Защо веганизъм?

• 280 962
  • 3 468
  •   1
Отговори
# 3 060
  • MI
Диана, не им ли правеше нищо на котките, щом е било пуснато?  newsm78 Имахме едно преди време, ама много мразеше котки, ужас.

Аз много обичам всякакви овчарски породи - овчарки, каракачанки, има едни рошави бели. Тези обаче не виждам как ще ги затвориш, много са активни.

Даун, разби ме с тези стада от котки.  Joy

# 3 061
Диана, не им ли правеше нищо на котките, щом е било пуснато?  newsm78 Имахме едно преди време, ама много мразеше котки, ужас.

Аз много обичам всякакви овчарски породи - овчарки, каракачанки, има едни рошави бели. Тези обаче не виждам как ще ги затвориш, много са активни.

Даун, разби ме с тези стада от котки.  Joy
ами отнасяше се с тях като с овце- тича около тях и ги събира с лаене на едно място, обаче като достигнат голяма гъстота и се сбиват първо помежду си, а после и с него. Много мразеха тази манипулация, защото никой не може да се отдалечи от мястото, където Роки смята, че могат да пасат безопасно и не ги пускаше да се изпикаят в задния двор, дето се вика. Накрая, само като го видят- набират се на най-близкото дърво и го хъскат в хор. Абе, той Роки май се чувстваше безполезен, че затова имитираше селскостопанска дейност

# 3 062
Това е проблемът с работните кучета. Трябва да са ангажирани с нещо. За това е хубаво да се разхождат, но и да правят нещо по време на разходката, като търсене на предмет, гонене на топка, учене на номера. После спят добре.

# 3 063
  • MI
Диана, липсвали са му овцете.  Crazy Но е бил необичайно добър с котките, вероятно е мислел че са овце.  Laughing

Даун, бяха ми предложили едно от тези кучета на снимката, но как да го взема... Зарекла съм се ако някой ден имам къща с двор да взема едно такова да си го мачкам. Само дето са много ревниви и като никощо могат да изясат някой гост.  Mr. Green
Скрит текст:

# 3 064
Ох, това е кувас, нали? Страхотно е!
между другото моя Роки никога не беше виждал овца, даже и през плета- гледахме го от малко пале първо в апартамента, докато беше малък, и после в къщата го пуснахме и истеряса. Инстинкт.

# 3 065
  • MI
Маремано се казва, аналога на каракачанката е на практика. Наистина ги ползват за овцете в планините, мечтая си за такова.  Само че мисля че като на твоя Рокси трябва и овца да му вземеш, че да е доволно.  Laughing Това дето ми го предлагаха си беше с мама и татко работещи овчарки, толкова беше сладко, само на месец...  Heart Eyes

# 3 066
Абе не им трябват овце бе хора. Трябва им разходка, дори и да са на двор. Водите ги по час-два сутрин и вечер на вън, играете си с тях, карате ги да правят нещо и са ОК. Ако стоят само на двора пощръкляват, защото си го приемат като колибата и няма значение колко е голям.

Нали ви казах, че моята, ако не е разходена почва да копае.

# 3 067
  • Куциндрел
 Joy Joy Joy
Аз събирам домашните котки в послушно стадо като им размахам шляпаталката за мухи.
С метлата нямам шанс, защото едната няма страх от нея, почва да се бие.
Иначе едно време имахме куче и котка, кучето много уважаваше котка СИ, но всички останали външни се дебнеха и гонеха. Но домашната му котка беше лигавена, даваше да го строява И язди. hahaha hahaha hahaha

# 3 068
  • София
Колко поколения делят въпросния елен от дивите му събратя и колко - кучето от неговите прародители?
това е ужасно лицемерно...
значи няколко поколения повече легитимират всичко.

# 3 069
  • Пловдив
абе за овцете кажете, бе- хората ядяли месо във форсмажорни обстоятелства, ама само щото нямало трева, иначе са си растителноядни. Айде за овцете кажете- във форсмажорни обстоятелства ще проядат ли месо? Да видим за последно растителноядни ли сме, че веганите толкова обиждат, или сме на смесено хранене и някои нагли особи се опитват да променят хранителните навици на другите, защото ТАКА!
Мисля, че ще проядат. Имаше нови изследвания за горилите, че ядат месо, ако им падне. И за шимпанзетата - те определено ядат и ходят на лов. Пък сме си най-близки другарчета с тях.

# 3 070
абе за овцете кажете, бе- хората ядяли месо във форсмажорни обстоятелства, ама само щото нямало трева, иначе са си растителноядни. Айде за овцете кажете- във форсмажорни обстоятелства ще проядат ли месо? Да видим за последно растителноядни ли сме, че веганите толкова обиждат, или сме на смесено хранене и някои нагли особи се опитват да променят хранителните навици на другите, защото ТАКА!
Мисля, че ще проядат. Имаше нови изследвания за горилите, че ядат месо, ако им падне. И за шимпанзетата - те определено ядат и ходят на лов. Пък сме си най-близки другарчета с тях.
горилите и другите примати са си на смесено хранене- биха си хапнали месо и без да са във форсмажорни обстоятелства. Овцете от друга страна са растителноядни /както веганите претендират, че и ние сме/, но те не биха яли месо при никакви обстоятелства/за разлика от нас/.

# 3 071
  • София
Виждала съм заек, който яде врабче. Но това по-скоро е еволюция в действие и проява на разум от негова страна. Врабче, нали, вместо драдонки Simple Smile

# 3 072
  • Пловдив
горилите и другите примати са си на смесено хранене- биха си хапнали месо и без да са във форсмажорни обстоятелства. Овцете от друга страна са растителноядни /както веганите претендират, че и ние сме/, но те не биха яли месо при никакви обстоятелства/за разлика от нас/.
Ама всички най-близки братовчеди похапват месо при удобен случай, защо тогава се очаква, че човекът е изцяло тревопасен?! Логично е и ние да сме опортюнисти и всеядни.

# 3 073
и за мен няма логика подобно твърдение, но вегетата настояват, е сме строго растителноядни и яденето на месо е базирано на злоба и жестокост у някои представители на вида ни.
Освен ескимосите- те са с индулгенция

# 3 074
Аз не съм много далеч от ескимосите, и въпреки че тук изобилства от зеленчуци и зимата, без месо не сядам на масата, поне веднаж дневно. Това като застудее, лятото не ми се яде месо. Но от около месец си ям шареното месце всяка вечер. Иначе ми е студено, гладна съм, огладнявам много бързо и се изморявам също толкоз бързо.  Бях пробвала преди време, насред февруари, да карам 90 дневната диета. Към обяд вече се заглеждах по по-дебелички колеги. Изкарах седмица.

Общи условия

Активация на акаунт