Това е много вярно. Не е само B12. Аз не ям никакво месо от дълги години, включително риба, но не съм веган, така че консумирам яйца и млечни продукти. Въпреки че не ям риба, поемам вид рибено масло в таблетки. EPA и DHA се съдържат в рибено масло, но не в flaxseed oil, който беше вегетарианската ми алтернатива. Flaxseed съдържа ALA, които трябва да се превърнат в EPA и DHA. Да не говорим, че има и въпроса какво може да премине т.нар. blood-brain бариера.
Възможно е човек да се храни здравословно и като веган, НО това означава да се планира маниакално. Казвам го от опит защото се опитах да живея като веган преди години. Трябва да се проверяват съставки в храната не само при пазаруване, а и като се излиза навън да се яде. Животът ми се беше превърнал в планиране на какво ще ям, при това тогава не готвех за цяло семейство, а се грижех само за себе си. Сега си мисля, че ако трябва цялото семейство да се храни здравословно и вегански, планирането храна ще се превърне в единствената ми и постоянна работа. Това включва обеди и всякакви закуски за деца и възрастни които се носят на училище и работа.
Става дума за други тарелки, Pixie - пълни с голи хора, омазани с червена боя.