Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 44

• 82 323
  • 755
  •   1
Отговори
# 480
Не се стряскай от стойностите на антителата. Кой те гледа на ехограф, не беше ли ендокринолог? За ТСХ ще прецят дали да предпишат терапия в зависимост от възрастта ти, дали предстои бременност и т.н. Не е страшно! Усмихни се

# 481
Здравейте, не знам дали е точната тема, но от година по ред причини имам съмнения за хипофункция на щитовидната жлеза и тъй като сега съм в процес на смяна на личната лекарка (почти нкога не желае да ми дава направления), но вече не издържам от неизвестността, искам да попитам изследването на TSH i FT4 сложно ли е,т.е. има ли голяма вероятност за грешки, защото на този етап не съм се интересувала от специалисти и мисля да отида в някоя от лабораториите (към Цибалаб съм се насочила), да имам някаква отправна точка и ако има нещо, вече да тръгна по специалисти и да настоявам за направления и т.н. Cry

# 482
Цитат на: [b
Seti Beti link[/b]=topic=947009.msg34156934#msg34156934 date=1480700261]
Не се стряскай от стойностите на антителата. Кой те гледа на ехограф, не беше ли ендокринолог? За ТСХ ще прецят дали да предпишат терапия в зависимост от възрастта ти, дали предстои бременност и т.н. Не е страшно! Усмихни се

Seti Beti link, много ти благодаря за оптимизма, който ми даваш. bouquet Да, със сигурност има и по-страшни неща. Но просто това е нещо неочаквано за мен, нещо за което нищо не зная и съм много объркана. Хормона и антителата си ги пусках само, а щитовидната жлеза ми я гледа ехографист, /или незнам как точно се казва този специалист/, не ендокринолог. Личната каза, че като си направя тези изследвания ще прецени дали ще ме прати по натам към ендокринолог.

# 483
Здравейте, по принцип трябва да правя ЯМР с контраст, понеже имам аденом на хипофизата.Нямам оплаквания от нея.Пия достинекс и следя пролактина.Мислите ли , че контраста е вреден за ЩЖ-имам и хашимото?

# 484
Трада, къде мислиш да правиш ЯМР-то, ако си в София?

# 485
Здравейте, някой пил ли е масло от риган? Аз не съм се изследвала за паразити и хеликобактер и докато се чудя какво точно да изследвам, направо мисля да мина на лечението.

# 486
Здравейте, някой пил ли е масло от риган? Аз не съм се изследвала за паразити и хеликобактер и докато се чудя какво точно да изследвам, направо мисля да мина на лечението.
Специално за Хеликобактер, ако решиш да изследваш, ти препоръчвам фецес тест. Кръвният не го прави, защото не е достоверен.

# 487
Момичета, преди време бях обещала да изясня какъв точно витамин Д изследват в Бодимед. Днес давах кръв и според лаборантката изследват 25ОHD и това било едно и също с D3. На мен ми се искаше да говоря с някой специалист, но по телефона няколко пъти ме прехвърляха и така и не можах да се добера до такъв.

# 488
  • София - Варна
25OHD е витамин D3 точно. Не се притеснявай.

# 489
Благодаря, afrikancho .
Аз това го уточнявах с ендото по телефона и останах с впечатление, че може да бъде общ и конкретно д3. Възможно е и да не съм разбрала, въпреки че специално го питах. Както и да е,  приемам, че това изследване е достатъчно.

# 490
Здравейте,
някоя от вас пускала ли си е изследване на прогестерона? Ендокринологът ми го препоръча и резултите отново не са добри - 0,2 ng/ml през 18тия ден от цикъла. Каза за сега да не се притеснявам, но е доста ниска стойността.  Cry

# 491
  • София - Варна
 Да, моят като съм в хипофункция не е достатъчно висок. Прогестеронът има общо с хипофункцията. Хем като си в хипофункция, не се синтезира достатъчно прогестерон, хем като приемаш прогестетон, уж спомагаш работата на щитовидната. Прогестерон се изследва 7 дни след доказана овулация най- често. Този твой 18-ти ден колко дни след овулация е? Изобщо след или преди овулация е? И какви са референтните стойности за прогестерона за фазата от цикъла, в която си го пуснала?

# 492
  • София - Бургас
Здравейте,

точно 1 година от както правих изследвания, които бяха подобни на днешните ми резултати,
включвам се, за да ви се похваля с резултат, постигнат и поддържан само с режим на хранене: Heart Eyes

TSH           2.89           mkIU/ml   0.27-5.50
Anti - Tg   49.32   IU/mL   0 - 115.0
Anti - TPO   64.81   IU/mL   0 - 34.0

TSH когато ми откриха Хашимото беше над 6, а антителата 3 -4 пъти отгоре завишени над нормата.

Не се поддадох да започна да пия изкуствено хормони, а по съвет на лекарка опитах с хранителен режим и безглутеново хренене.
Тези резултати постигнах от от 4 - ти месец след режима, само антителата тогава все още бяха по - завишени.
6 м. по - късно и преди 1 година - бяха в норма, само от безглутеново хранене.
Година по - късно към днешна дата правя новите, показани изследния и съм щастлива да спаделя с вас, че хранителният режим работи Peace
Държа да отбележа, че глутен си позволявам 1 или 2 пъти в месеца Blush Изкушавам се и понякога си хапвам, въпреки това - резултатът е на лице~ Peace
2 дни преди да се изследвам - изядох 1 багета Crazy Blush, т.е пиша ви това, за да кажа, че и с нарушение на режима от време на време - не е толкова страшно и фатално (поне при мен, за което съм благодарна). bouquet bouquet
Може би точно заради нарушенията и дързостта да нарушавам режима Anti - TPO ми е с 30 единици отгоре, но не ми се вижда фатално, доволна съм Heart Eyes

Последна редакция: вт, 06 дек 2016, 12:07 от kaleia

# 493
kaleia, ако си спомням правилно, ти имаше проблеми с избягването на глутена и ти беше много трудно, нали?
Браво, много се радвам за теб  newsm10

Ваяна, дано са добри резултатите  newsm10
Кога ще излязат?

# 494
  • София - Бургас
Леми bouquet
Да, много ми беше трудно и още ми е. Понеже не консумирам и месо, и съм още по - ограничена от храна, което прави изборът ми на меню и на продукти още по - труден Crazy
Но, няма на къде - за здраве е, отслабнах, в начолото бях все гладна, действително никак не е лесно и към днешна дата (изкушенията са много и навсякъде Blush), но вече става начин на живот, окото търси и си намира храна и начини  Peace
Месо никога ни ми се преяжда и никога не може да ме изкуши, обаче глутена - ммммм пица, спагети, как ухае прясно изпечен хляб - ох охо ох... Blush Blush Blush

Общи условия

Активация на акаунт