Защо веганизъм?

• 280 486
  • 3 468
  •   1
Отговори
# 3 375

Мислех повече да не се включвам по тази тема...обаче  това е вече прекалено. Никой не МРАЗИ веганите - те са тези дето  мразят, те са възвишените, новото поколение състрадалци, дето ще спасят  клетите животни от мъките им. Благородни и хуманни. Обаче без  ясна концепция как ще стане...всъщност без никаква концепция . Имат яснота, че  ако станат всички вегани тук и сега, това ще е опасно за всички възможни видове,обаче - нали те са избраните и не държат точно тук и сега ...там всички, щото   време трябвало, пък те пионерите - видиш ли! Типично сектантско мислене и типично безформено от към  идея  - как.  Раздвижили се бледи сенки, зациклили в една права, самолишили се от креативност и особено важното за   хомо сапиенс - чувство за хумор,  се  самонадъхват как всички ги мразят. Горките добри същества!
 Никой не ви мрази, никой и  не би ви забелязал, ако не врещяхте толкова, ако не пускахте теми  и  не се самоопаковахте в тарелки. Хранете се както искате, мислете за храна  през цялото си съществуване, съществувайте си както желаете... просто - по тихо...моля ВИ!
+1000

# 3 376
  • Пловдив
Много е морално да утрепеш брат си и да му изядеш децата, дааа. Или да се изчукаш с цялата рода. Ох, смешки. Животните си живят като животни, по техни си правила и е смешно да им приписваме морал.
много готина статия имаше за пингвините. някакъв англичанин 1910ta godina бил стресиран от неморалността на пингвините, които понеже ходели на два крака и носели костюм били възприемани едва ли не като минихора. Масови изнасилвания, убийства, некрофилия имало сред тези птици. Така и не публикува дълги години точно тези наблюдения за да не шокира английското общество.

https://www.theguardian.com/world/2012/jun/09/sex-depravity-peng … s-scott-antarctic
И педерастия! Забрави да споменеш Simple Smile

# 3 377
Янтра, от неудобство !!! При всве това наистина вярвам, че животните са социални и имат емоции. Особено бозайниците.
Кучето ми беше по-умно от много хора.
Заради това смятам, че е редно да има хуманно отглеждане и фермерство, а не както е сега комерсиалното.

Виждала съм крава да блее за теленцето си, ми като майчица е същата работа. Това няма да ме превърне във веган, но определено съм против свърх консумацията на каквото и да е било, защото това уврежда планетата и трепе животните, особено дивите.

Включвам и веганите , защото има и свръхконсуматори вегани. И съм за това да се отглеждат по нормален начин животните.

# 3 378
  • София
Отново моля за отговор на въпроса ми, морална ли е полигамията?
Въпросът ми беше към Фея, защото първа започна с морала
Но понеже се явиха и други вегани, може и те да се включат с отговор
Благодаря

А защо питам, ще кажа след като получа отговор
Или след липсата му и съзнателното му отбягване

направо казвай, то е ясно, че никой няма да ти отговори Joy

само да кажа, че глупостите за свинефермите са потресаващи. има си стандарти за отглеждане на животни. един куп европейски пари се похарчиха точно за модернизиране на фермите.

# 3 379
Артемис, ами доколкото знам, модернизиране не значи непременно хуманно гледане. трябва да имат пространство животните и нормална храна. това и за нас е добре.

Още, не случайно толкова разкази има за Сивушка, разни песни "Заблеяло ми агънце" и тн, хората са си обичали домашните животни, нищо, че са ги яли. това, че някой не можел да си говори с животното, не значи, че те не си общуват по между си.

Това особено много важи за бозайниците, при които заради грижата за поколението,  има емоции.  

Мен това, което ме отблъсна най-много от веганите е теорията, че доместикираните животни трябва да изчезнат като видове, да бъдат оставени да измрат. Особено за кучетата ме потресе. Никак не ми се вижда хуманно нито естествено, толкова много видове еволюционно са свързани с човешката цивилизация, не са само доместикираните животни.

Още нещо, в семейството на мъжа ми (който е вегетарианец) голяма част от хората са веганци, и сега майка им готви само вегански неща за коледа, но тъст ми и зетя не са веганци. Зетят донесе неква мръвка за себе си и на тъста така му блесна погледа и изгря физиономията, с такъв ентусиазъм и любов седна до зет си да си хапнат мръвка  Laughing. Аз ям месо, но мога и без, обичам много вегански неща, а и не обичам немските месни неща. Но  тъстът  си е мръвкар и ми стана много трогателно, горкият измъчен от децата си вегани/вегетарианци, само с зетя се разбраха.  Laughing мнозинство ли са веганците става страшно  Twisted Evil

Тук обаче нещо се борят да забранят вурст да се ползва за вегански вурст, има антидвижение. За мен, истината е по средата. Нито е хуманно да рискуваш здравето на децата си с непроверени и изчанчени теории, нито е правилно да се отнасяш по брутален начин с животните с цел максимален профит. Никога в историята не е имало веганско общество, а има много места, в които би било по-евтино и целесъобразно да не се ядат животински продукти. Щом за толкова години еволюция никъде не се е появило, значи по всяка вероятност не е полезно крайното веганство в дългосрочен план. Традициите в храненето са се развили в следствие на огромен емпиричен опит и не е случайно, че във всички култури се ядат някакви животински продукти. На север повече, на юг по-малко. 

Последна редакция: чт, 12 яну 2017, 21:17 от OX'AMAH

# 3 380
  • София
аз като пиша, имам предвид точно това - стандарт на помещение, площ, светлина, чистота, храна и т.н. сега, ако някой иска Моцарт да им свири, да го направи.

# 3 381
аз като пиша, имам предвид точно това - стандарт на помещение, площ, светлина, чистота, храна и т.н. сега, ако някой иска Моцарт да им свири, да го направи.

Моцарт сигурно им свири в рая.

# 3 382
OX'AMAH, безкрайно съм съгласна с теб.  bouquet

# 3 383

И аз с твойте постове!!!

Ето още един много краен пример, пак от известна веганка, който показва какво неуважение имат веганите към естествените процеси в природата.

"Carnivores and omnivores have no right to kill other animals for their own consumption, regardless of how "natural" (whatever that means) that it may be."

Нищо чудно след кастрация и изтриване от лицето на земята на доместикираните видове, да търгнат да трият и дивите хищници. Това са наистина налудничави хора, на които им липсва мъдрост и мироглед и не случайно това течение е толкова популярно в Америка --държава, в която не се спазват традиции/мъдрост в храненето, ами се измислят различни теории на всеки 5 години, които вредят на здравето на хората.

# 3 384
OX'AMAH, чудесни постове!  bouquet
Това за всички хищници не го бях чела... Тея хора тотално са откачили!

# 3 385
  • София

И аз с твойте постове!!!

Ето още един много краен пример, пак от известна веганка, който показва какво неуважение имат веганите към естествените процеси в природата.

"Carnivores and omnivores have no right to kill other animals for their own consumption, regardless of how "natural" (whatever that means) that it may be."

Нищо чудно след кастрация и изтриване от лицето на земята на доместикираните видове, да търгнат да трият и дивите хищници. Това са наистина налудничави хора, на които им липсва мъдрост и мироглед и не случайно това течение е толкова популярно в Америка --държава, в която не се спазват традиции/мъдрост в храненето, ами се измислят различни теории на всеки 5 години, които вредят на здравето на хората.

Какво значение има, какво пишат разни откачалници във фб и по разни блогове и форуми?
На същите места някои пледират и за унищожението на цели нации. Някой обръща ли им внимание?
Веганите вредят единствено на себе си. Нищо друго, освен себе си, не могат да изтрият от лицето на земята.

# 3 386
  • Ямбол
...
Веганите вредят единствено на себе си. Нищо друго, освен себе си, не могат да изтрият от лицето на земята.
Не е вярно това. Вредят на своите и на други деца. Така както сектите и църквата са опасни за децата, така и веганите са опасни с пропагандите си.

# 3 387
Би било чудесно, ако вредяха единствено на себе си. Но проповедите им зарибяват деца и тийнейджъри, което е най-лошото. Децата и тийновете са доверчиви, лесно палещи се по разни каузи за спасяване на света и природата и белята е налице.
Скрит текст:
Не съм забравила марулите. Само да свърши Ледената епоха.

# 3 388
  • Linz
Не се плашете за дивите хищници, смучете си от пръстите всякакви абсурди вече. За това и нямам интерес да следя темата и влизам инцидентно. Сега го направих за да публикувам пост на който попаднах. С уточнението, че споделям линията, не стилът.

"Малоумни ми карнисте , ние не парадираме с това, че сме вегани. Все едно да кажеш, че парадиме с това че не искаме деца да бъдат изнасилвани и убивани. Ти чуваш ли се какво говориш? Четеш ли се какво пишеш? Животните са като децата, не разбират, не са ни длъжни с нищо, ние не сме господари на телата и животите им. Незнам как разбираш възвишени. Не се рея във въздуха, не летя, но със сигурност съм по-разумна от вас. Хората нямат право да отнемат живота на невинни същества, нито да отнемат свободата им и да се разпореждат с телесните им секрети. На теб ще ти е приятно ли някой да те угоява цял живот, да те музе, да ти ръга някви тръби и изкуствено да те осеменява? Да ти открадне детето при самото раждане, зада му тегли ножа, да те музе докато не колабираш от изтощтение и накрая да ти тегли и на тебе ножа, като преди това ти откраднат 20-тина пъти новороденото бебе, зада го заколят?? Ние сме против неправдата и се борим с нея. Да ще правим демонстрации, защото това, което правите вие е нередно и ние ще се борим срещу него. Нашите демонстрации изобразяват престъпленията срещу живота, които вие извършвате. Демонстрациите ни са безобидни, те са артистична проява, която показва вашите престъпления срещу природата и живота! Ще има демонстрации и ще има протести, докато това безумие, което вие правите не спре! Вие унищожавате планетата, от която всички ние имаме нужда. Животновъдството е най-големият замърсител на планетата, много по-голям от всички други замърсители взети заедно! С вашата лакомия замърсявате въздуха, замърсявате водите, изчезват цели животински видиве, заради изсичането на джунглите, зада може да ги засеят с гмо соя, с която хранят животните, които вие експлоатирате и консумирате! Без джунгилте сме за наникъде! Тук цунами, там ораган, онам земетресение, ами да, вие какво очаквате, като изсякохте джунглите зада засадите фураж за стопанските животни на тяхно място? Има хиляди километри мъртви зони в океана, благодарение на вашата лакомия да си похапвате рибичка. Заради лова на определен вид риба се унищожават десетки хиляди други риби и морски животни, които биват изхвърлени, защото са нежелан улов. Животните се измъчват цял живот, държат се в тесни клетки, на тъмно, където биват експлоатирани, угоявани, малтретирани, използвани за експерименти, развлечение, убивани и т.н. Напълно ненужно! Малко ли плодове и зеленчуци, ядки и семена има на планетата Земя, че да бъдат извършвани всичките тези демонични злини към животните? Животните на са ни сторили нищо лошо, те не заслужават всичката тази жестокост, която им причиняват хората. Животните също са жители на планетата и имат право да живеят на нея, необезпокоявани от нас. На нас са ни дадени разум и две ръце, зада можем да помагаме на животните в беда, а не зада ги измъчваме. Няма никакво значение теб какво те дразни, от значение е, че трябва да опазим планетата Земя за бъдещите поколения и това може да стане, единствено ако животновъдството спре да функционира като отрасъл! С нищо не парадираме! Все едно да кажеш "Остави ги убиеца, изнасилвача и крадеца да си правят каквото са си избрали. Всеки има право на избор! Стига парадира с това, че не ги одобряваш!" Аз лично не познавам нито един веган активист, който да е такъв, защото е модерно! Онези които са вегани, защото е модерно не се опитват да разпространяват веганизма, не са активисти. Няма да те оставим да ядеш каквото ти харесва, защото няма да умреш ако не ядеш животински продукти, но природата и цялата ни планета ще умре, ако хората не спрат с животовъдството като отрасъл. Зада се наслаждаваме на живота трябва да запазим планетата и нейната пририда жива, а вие лакомиите я убивате с вашето животновъдство! Мършояди, карнисти, хора които не обичат и уважават животните и живота като цяло, антиеколози, антиземляни! Отивйте на друга планета и там си првете каквото искате, тази ни е прекалено ценна, че да ви оставим да я затриете по този малоумен начин. За пържолата ти днес е изхабено толкова вода, колкото аз да си взимам едничасов душ всеки ден, в продължение на един месец и толкова зърно, че да нахраня 40 човека днес. Малоумни сте, това е истината!"

# 3 389
Хммм, много изнервен ми се струва последният пост. Някак нетипичен за човек, който е в мир със себе си.

Общи условия

Активация на акаунт