Защо веганизъм?

• 280 628
  • 3 468
  •   1
Отговори
# 3 285
  • В царството на игрите:)
Е, хайде сега, да мирише на готвено, за да ти е уютно. Crazy Единствената миризма, която мога да търпя да идва от печката, е на козунак. За всички останали - разчитам на най-мощния двумоторен абсорбатор, който имаше в магазина и на яко течение по време и след готвенето.

Защо приемате всичко буквално? Миризмата на печена риба и мен не ме кефи, но има хубави аромати- кекс баница, пържолки и т.н. Естествено не са приятни оставащи дълго време Mr. Green Синковеца от време на време пита: какво ще ядем - хубаво мирише? Mr. Green Не се случва винаги, но има и такива моменти. Embarassed

# 3 286
  • Куциндрел
Печени чушки, мммммм. Flutter

# 3 287
  • MI
Напълно съм съгласна с milmich, храненето е и вид социализиране, не само засищане на глада. Какъвто и да е абсорбатор да използваш, колкото и да правиш течение, има някакъв момент, в който се усеща аромат на храна в къщата и обикновено това е приятно за всички членове на семейството. Обикновено тези аромати ни връщат и в детството ни, когато сме гледали как майките ни приготвят нещо, което обичаме. Според мен това се запечатва в мозъка ни по-скоро защото свързваме аромата с това, което следва - моменти със семейството, уют и т.н. Сега, ако вместо аромат се носи някаква противна миризма (да не кажа смрад), ясно е че няма да са такива асоциациите. Не мисля че някой обича миризма на развалена риба, престояло кисело зеле и т.н.  Crazy
Вижте реакцията на Ирина - направо се е разтопила, и то не само заради вкуса на супата, а по-скоро заради усещането за семейство, традиции, уют. Нещо, което явно липсва в тяхното семейство, иначе нямаше чак толкова да се прехласне от постна зеленчукова супа, колкото и да е гладна.  Laughing

# 3 288
Сега няма да се оправдавам как готвя. Laughing Просто не обичам да ми миширше на готвено и това няма нищо общо с кулинарните умения на готвещия. Не обичам и миризми от ароматизатори също така, ако ще най-скъпите да са, и такива също не влизат дОма. Вчера с детето ометохме 2/3 тенджера пилешка супа с кеф, но старателно си направих течението преди да седнем да ядем.

# 3 289
  • MI
Въобще нямах предвид кулинарните ти способности.  Rolling Eyes Имах предвид, че миризмата от супата не можеш да я заличиш на минутата и дори в момента като седнете да ядете пак има някакъв аромат. Неслучайно използвам думата аромат. Всъщност и аз проветрявам маниакално (и мразя ароматизатори), но съм наясно, че като седнеш да се храниш и например супата е топла няма как да е без мирис. Това с лошата миризма беше по-скоро заради някои странни комбинации които съм виждала при смутитата например (и не само). Ако питаш детето си дали обича миризмата на супа, надали ще ти каже "неее, каква смрад".  Crazy

# 3 290
  • В царството на игрите:)
Напълно съм съгласна с milmich, храненето е и вид социализиране, не само засищане на глада. Какъвто и да е абсорбатор да използваш, колкото и да правиш течение, има някакъв момент, в който се усеща аромат на храна в къщата и обикновено това е приятно за всички членове на семейството. Обикновено тези аромати ни връщат и в детството ни, когато сме гледали как майките ни приготвят нещо, което обичаме. Според мен това се запечатва в мозъка ни по-скоро защото свързваме аромата с това, което следва - моменти със семейството, уют и т.н. Сега, ако вместо аромат се носи някаква противна миризма (да не кажа смрад), ясно е че няма да са такива асоциациите. Не мисля че някой обича миризма на развалена риба, престояло кисело зеле и т.н.  Crazy
Вижте реакцията на Ирина - направо се е разтопила, и то не само заради вкуса на супата, а по-скоро заради усещането за семейство, традиции, уют. Нещо, което явно липсва в тяхното семейство, иначе нямаше чак толкова да се прехласне от постна зеленчукова супа, колкото и да е гладна.  Laughing
Точно това имах предвид Peace

# 3 291
Мен ми е трудно да си представя уютно и миризми. Уют свързвам с подредено, чистичко, да сме заедно, да си говорим или четем книжки, да пием капучино и горещ шоколад зимата.
Просто мразя всякакви миризми, дори на парфюми. Винаги ми е било странно някой като каже, че цялата къща ухае на сладкиш. Веднага в ума ми изниква как ми смърдят косата и дрехите. Не го правя съзнателно, но това е първата ми асоциация.
А дом и заедност според мен се създава и ако семейството се събира, споделя си, големите трапези също някак допринасят за това да ти е красиво, празнично. Ако седнете на три чаши отровно кафяво смути, някак се губи празничното усещане.

# 3 292
  • MI
И топлият шоколад има аромат.  Peace Поне а като казвам миризма нямам предвид задушлива миризма (хубава или лоша), а точно лек аромат. Аз имам доста силно обоняние и наистина не мога да си представя каквато и да е храна или напитка, на която да не усетя миризмата. Ако ми мирише силно на яхния със зеле например (обичам зеле), ми е неприятно. Но като седна да ям зелето и усетя аромата на топлата храна определено ми е приятно и създава уют...

# 3 293
Разбира се, че готвената храна внася уют. Детството ми е минало по квартири в друго населено място и никога няма да забравя зимните петъци, когато се върна вкъщи, мама  е сготвила нещо любимо, цялата кухня ухае на домашна храна и на човек му идва този миг да не свърши.

Последна редакция: вт, 10 яну 2017, 17:27 от Румцайс

# 3 294
ВегаМите,следят темичката  Laughing http://snimki.be/store/1/171484059548.png

# 3 295
  • Куциндрел
Агентите са навсякъде.  Laughing

# 3 296
Разбира се, чу готвената храна внася уют.

Съгласна съм, само една специфична миризма на готвено, смесена с миризма на белина, навява хлад от прозореца на детството, защото така смърдеше и до ден днешен смърди в детските градини и училищния стол.

# 3 297
  • MI
Разбира се, че сме груби душевно. Я да се опитат да ме „разчупят дуевно” и ще видят как ще грабна метлата да ги разчупя физически.  Twisted Evil  То какво ли разбират лекарите, нали им плащат от фармацевтичната индустрия да ни държат болни, разбира се че сме точно като кравите и хора с колит например не-съ-ще-ству-ват! Пасене на сурова трева му е майката!  Naughty

# 3 298
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Разбира се, чу готвената храна внася уют.

Съгласна съм, само една специфична миризма на готвено, смесена с миризма на белина, навява хлад от прозореца на детството, защото така смърдеше и до ден днешен смърди в детските градини и училищния стол.

В яслата на моето мирише само на манджа, белина не усещам.

# 3 299
В детските градини ми мирише на кюфтета в мазна яхния  Sick
Ако трябва да съм честна, всички теми за и против в Клюкарника са много груби и изтощаващи.

Общи условия

Активация на акаунт