Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 44

• 82 302
  • 755
  •   1
Отговори
# 585
И аз бях по същия начин по време на бременността - буквално ми падаха само по 2-3 косъма на ден, това не се беше случвало от детските ми години. След раждането косопадът стана адски силен за няколко месеца и постепенно премина в просто засилен, какъвто беше и преди да забременея.

Хемоглобинът и на мен ми е към 130-140, феритин - 16, желязото е в норма. Обаче имам завишени антинуклеарни антитела, които могат да са причина за косопад. При автоимунните заболявания проблемът може да е имунологичен.

# 586
Гърненце, хранителните добавки не вдигат желязото, а по-скоро коригират хемоглобина. Най-добро за покачванена желязото са ампулите на Тотема или таблетки фероградумет. При мен фероградумета даде резултат след прием около 2 и половина месеца влязох в референтните граници. След още един месец, вече бях на средата и съответно и хемоглобина ми скочи от 109 на 129. При автоимунни заболявания като нашето, често се наблюдава затруднено усвояване на лекарства и медикаменти, било то за лечение на нещо или пък хранителна добавка. Peace bouquet

Много ти благодаря за изчерпателната информация. Hug bouquet След празниците ще проуча по-задълбочено въпроса и дано има резултат. Малко по малко ще надграждаме знанията си в борбата с болестта, пък дано успеем да я надвием. Simple Smile

Да спомена, че аз също съм с косопад.

Сега, по празниците, си отпускам душичката - ядене, пиене, забавления, приятни емоции, пък през 2017-та се мобилизираме и вземаме в ръце, живот и здраве. Laughing Sunglasses

Весели Празници на всички!!! И преди всичко - здраве в изобилие! santa2 Nature Snowman bigdance2 Tada

# 587
Хемоглобин 149 (120-170) добре ли е? Нямам анемия?
Имам завишение на MCHC (средна концентрация на хемоглобин в еритроцитите) 370 (320-360), но не знам съществено ли е и какво означава Thinking

# 588
Здравейте ,Хашимотки...минавам само ви видя и да питам как сте зимата? Flutter Въпреки,че тсх е в норма,а и съм бременна,под 2 е,пак нещо тоя сезон не ми се отразява добре. newsm78

# 589
Не знам има ли нещо общо с щитовидната, но имам наблюдение от пролетта някъде, че имам проблем със заздравяването на рани и т.н. -дори от най-малкото нещо ми остава белег.  Доколкото четох било симптом за липса на цинк  Rolling Eyes

# 590
  • София - Варна
Цинк точно се изписва за заличаване на белези от акне, доколкото ми е известно. Не съм 100% сигурна обаче в тази информация.
Може и някой друг витамин/минерал да има отношение към заздравяването на рани.

# 591
Да..а и забелязах подобрение от крем "Здраве" с цинков оксид. Ще се допитам до личната, макар че не е голяма компетенция  Confused Ето например преди 1+ месец бях в болница, раничката от абоката още ми стои червена  Close

# 592
Хм, при такива проблеми препоръчват и изследване на кръвната захар

# 593
Мереленда,  благодаря за отговора!
Моите рани бързо зарастват,  но ми остава или белег,  или петно,  в зависимост от това дали е рана или раничка.
Специално за акнето и кожни раздразнения помага помага цинка.

# 594
  • София - Варна
Смайл, аз се сетих още нещо. Това, че получаваш ускорение на пулса от Л-тироксина не е задължително да значи, че си хипер, и че трябва да се намали дозата. Просто самият медикамент така ти действа. И аз имах понякога такива реакции от тироксина, макар че си бях в хипофункция.

# 595
♥ HAPPY ♥, мислех си го, но пък в като бях в болница ми я изследваха, беше си наред.

# 596
Аз вече съм много добре откакто се регулира дозата и хормона.
Вече мн.  рядко получавам сърцебиене.  И настроение си имам,  гледам положително на живота и не се чувствам отпаднала и уморена. Сега минах на 75мкг.другия месец пак ще пусна хормони да видя как са.
Африканче,  благодаря за отговора!

# 597
♥ HAPPY ♥, мислех си го, но пък в като бях в болница ми я изследваха, беше си наред.
Това е супер, ми пробвай с цинк

# 598
А каква е връзката между кръвната захар и бавното зарастване на ранички / оставане на белези? И аз съм склонна към такива "приятности", а пък съм и с ИР. Явно има взаимовръзка...

# 599
Има, заради лошото оросяване на кожата и тъканите явно. При труднозарастващи рани и чести гъбични инфекции винаги насочват към изследване на КЗ.

Общи условия

Активация на акаунт