Защо веганизъм?

• 280 385
  • 3 468
  •   1
Отговори
# 3 390
  • София
"Малоумни ми карнисте , ... Малоумни сте, това е истината!"
Аплодисменти! smile3501
ставаш все по-мозъчна с всеки изминал пост.

# 3 391
Страх ме е да помисля как общуват подобни агресивни индивиди със своите родители и дядовци невегани. Сигурно и на тях им спретват по някоя инсталация в тарелки в хола и от прага започват да крещят - убийци!

# 3 392
"Малоумни ми карнисте , ... Малоумни сте, това е истината!"
Аплодисменти! smile3501
ставаш все по-мозъчна с всеки изминал пост.

Ама тя не била съгласна със стила на писане, ти пък. Нищо, че масово с обръщенията към традиционалистите в храненето сме наричани по какви ли не начини, включително сме сравнявани с демони.  Laughing
Иначе нищо ново под слънцето. "Ние сме добри вегани, вие сте зли убийци и изнасилвачи." Rolling Eyes

# 3 393
Ох, аз тоя "чаршаф" не искам да го чета целия, само мярнах, че някой си е въобразил, че има право да разпределя хората по планетите.

# 3 394
# 3 395
Не се плашете за дивите хищници, смучете си от пръстите всякакви абсурди вече. За това и нямам интерес да следя темата и влизам инцидентно. Сега го направих за да публикувам пост на който попаднах. С уточнението, че споделям линията, не стилът.
 Животновъдството е най-големият замърсител на планетата, много по-голям от всички други замърсители взети заедно!

"…the vegan diet wastes available land that could otherwise be used to feed more people"

https://qz.com/749443/being-vegan-isnt-as-environmentally-friendly-as-you-think/

Също така, да се яде месо е част от природата на човека, така е еволюирал! Хомосапиенс същесвтува като вид  заради месото, защото по друг начин преди земеделството, не е имало как да се набави енергия, достатъчна за огромните нужди на мозъка.
Всички човешки култури, древни или не, са невегански, до една.

Много повече би помогнало на планетата ниска раждаемост и алтернативни източници на енергия, отколкото веганство.

# 3 396
Не се плашете за дивите хищници, смучете си от пръстите всякакви абсурди вече. За това и нямам интерес да следя темата и влизам инцидентно. Сега го направих за да публикувам пост на който попаднах. С уточнението, че споделям линията, не стилът.
Скрит текст:
"Малоумни ми карнисте , ние не парадираме с това, че сме вегани. Все едно да кажеш, че парадиме с това че не искаме деца да бъдат изнасилвани и убивани. Ти чуваш ли се какво говориш? Четеш ли се какво пишеш? Животните са като децата, не разбират, не са ни длъжни с нищо, ние не сме господари на телата и животите им. Незнам как разбираш възвишени. Не се рея във въздуха, не летя, но със сигурност съм по-разумна от вас. Хората нямат право да отнемат живота на невинни същества, нито да отнемат свободата им и да се разпореждат с телесните им секрети. На теб ще ти е приятно ли някой да те угоява цял живот, да те музе, да ти ръга някви тръби и изкуствено да те осеменява? Да ти открадне детето при самото раждане, зада му тегли ножа, да те музе докато не колабираш от изтощтение и накрая да ти тегли и на тебе ножа, като преди това ти откраднат 20-тина пъти новороденото бебе, зада го заколят?? Ние сме против неправдата и се борим с нея. Да ще правим демонстрации, защото това, което правите вие е нередно и ние ще се борим срещу него. Нашите демонстрации изобразяват престъпленията срещу живота, които вие извършвате. Демонстрациите ни са безобидни, те са артистична проява, която показва вашите престъпления срещу природата и живота! Ще има демонстрации и ще има протести, докато това безумие, което вие правите не спре! Вие унищожавате планетата, от която всички ние имаме нужда. Животновъдството е най-големият замърсител на планетата, много по-голям от всички други замърсители взети заедно! С вашата лакомия замърсявате въздуха, замърсявате водите, изчезват цели животински видиве, заради изсичането на джунглите, зада може да ги засеят с гмо соя, с която хранят животните, които вие експлоатирате и консумирате! Без джунгилте сме за наникъде! Тук цунами, там ораган, онам земетресение, ами да, вие какво очаквате, като изсякохте джунглите зада засадите фураж за стопанските животни на тяхно място? Има хиляди километри мъртви зони в океана, благодарение на вашата лакомия да си похапвате рибичка. Заради лова на определен вид риба се унищожават десетки хиляди други риби и морски животни, които биват изхвърлени, защото са нежелан улов. Животните се измъчват цял живот, държат се в тесни клетки, на тъмно, където биват експлоатирани, угоявани, малтретирани, използвани за експерименти, развлечение, убивани и т.н. Напълно ненужно! Малко ли плодове и зеленчуци, ядки и семена има на планетата Земя, че да бъдат извършвани всичките тези демонични злини към животните? Животните на са ни сторили нищо лошо, те не заслужават всичката тази жестокост, която им причиняват хората. Животните също са жители на планетата и имат право да живеят на нея, необезпокоявани от нас. На нас са ни дадени разум и две ръце, зада можем да помагаме на животните в беда, а не зада ги измъчваме. Няма никакво значение теб какво те дразни, от значение е, че трябва да опазим планетата Земя за бъдещите поколения и това може да стане, единствено ако животновъдството спре да функционира като отрасъл! С нищо не парадираме! Все едно да кажеш "Остави ги убиеца, изнасилвача и крадеца да си правят каквото са си избрали. Всеки има право на избор! Стига парадира с това, че не ги одобряваш!" Аз лично не познавам нито един веган активист, който да е такъв, защото е модерно! Онези които са вегани, защото е модерно не се опитват да разпространяват веганизма, не са активисти. Няма да те оставим да ядеш каквото ти харесва, защото няма да умреш ако не ядеш животински продукти, но природата и цялата ни планета ще умре, ако хората не спрат с животовъдството като отрасъл. Зада се наслаждаваме на живота трябва да запазим планетата и нейната пририда жива, а вие лакомиите я убивате с вашето животновъдство! Мършояди, карнисти, хора които не обичат и уважават животните и живота като цяло, антиеколози, антиземляни! Отивйте на друга планета и там си првете каквото искате, тази ни е прекалено ценна, че да ви оставим да я затриете по този малоумен начин. За пържолата ти днес е изхабено толкова вода, колкото аз да си взимам едничасов душ всеки ден, в продължение на един месец и толкова зърно, че да нахраня 40 човека днес. Малоумни сте, това е истината!"
А ти собствено мнение нямаш ли, че се налага да четем тия полуграмотни несвързани брътвежи?

# 3 397
Музе?! Какво е музе?!
Вегански диалект?

Сутринта имах честта да изпия първото си кафе (с мляко, о, чудовището аз!) под дудненето на двама вегани. Еми, по-сбръчкани 30 годишни скоро не бях виждала. Освен това сектантската им доктрина е фрашката с противоречия, не знам защо ме отблъскват така тези "извисени" хора.

# 3 398
  • Sofia
Много особен поглед и излъчване имат  Confused за мен понякога дори е плашещо Rolling Eyes

# 3 399

Wilken,  твоето дете веган ли е? То ли е пуснало темата? Ако да, аз, като майка разбирам подкрепата, но също като такава  бих имала много притеснения...ама много. Ти не се ли притесняваш  Rolling Eyes

# 3 400
Да, тя е майката на Зеленокосия Елф. Интересно, че преди около година беше пуснала тема, в която молеше за съвет, защото беше притеснена, че дъщеря ѝ искала да става веган. Виждам, че е претърпяла интересна метаморфоза.

# 3 401
  • София
Да, тя е майката на Зеленокосия Елф. Интересно, че преди около година беше пуснала тема, в която молеше за съвет, защото беше притеснена, че дъщеря ѝ искала да става веган. Виждам, че е претърпяла интересна метаморфоза.
сериозно ли? ми значи това е силно заразно състояние. беж, Лиске, да бягаме Wink

# 3 402
сериозно ли?
Съвсем сериозно. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=931068.msg33361577#msg33361577

# 3 403
Скрит текст:

"Малоумни ми карнисте , ние не парадираме с това, че сме вегани. Все едно да кажеш, че парадиме с това че не искаме деца да бъдат изнасилвани и убивани. Ти чуваш ли се какво говориш? Четеш ли се какво пишеш? Животните са като децата, не разбират, не са ни длъжни с нищо, ние не сме господари на телата и животите им. Незнам как разбираш възвишени. Не се рея във въздуха, не летя, но със сигурност съм по-разумна от вас. Хората нямат право да отнемат живота на невинни същества, нито да отнемат свободата им и да се разпореждат с телесните им секрети. На теб ще ти е приятно ли някой да те угоява цял живот, да те музе, да ти ръга някви тръби и изкуствено да те осеменява? Да ти открадне детето при самото раждане, зада му тегли ножа, да те музе докато не колабираш от изтощтение и накрая да ти тегли и на тебе ножа, като преди това ти откраднат 20-тина пъти новороденото бебе, зада го заколят?? Ние сме против неправдата и се борим с нея. Да ще правим демонстрации, защото това, което правите вие е нередно и ние ще се борим срещу него. Нашите демонстрации изобразяват престъпленията срещу живота, които вие извършвате. Демонстрациите ни са безобидни, те са артистична проява, която показва вашите престъпления срещу природата и живота! Ще има демонстрации и ще има протести, докато това безумие, което вие правите не спре! Вие унищожавате планетата, от която всички ние имаме нужда. Животновъдството е най-големият замърсител на планетата, много по-голям от всички други замърсители взети заедно! С вашата лакомия замърсявате въздуха, замърсявате водите, изчезват цели животински видиве, заради изсичането на джунглите, зада може да ги засеят с гмо соя, с която хранят животните, които вие експлоатирате и консумирате! Без джунгилте сме за наникъде! Тук цунами, там ораган, онам земетресение, ами да, вие какво очаквате, като изсякохте джунглите зада засадите фураж за стопанските животни на тяхно място? Има хиляди километри мъртви зони в океана, благодарение на вашата лакомия да си похапвате рибичка. Заради лова на определен вид риба се унищожават десетки хиляди други риби и морски животни, които биват изхвърлени, защото са нежелан улов. Животните се измъчват цял живот, държат се в тесни клетки, на тъмно, където биват експлоатирани, угоявани, малтретирани, използвани за експерименти, развлечение, убивани и т.н. Напълно ненужно! Малко ли плодове и зеленчуци, ядки и семена има на планетата Земя, че да бъдат извършвани всичките тези демонични злини към животните? Животните на са ни сторили нищо лошо, те не заслужават всичката тази жестокост, която им причиняват хората. Животните също са жители на планетата и имат право да живеят на нея, необезпокоявани от нас. На нас са ни дадени разум и две ръце, зада можем да помагаме на животните в беда, а не зада ги измъчваме. Няма никакво значение теб какво те дразни, от значение е, че трябва да опазим планетата Земя за бъдещите поколения и това може да стане, единствено ако животновъдството спре да функционира като отрасъл! С нищо не парадираме! Все едно да кажеш "Остави ги убиеца, изнасилвача и крадеца да си правят каквото са си избрали. Всеки има право на избор! Стига парадира с това, че не ги одобряваш!" Аз лично не познавам нито един веган активист, който да е такъв, защото е модерно! Онези които са вегани, защото е модерно не се опитват да разпространяват веганизма, не са активисти. Няма да те оставим да ядеш каквото ти харесва, защото няма да умреш ако не ядеш животински продукти, но природата и цялата ни планета ще умре, ако хората не спрат с животовъдството като отрасъл. Зада се наслаждаваме на живота трябва да запазим планетата и нейната пририда жива, а вие лакомиите я убивате с вашето животновъдство!
"Мършояди, карнисти, хора които не обичат и уважават животните и живота като цяло, антиеколози, антиземляни!"
Скрит текст:
Отивйте на друга планета и там си првете каквото искате, тази ни е прекалено ценна, че да ви оставим да я затриете по този малоумен начин. За пържолата ти днес е изхабено толкова вода, колкото аз да си взимам едничасов душ всеки ден, в продължение на един месец и толкова зърно, че да нахраня 40 човека днес. Малоумни сте, това е истината!"

Когато човек мрази себе си, може да възприема света през своя отрицателен филтър.

# 3 404
  • Куциндрел
Wilken, как може да изтупаш малоумните вопли на една хахава тук?
Ма верно не можеш да срещнеш веган, запазил разсъдъка си, в нета. Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт