Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 44

• 82 703
  • 755
  •   1
Отговори
# 75
Имала съм неврологични проблеми преди автоимунното заболяване.
Откакто съм с тази болест се е случвало също, но докато съм приемала лекарства за щитовидната жлеза, изобщо не съм се замисляла над стойностите на хормоните от този аспект. Сега, като не се пият лекарства, там вече на друг кантар мерим и аз бих се поколебала, дали пък сегашното състояние не дава отражение върху хормоните. Болка си е, стрес си е, тревога си е. Знам как боли.
Казвал ми е доктор да изчаквам ако съм с грип, обострени стомашни проблеми, чревни инфекции, вирусни и бактериални инфекции, но дотам.
Вероятно докторът ще изпише хапчета, да, затова споменах, че ако може да се разберете, да даде отсрочка, да проследи. Според мен останалите хормони позволяват, но... какво да ти кажа. Личен избор е дали да му се довериш и вслушаш в препоръките, да търсиш друго мнение и да вземеш решение.

# 76
  • Варна
Така е, права си  и ти благодаря още веднъж  за бързия коментар  bouquet 

# 77
Има ли ямболийки тук? Доволни ли сте от Ж. Тагарев? Аз досега само при Д. Бербатов съм била, но той е от лекарите, които само гледат ТСХто и ехографията да са в норма, нищо няма да те посъветва извън ст-тите на хормоните.

# 78
Аз досега само при Д. Бербатов съм била, но той е от лекарите, които само гледат ТСХто и ехографията да са в норма, нищо няма да те посъветва извън ст-тите на хормоните.
Яяяя, ми така е. Ендокринологията е едно, футболът друго. Не може от всичко да разбира.  Mr. Green Wink

# 79
  • ново
Аз досега само при Д. Бербатов съм била, но той е от лекарите, които само гледат ТСХто и ехографията да са в норма, нищо няма да те посъветва извън ст-тите на хормоните.
Яяяя, ми така е. Ендокринологията е едно, футболът друго. Не може от всичко да разбира.  Mr. Green Wink

Аз пък като чуя Тагарев и Ямбол се сещам за месо  Joy
Classie, надявам се че имаш чуство за хумор  Hug

Последна редакция: пт, 21 окт 2016, 20:01 от Г&В

# 80
Здравейте, спирулината и коластрата да ли стават за нас ?

# 81
Здравейте!
Имате ли представа дали тази книга си струва за Хашимото:http://nadiapetrova.bg/2016/10/%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%BE-% … 0%B0%D1%82%D0%B0/
Благодаря ви! bouquet

# 82
Момичета, ето ви оферта ако на някой му върши работа:

FT4 и TSH САМО за 8.50 лв, вместо за 22.90 лв от CibaLab!
https://www.ofertomat.bg/Laboratorno-izsledvane-na-2-ta-nai-vagn … ibaLab-p4862.html

Точно това ми трябва на мен, аз обаче няма да ходя в Цибалб, много ме издразниха. Съпруга пуска наскоро изследвания, е няма такава лаборатория, резултатите излизали след 18 часа, щях да падна. А бързахме, изпусна и лекарка и всичко. Във всички други които съм ползвала, резултатите най-късно са ми били готови след 14,30.
Да не говорим, че в пункта който беше ходил, една лаборантка регистрира, взима парите, и после ти взима кръв, хигиена никаква...  Crossing Arms
Май здраво икономисват от персонал. Правя сметка, че кръвта му е престояла поне 5-6 часа сигурно, преди да почнат да я работят, а специално за неговите изследвания е важно да е прясна кръвта, обаче не ме послуша да ходи до Бодимед, тази му била близо.  Crossing Arms

# 83
  • в огледалото на живота
Lemy,сърдечно благодаря  bouquet
Ще се възползвам от офертата още утре  Peace

Само да припомните за тези хормони:без вода,без храна и кафе,без цигари и без хапче нали  Blush

# 84
Най-добре без, без, без, без и без  Laughing Е, ако не търпиш изобщо, пий една вода. Няма да припадаме сега, я!
Признавам си, случвало се е 2-3 пъти да чакам опашка над час, за да дам кръв и съм дърпала фас  Mr. Green, но най-добре без.

# 85
  • в огледалото на живота
Най-добре без, без, без, без и без  Laughing Е, ако не търпиш изобщо, пий една вода. Няма да припадаме сега, я!
Признавам си, случвало се е 2-3 пъти да чакам опашка над час, за да дам кръв и съм дърпала фас  Mr. Green, но най-добре без.
Laughing Тъй де!
Merelenda,усмихна денят ми  Hug

# 86

Точно това ми трябва на мен, аз обаче няма да ходя в Цибалб, много ме издразниха. Съпруга пуска наскоро изследвания, е няма такава лаборатория, резултатите излизали след 18 часа, щях да падна. А бързахме, изпусна и лекарка и всичко. Във всички други които съм ползвала, резултатите най-късно са ми били готови след 14,30.
Да не говорим, че в пункта който беше ходил, една лаборантка регистрира, взима парите, и после ти взима кръв, хигиена никаква...  Crossing Arms

Най - добре е да се пускат изследвания в централната лаборатория на Цибалаб. Тогава резултатите излизат до към 14 часа, някои и до 12. И има отделни служители за регистрация и взимане на кръв.
Относно други лаборатории - Начев ми е препоръчвал отново централни офиси, вероятно именно заради разнасянето на кръвта, не помня обаче на Кандиларов или на Бодимед беше.

# 87
Най - добре е да се пускат изследвания в централната лаборатория на Цибалаб.
Тя е на такова никакви място, че освен с кола, с друго не може да стигнеш, пък на него му беше лошо, та не му се обикаляше. След няколко дена пусна изследвания в пункт на Бодимед, еми излязоха си му резултатите в 13,30, както излизат и пуснати в централата им.

Както и да е, с Цибалаб няма да се занимавам повече, нещо са си развалили нещата, преди 3-4 години когато ходех там, не беше така.

~Dev~, вода можеш да пийнеш, даже веднъж ми направиха забележка лаборантките, защо не съм пийнала вода, че нещо имаха проблем с вената.

# 88
  • София
Подкрепям Леми за водата. На мен последният път ми направиха забележка, че не съм пила вода. Лаборантката каза, че под жадно се разбирало кафе.

# 89
Да, при липса на вода и при дехидратация колабират вените и не могат да вземат кръв. И аз в целите си да съм стриктна не приемах и вода, но то така и така на едната ръка вече видимата веничка не пуска кръв, та започнахме да търсим по другата ръка читава вена, но и там е същото положението. Те просто се и скриха откакто съм с това заболяване и трудно се намират. Но с прием на чаша вода преди изследване, нещата са определено по-добри.
И между другото, може да покаже фалшиво по-висок хемоглобин липсата на вода сутрин, та не е лошо една чаша вода преди изследване.  Peace
А че в някои лаборатории спазват все още по учебник да е всичко буквално на жадно и гладно, това е друг въпрос. Ако прилошава на човек, може само вода.

Аз това с централите на лабораториите спрях да го практикувам. Досадно навъртане на 15-16 км за едни изследвания. Да не споменавам като правя профил. Вече позволявам да ми разхождат кръвта. Разлики не виждам за себе си.
Докато приемам лекарства, смятам да я карам така. Ако съм без лекарства, това вече е друга "бира"  Wink

Общи условия

Активация на акаунт