не те прави такава?
Телето първо се събли4а и след това не знам смъква ли рога и копита ама май не и цялото се гмурва в мела4ката за хамбургери на дядо МакДоналдс ...

Та в новопридобития вид не му трябва кожицата и ние си правим обувки от нея  Peace

# 2 912
  • Куциндрел
Аха, да разбирам само защото е малко животинче? А като дерат телета за чанти и обувки не е същото? Или защото става дума за кожа с косъм си кифла, кожата без косъм не те прави такава?
На телетата им ядем месото. Не се убиват само заради кожата им.
(това вече се спомена много пъти....)

# 2 913
  • Пловдив
Преди продаваха котешки кожуси. Къде мислите, че е отивало месото?
Имам леля германка. Тя разказваше, че като дете по време на Втората световна война в Берлин от глад са яли котешко. Твърдеше, че има вкус на агнешко.
Аз пък знам, че било като заешко Simple SmileSimple SmileSimple SmileSimple Smile

# 2 914
Телето може да бъде изядено. За чинчилата силно се съмнявам.

Ами чинчилата ще се почувства поне малко полезна, толкова е изостанала в сравнение с телето hahaha

# 2 915
Аз не нося кожени дрехи.

НО да, кравите се убиват за храна. Не се убиват специално заради кожите им.

# 2 916
  • София
алоу, вие двенките, Агента и Уиш, във веганска тема сте, не на Женския пазар Mr. Green

# 2 917
  • MI
Скрит текст:
Мисля, че е ясно къде е проблемът.

Не мисля, че има адекватна причина някой да иска това:
Скрит текст:
да се превърне в това:
Скрит текст:
Само и Единствено, защото някоя кифла си мисли, че така е по-интересна.

Тези животинки не са жизнено необходими за оцеляването на никого, но някой ги отглежда, за да ги убие и одере. От каприз. Да е за храна и оцеляване - ок. Да е необходимо, за да си доставиш определени нутриенти, които няма откъде другаде - ок. Ама, за да се направи някоя на фатална жена - мисля, че всеки може да си направи разликата.
Не, няма разлика. Твоите аргументи са едно към едно с тези на веганите. Че ти и без месо и кожа можеш да оцелееш - я виж колко здрави вегетарианци има.  Mr. Green Това че ти харесва телешка пържола или чанта от телешка кожа прави ли те кифла? И теленцата са мноооого сладки.  Heart Eyes

А заешка кожа може ли?Тях ги ядем.  chef И откъде знаете, че индианците не ядат чинчили??!!

# 2 918
  • Куциндрел
Нели, а ядат ли тези пусти индианци чинчили?

# 2 919

Не знам за индианците, но фермерите, които ги отглеждат, вероятно ги ядат - https://www.quora.com/What-does-chinchilla-taste-like.

# 2 920
  • MI

Остави, оказа се е е деликатес в Аржентина  Joy Пуснах chinchilla receipts и се облещих от изненада  hahaha Знаех си, че няма начин да се хвърля месото.

Гугъл, крий я, че замина.  chef

# 2 921
  • Sofia
Всичко се яде по широкият свят.
Гледам "Странни храни в Америка",направо съм в потрес понякога Sad
Всякакви гризачи се ядат,дори и катерици,морски свинчета,плъхове Sick

# 2 922
Скрит текст:
Мисля, че е ясно къде е проблемът.

Не мисля, че има адекватна причина някой да иска това:
Скрит текст:
да се превърне в това:
Скрит текст:
Само и Единствено, защото някоя кифла си мисли, че така е по-интересна.

Тези животинки не са жизнено необходими за оцеляването на никого, но някой ги отглежда, за да ги убие и одере. От каприз. Да е за храна и оцеляване - ок. Да е необходимо, за да си доставиш определени нутриенти, които няма откъде другаде - ок. Ама, за да се направи някоя на фатална жена - мисля, че всеки може да си направи разликата.
Не, няма разлика. Твоите аргументи са едно към едно с тези на веганите. Че ти и без месо и кожа можеш да оцелееш - я виж колко здрави вегетарианци има.  Mr. Green Това че ти харесва телешка пържола или чанта от телешка кожа прави ли те кифла? И теленцата са мноооого сладки.  Heart Eyes

А заешка кожа може ли?Тях ги ядем.  chef И откъде знаете, че индианците не ядат чинчили??!!
Не са. "Я виж колко здрави вегетарианци има" са общи приказки. Не е доказано в дългогодишен план, а и много хора показват непоносимост към веганския режим. Аз съм от тях, например. Има много вреди, които може да си нанесеш, лишавайки се от животински продукти. Виж, ако се лишиш от чинчилско палто, а си вземеш обикновено палто, нищо няма да ти стане.

ПП. Ние сме вегетарианци (не по етични причини), но веганството е непосилно за мен.

# 2 923
  • Куциндрел
Знам, че в Перу ядат морски свинчета. Даже се води и деликатес.
Какъв е извода - там, където нЕма свинска пържолка, ядат каквото им падне. Sunglasses

# 2 924
  • MI
Не разбрах за зайците - може ли заешко палто? Нали ги ядем.  Laughing Че те и китайците щом ядат кучета са си в реда на нещата кучешките яки значи. Изяснихме че и чинчилите са деликатес. Та къде е тогава проблемът? Явно нищо не се хвърля. За мен телето е по-сладко от чинчилата, прекалено много ми прилича на плъх.  Sick

Общи условия

Активация на акаунт