Защо веганизъм?

• 280 483
  • 3 468
  •   1
Отговори
# 3 345

Мислех повече да не се включвам по тази тема...обаче  това е вече прекалено. Никой не МРАЗИ веганите - те са тези дето  мразят, те са възвишените, новото поколение състрадалци, дето ще спасят  клетите животни от мъките им. Благородни и хуманни. Обаче без  ясна концепция как ще стане...всъщност без никаква концепция . Имат яснота, че  ако станат всички вегани тук и сега, това ще е опасно за всички възможни видове,обаче - нали те са избраните и не държат точно тук и сега ...там всички, щото   време трябвало, пък те пионерите - видиш ли! Типично сектантско мислене и типично безформено от към  идея  - как.  Раздвижили се бледи сенки, зациклили в една права, самолишили се от креативност и особено важното за   хомо сапиенс - чувство за хумор,  се  самонадъхват как всички ги мразят. Горките добри същества!
 Никой не ви мрази, никой и  не би ви забелязал, ако не врещяхте толкова, ако не пускахте теми  и  не се самоопаковахте в тарелки. Хранете се както искате, мислете за храна  през цялото си съществуване, съществувайте си както желаете... просто - по тихо...моля ВИ!

# 3 346
Ама моля ви се! Веганите не мразят никого. Те са извънредно позитивни и обичливи хорица, които, преизпънени с любов към нас месоядните, наричат начина ни на хранене "поръчково убийство", а нас самите- "поръчкови убийци".

# 3 347
Фантазията, че са мразени е част от усета за избраност и величие. Нали всеки голям бял герой трябва да има зъл, мразещ го антипод. Иначе къде е великата борба като няма враг? То спира да е интересно. Как ще се чувстваш по-осъзнат и отговорен, ако нямаш опция да посочиш друг за "грешник" и да изразиш възмущение?

# 3 348
Точно така е, Гугъл, формулата  си е една и съща .... ама понякога е   много дразнещо  Rolling Eyes 
П.П. Днес изядох парче сирене и сигурно от  там съм толкова  раздразнително зла Laughing

# 3 349
  • В царството на игрите:)
това не е фанатизъм, а "морален укор за традиционно хранещите се" и "преминаване към един по- съзнателен и отговорен начин на живот", капиш?
Разбрах...Поправям се веднагически Mr. Green

# 3 350

Цитат
Хората мразят веганите.

Подобно параноично социално мислене не води към добро.
Има един израз "You are your own worst enemy" – важи за всякакви човеци.
Собствените ни чувства за малоценност и самоомраза объркват до голяма степен живота ни.

# 3 351
  • В царството на игрите:)
http://vegehistory.blogspot.bg/2016/10/blog-post_17.html?m=1
Причиних си изчитането на тази статия. Въобще не мисля, че Фройд знае, че е имал мнение за веганите и още по - малко за това защо ги мразят.
От писанието, обаче, останах с впечатлението, че единствената причина да си веган е опазването на планетата. Здравословното хранене се засегна само в едно изречение. Значи имаме група "спасители", които ние не искаме да приемем насериозно Rolling Eyes
Скрит текст:
Ето защо беконът е знамето на чувствителния карнист. Това е техният боен призив. Той символизира упадъчността, лакомията и себелюбието. Директно се противопоставя на себеотрицанието, контрола над импулсите и саможертвеността, към които се стремят веганите. Беконът е отвратителен. Не, наистина е такъв. Това е мазно, сухо, жилаво и неприятно парче плът. Отрязано от мръсни животни, които са се въргаляли в лайната си по цял ден. А тези животни са интелигентни, колкото тригодишно дете.

Хората са егоисти до мозъка на костите си и не харесват промените. Това е особено вярно, когато става въпрос за саможертва или прекратяване на неотложно удоволствие. Хората сме по същество егоистични страхливци. Всичко бихме направили за малко обгорена свинска плът. Социалното одобрение на фетишизирането на бекона помага на хората да потиснат гузната си съвест. Това е в корена на въпроса защо хората мразят веганите.
А това просто ме уби.Звучи като ода за бекона - "прекратяване на неотложно удоволствие" #Crazy
Само веганите могат да контролират инстинктите си - простосмъртните, ядящи бекон не можем.  newsm78 Толкова елементарно звучи това, че е обидно Sad И, разбира се, говорим само за инстинкта "хранене", задоволяването, на който им черпи толкова време, енергия и мислене, че за други добродетели май време не остава...

# 3 352
Аз пък си направих труда да го прочета.
Цитат
Отрязано от мръсни животни, които са се въргаляли в лайната си по цял ден. А тези животни са интелигентни, колкото тригодишно дете.
Ще замоля Феята да дойде и да изясни последно интелигенти, морални и социални същества ли ядем, или мръсни, л@йняни и с нисък интелект? Joy Joy Joy

# 3 353
  • Linz
Цитат
Отрязано от мръсни животни, които са се въргаляли в лайната си по цял ден. А тези животни са интелигентни, колкото тригодишно дете.
Ще замоля Феята да дойде и да изясни последно интелигенти, морални и социални същества ли ядем, или мръсни, л@йняни и с нисък интелект? Joy Joy Joy
Ще пропусна хапливите забележки и заядливите коментари (които само потвърждават статията) и ще отговоря на въпроса на Кати, макар да не е отправен към мен.
Животните са "мръсни и лайняни" защото са принудени от човека да бъдат такива- обикновено се отглеждат на минимална площ за да не заемат място. Стоят затворени по цял ден в пространства, които не им позволяват да се завъртят, без дневна светлина, въздух и движение, въргалящи се в собствените си екстременти.
Интелектът на едно 3-год. дете не е нисък. То може да разсъждава, да прави причинно-следствени връзки, познава лица, предмети, цветове и форми, изпитва емоции.
И една забележка- Феята нарече животните интелигентни и социални. Някой обаче реши да се направи на интересен и допълни и "морални", което явно много се хареса и всички взехте да го блеете (доста характерно поведение). Моралът си е чисто човешка норма, която и за много хора е "непозната територия".

# 3 354
  • MI
Прасето е по-интелигентно от някои хора, вярно е. Например от веган, невиждащ елементарни противоречия в статия, която приема за 100% истина само защото е сложено името на Фройд и звучи нАучно. А Фройд се върти в гроба...

# 3 355
  • София

Ще пропусна хапливите забележки и заядливите коментари (които само потвърждават статията) и ще отговоря на въпроса на Кати, макар да не е отправен към мен.
Животните са "мръсни и лайняни" защото са принудени от човека да бъдат такива- обикновено се отглеждат на минимална площ за да не заемат място. Стоят затворени по цял ден в пространства, които не им позволяват да се завъртят, без дневна светлина, въздух и движение, въргалящи се в собствените си екстременти.
Ти кога за последно видя ферма, в която се отглеждат животни по начина, който описваш?
Защото, аз съм готова да се обзаложа с теб, на каквото кажеш, че в България такова нещо няма.
Интелектът на едно 3-год. дете не е нисък. То може да разсъждава, да прави причинно-следствени връзки, познава лица, предмети, цветове и форми, изпитва емоции.
И една забележка- Феята нарече животните интелигентни и социални. Някой обаче реши да се направи на интересен и допълни и "морални", което явно много се хареса и всички взехте да го блеете (доста характерно поведение). Моралът си е чисто човешка норма, която и за много хора е "непозната територия".
Добре си описала интелекта на 3 годишното дете.
Сега остава да посочиш поне 1 представител на свинската, кравешката, кокошата, овчата и ярешка популации, притежаващ тези качества и да опровергаеш мнението, че брътвежите на феята са откровени глупости.
ПП. За морал аз не блея, / това веганите сте невероятно изтънчени в изказа/, като признавам че и 3 годишното дете не го притежава.

# 3 356
Цитат

Определено 3-годишното е по-интелигентно от едно прасе да речем, нелепо е даже да ги сравнявате. За мен едно животно нито е интелигентно, нито социално. Ако някой от вас може да общува с прасе ОК, но аз не само, че не мога, но и даже не вярвам, че има такива хора.

# 3 357
Отново моля за отговор на въпроса ми, морална ли е полигамията?
Въпросът ми беше към Фея, защото първа започна с морала
Но понеже се явиха и други вегани, може и те да се включат с отговор
Благодаря

А защо питам, ще кажа след като получа отговор
Или след липсата му и съзнателното му отбягване

# 3 358
Оффф, нормалното тригодишно дете говори, при това с изречения. Да попитам приравняващите детето с прасето, да не би някое прасе случайно да им е казало "мамо"?

# 3 359
  • Куциндрел
А не може ли Природата нарочно да е създала едни видове да ядат други видове?
Така тя си осигурява разнообразие на видовете и гарантира, че няма да се опоска зеленината й.
Не знам как им е хрумнало, че човекът не е всеяден. Но пък те спокойно може да я карат без животински продукти, че популацията им да намалее рЕзко.

Общи условия

Активация на акаунт