Защо веганизъм?

• 280 576
  • 3 468
  •   1
Отговори
# 3 330
  • Куциндрел
Че то психичните отклонения винаги предизвикват поне клюкарски интерес в хората....
В нета всички вегани изглеждат, пишат и се държат като ненормални.
А лудостта им избива на 2-рата минута разговор на тема храна.
Да днес е гордост да си гей ,но е срамно да си веган!
Не е срамно да си нещо, смешно е като започнеш да виждаш врага във всеки, който не е като теб.
Достатъчно сме се начели и нагледали на вегани в нета.

П.П. Спомняте ли си онази с яйцата в гащите?

# 3 331
Веднъж на едно гости една жена  /май беше веган/ от всичките вкуснотии по масата  си избра да яде туршия и да пие кола. Добре, че не подхвана темата за здравословното хранене или вредата от месото и млечните продукти, че щях много да се смея.

# 3 332
Може да е била бременна и да й се е ядяло кисело.

# 3 333
  • София
Скрит текст:
Толкова много енергия се хвърля за да се осмеят и принизят хората, които показват, че наистина ги е грижа. Даже самата дума "веган" създава известен дискомфорт. И дори мълчаливият веган представлява морален укор за традиционно хранещите се. Това обяснява цялата словесна агресия и всички обидни епитети към хората, излязли от зоната си комфорт за да направят света малко по-добро място. Това е просто един преход, през който трябва да се премине, докато веганизма се установи като трайна тенденция в живота на хората. И докато се преодолеят старите и погрешни убеждения, че липсата на животински продукти в храната ще доведе до дефицити за организма и здравни проблеми.
Почти няма хора, които са родени вегани, и всички преминаваме през етапите на противопоставяне и отхвърляне. Но когато един път човек се е убедил категорично в нещо, и цялата помия на света да се излее върху него, няма значение. А аз съм убедена, че веганството не е просто мода, а преминаване към един по- съзнателен и отговорен начин на живот.
Съпротивата тук е съвсем закономерна. Промяната идва от младите хора, отворени за новото и с будно съзнание. Това, което ме радва е, че темата е активна и се чете и коментира и по други форуми и фейсбук групи. Това показва, че хората наистина се интересуват. Безразличието е най-страшното, не омразата. Благодаря и на тези, които ме "вкараха" в затвора Simple Smile
колко благородно! благодарим за разбирането.

# 3 334
Не мога да се сърдя или да поучавам някого какво и как да яде.  Thinking Та, ако някой ми идва на гости и не знам, че е веган или вегетарианец, няма да го карам да яде пържолките, но надали ще тръгна да се чудя какво още да тръгна да готвя.
И съответно не проявявам търпимост към това да ми натякват какво трябва и какво не трябва да ям. Абсурд. Най-много докато ми говори как не трябва да ям пилешко, мислено вече да съм направила пилешки бутчета със сос Барбекю... Огладнях... Mr. Green

# 3 335
Е, на домашна трапеза винаги има и салата, която е веганска. Така че не е толкова трудно да се намери какво да ядат.
Емералд, обратното също е много изнервящо. Да те питат постоянно защо не ядеш това и онова и да коментират, че ще живееш с орлите само защото се опитваш да се храниш здравословно.

# 3 336
Тази суровоядка от видеото с треволяците има доста хищен вид. Има вид на хронично гладна.
 За нея как да е-може и да и харесва, да и прави живота интересен. Не знам на децата и, които сега растат как им се отразява да се все гладни.

# 3 337
  • В царството на игрите:)
Е, на домашна трапеза винаги има и салата, която е веганска. Така че не е толкова трудно да се намери какво да ядат.
Ами да, на нашата трапеза също винаги има нещо от тяхното меню - значи ние не сме крайни Laughing На тяхната няма от наш'то Mr. Green Кой е фанатика тогава?

# 3 338
  • София
това не е фанатизъм, а "морален укор за традиционно хранещите се" и "преминаване към един по- съзнателен и отговорен начин на живот", капиш?

# 3 339
# 3 340
  • София
на "Фройд обяснява защо" приключих.

# 3 341
  • MI
Оооо, да, защитен механизъм е. А и вие наистина криете че сте вегетарианци. От притеснение трета тема пускате, въргаляте се в тарелки голи из центъра и какво ли още не.  Joy Joy

# 3 342
Хм, в този блог пише "Ако сте веган, вероятно избягвате да споменавате хранителните си навици на всяка цена". Всъщност, е точно обратното. Веганите не само споменават начина си на хранене, дори когато не ги питат, но си позволяват редовно да коментират начина на хранене на другите и да раздават непоискан акъл на килограм.

# 3 343
  • Варна
Оууу една веганка как ме беше осъдила,че храня детето си с месо във фейса,че и три удивителни ми сложила.Като ми се наостри четината ...

# 3 344
  • В заешката дупка
О, Мамата на Елфчето се появи. Аз, все пак бих се загрижила първо за здравето на детето си, после за спасяването на планетата. Че би било язък да спася планетата, а детето си-не.

Няма нищо лошо да се мисли и за здравето на децата, и за спасяването на планетата. Работата е там, че много вегани, а и пишещите в тази тема, според моите наблюдения, смятат че веганството е единственият, най-добър и съвършен начин, чрез който да се погрижим както за здравето си, така и за планетата. Това просто не е вярно. В смисъл, че това убеждение се базира повече на вяра, а не на научност някаква.

Веганството може да има своите здравни предимства пред стандартната масова диета на съвременния западен човек и предимства от гледна точка на грижа за планетата, но има по-малко рестриктивни и по-малко рискови за здравето диети и начини на хранене, които освен за здравето са добри и от гледна точка на грижа за планетата. (Като цяло съвременните развити общества консумираме твърде много месо  и това може да довед до екологични проблеми и рискове за здравето. В това наистина са почти единодушни авторитетни международни здравни и екологични организации. Алтернативата обаче не е непременно другата крайност.)

В интерес на истината, на мен също ми се струва ужасно грозно да се подхвърлят епитети като  "ненормалник" и подобни към някой, само защото е веган. Аз познавам вегани, в смисъл хранещи се само с растителна храна, не са активисти или ако са, не съм разбрала. Двама от тях познавам сравнителнон добре - колеги сме и работим всеки ден заедно. Имам най-добри впечатления и за двамата.

Общи условия

Активация на акаунт