Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 44

• 82 264
  • 755
  •   1
Отговори
# 555
Родила си скоро, хормоните са в пълен хаос. Постепенно ще се нормализират. Аз родих преди две години, първите месеци след раждането, бяха кошмар, жлезата ме душеше непрекъснато, всичко ме болеше, тсх беше 0,001. Трябва време и ще се почувстваш по -добре.

# 556
  • София - Варна
Не, не е от това, тоест и това сигурно влияе, но аз от 3 години почти съм с тия симптоми и се оправям само след раждания за кратко или с много високи дози Л-тироксин преди (вече Т4 не ми действа). Не е от раждането това... Дори почти толкова зле бях преди 2 години, когато изобщо не съм била бременна или родила наскоро. А и то какво има да се оправят хормоните, аз отивам към все по-тежка хипофункция, няма как да се подобря... Даже по-към хипер ми влиее по-добре на мен. Затова след раждания се оправям временно, за около месец.
От бременността може да съм по-зле дотолкова, доколкото съвсем ми се е изтощила ЩЖ и вече по-затруднено работи, тоест - по-голяма хипофункция.

Последна редакция: пн, 12 дек 2016, 15:38 от afrikancho

# 557
Полезна информация:
Цени за изследване на Витамин B12 и хомоцистеин в лаборатории в България
http://vitaminb-12.com/b12-labs

# 558
От Цибалаб са пуснали ваучери, май беше 8,50лв за ТСХ и ФТ4, ако правилно съм запомнила. Извинявам се, но съм през телефона и не мога да дам линк.

# 559
Да, аз вече 2 пъти се възползвах, като си пуснах и допълнително и  ФТ3

Ето за сравнение старите са от 18.11

ТСХ :  79.29   mIU/ml   0.27-4.20
FT 4 ( свободен Т4 )   7.60   pmol/l   12.0-22.0
FT 3 ( свободен Т3 )   3.29   pmol/l   3.1-6.8

Това са ми новите резултати 1 месец по-късно:
ТСХ :  3.230   mIU/ml   0.27-4.20
FT 4 ( свободен Т4 )   16.54   pmol/l   12.0-22.0
FT 3 ( свободен Т3 )   4.36   pmol/l   3.1-6.8

Според вас вече добре ли са, защото кърмя?Може би ще се регулират още по-нататък.Сега пия л-тироксин 100мкг.пък и аз вече се чувствам добре и не ме болят ставите и мускулите. Само получавам сърцебиене и прескачане на сърдечния ритъм в някои дни.

# 560
Много добре реагираш на тироксина. Направо чудни резултати.
След месец провери пак как са, че бързо си реагирала на терапията и да може да се коригира дозата ако идва после вповече.

# 561
  • София - Варна
Смайл, тези прескачания сигурно са от Тироксина. Аз май съм единствена тук с прескачания от хипофункцията. Mr. Green

# 562
  • В един копнеж!
Утре съм на контролно пускане на кр.изследване на ТСХ и fT4. Как стоеше въпросът с кафето? Изключено или непрепоръчително да се пие преди изследвания? Досега никога не съм пила преди, но утре ще ходя в съседния град да ги пускам, защото нашите ларобатории не работят в събота и ще е тегаво път до там без кафе.

# 563
  • Anywhere
Забранено е кафето преди изследване. Даже изрично питат дали си пила! Може да повлияе на резултата на ТСХ.

# 564
  • София
Мисля, че ако е без захар може по изключение.

# 565

кафе категоеично НЕ  Peace

# 566
Никакво кафе Laughing

# 567
  • София - Варна
Бях на ендокринолог отново вчера. Съмненията ми се потвърдиха. Имам някаква резистентност към хормоните. Каза ми да не почвам в никой случай Т4 отново, защото от него ми става съвсем зле, изпадам в по-голяма хипофункция. Да карам само на Т3, но не съм се оправила напълно, на 100%. Чакаме резултат на обратен Т3. Хората с резистентност се оправяли само на високи дози Т3. Дано се оправя някой ден, че ми писна вече. Засега няма да вдигам дозата поне до края на годината.
Добрата новина е, че единият ми възел се е стопил почти двойно и най-вероятно ще изчезне. Поне така каза лекарката. Стопил се е само за месец на Т3. Другият също е намалял 1.5 път, но той е много голям и за него каза, че надали ще изчезне. Той е с типична структура за Хашимото. Поне и той е намалял осезаемо.

# 568
Да питам ако някой случайно знае, има ли изискване при изследването на Андростендион и Тестостерон, да са на определен ден от цикъла?

# 569
  • В един копнеж!
Да споделя, но без да звучи като хвалене. Сслед почти едномесечно пиене на 1* еутирокс и 1/2 тирозол след като от хипер/ при който бях 6 месеца на Тирозол по схема/, изпаднах в тежко хипо, резултатите от днес са TSH 2,71 при граници  0,27-4,25 uIU/ml и fT4- 16,83 при граници 10,29-24,45 pmol/l.

Общи условия

Активация на акаунт