Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 44

• 82 901
  • 755
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте. Да кажа и аз по повод гладни и жадни. И аз ходя така да ми вземат кръв- гладна и жадна. Но последния път  ,понеже и аз съм трудна с вените, ми се "скараха" и на мен, че не съм пила вода. Изрично ми обясниха, че вода мога да пия.

Начев препоръчва Пролабор, срещу входа на Майчин дом, Бодимед на Бузлуджа и лабораторията на Надежда. Точно за да не разнасят кръвта.

# 91
Здравейте, момичета.
Сигурно скоро ще се присъединя официално в отбора. Имам описаните на 1-ва страница имам няколко симптома. GP-то ми даде изследвания и THS е мноооого висок. Днес ходих пак при него и ми даде направление на ендокринолог.  Препоръча ми Д-р Паскалев, в б-ца св. АННА (Окръжна болница) - добър ли е?. Устройва ме, защото е много близо.
Видях, че препоръчвате други лекари, но точно сега се чувствам много отпаднала. Мозъкът ми е като желе и не знам какво да правя. Дали да търся по-известен доктор или някой, който е на удобно място?

# 92
  • София
Не помня името, но съм минавала на преглед при един ендокринолог в света Ана, който според мен беше много нечистоплътен, груб, некомпетентен. Да не говорим за отворения дюкан на износените дънки. Възрастен, но не съм си правила труда да му помня името. Не повторих да отида при него. И между другото, при прегледа така ми натискаше жлезата, че и да не бях болна щях да се разболея!

# 93
Предстои ми контролно tsh, а съм в цикъл. Дали влияе на резултатите?

# 94
  • София
не

# 95
Здравейте, момичета.
Сигурно скоро ще се присъединя официално в отбора. Имам описаните на 1-ва страница имам няколко симптома. GP-то ми даде изследвания и THS е мноооого висок. Днес ходих пак при него и ми даде направление на ендокринолог.  Препоръча ми Д-р Паскалев, в б-ца св. АННА (Окръжна болница) - добър ли е?. Устройва ме, защото е много близо.
Видях, че препоръчвате други лекари, но точно сега се чувствам много отпаднала. Мозъкът ми е като желе и не знам какво да правя. Дали да търся по-известен доктор или някой, който е на удобно място?

Здравей!
В Св. Анна лежах в началото на месеца. Препоръчвам ти Ангел Маринчев-началник клиниката по ендокринология, Паскалев не видях да има в самата клиника. Въпреки това не съм особено доволна, не ми се сториха много компетентни-единият ме съветва едно, другият точно противоположното... Заради това си записах час утре при Начев, да видим той какво ще ми каже.

# 96
  • София
 И аз имам добри впечатления от Маринчев, но не мога да се консултирам с него ако не съм приета за лечение. Нали не бъркам?

# 97
Момичета, благодаря за бързите отговори. Явно ще се откажа от този Пасклев.
Знам колко е досадно на всеки 5 страници да отговаряте на едни и същи въпроси. Затова се извинявам, че ще питам елементарни неща, но нямам сила да чета старите теми.

Ако в първия пост пише "частен прием", значи ли това, че НЕ приемат направления по здравната каса?
Има ли смисъл да търся консулатация с двама различни лекари?

# 98
И аз имам добри впечатления от Маринчев, но не мога да се консултирам с него ако не съм приета за лечение. Нали не бъркам?

Предполагам, че си права, но надали няма и извънболничен прием, ако не в Св. Анна, то някъде другаде. Аз попаднах там чрез ендокриноложката, която ме следи от години и работи с него в екип. Някъде гледах негов мобилен, може да се попита.

# 99
Ако в първия пост пише "частен прием", значи ли това, че НЕ приемат направления по здравната каса?
Има ли смисъл да търся консулатация с двама различни лекари?
Потърси все пак в нета, нещата се променя.
Пусни името на доктора и виж какво ще ти излезе, има разни сайтове с подробна информация за лекарите.

# 100

Да, това означава. Peace

# 101
Винаги има какво ново да се научи тук. /в този смисъл biborana питай, от отговорите и другите научаваме/
Гладна, жадна на изследвания и аз стриктна, та доста опитните и сръчни лаборанти едва ми намират вената. Сега чак разбирам защо.
И друго, за което си дадох сметка -  предпоследния път, като давах кръв си изпих еутирокса сутринта по навик, но реших все пак да се изследвам. Много ниско ТСХ ми показа, съответно намалихме дозата. След три месеца ТСХ беше в небесата. Ами може би не е от летно-зимния сезон, това лашкане, ами от хапчето сутрешно. Още се чудя.  Hug

# 102
На мен ендокринолога изрично ми каза  да не пия л тироксин преди да ми вземат кръв за изследването.

# 103
  • Бургас
Привет  Hug
Пак се почна моето сърцебиене, само магнезият, който ми изписаха явно на моменти не е достатъчен.
Днес пусках контрола на ТСХ - 4.42 mkIU/ml /реф. 0.27-5.50/ е при положение, че от няколко месеца ми вдигнаха дозата от 37,5 на 50 Еутирокс. ТСХ беше 6,50 преди това. Иначе Anti - TPO продължава да пада /беше безплатно към ТСХ, затова го пускам всеки път в последно време/, от повече от 600, предния път беше станал 11, днес вече е 7.13 IU/mL  Crazy при реф. 0 - 34.0.
И сега какво, не ми се вдига дозата още, а според единия ендокринолог ТСХ все още е малко високо, въпреки че е в реф. граници. Според другия мога да карам и на 50 ако се чувствам добре..., но пък това сърцебиене е ужасно...
Не помня споделих ли, ходих наскоро и на ехограф- по жлезата няма никакви белези за Хашимото, всичко е нормално, има само едно възелче, която следя, не расте и казват, че не е проблем.
Ще съм благодарна ако някой има мнение по моя казус  Grinning  bouquet  Hug Merelenda? Hug

Предстои ми контролно tsh, а съм в цикъл. Дали влияе на резултатите?
Не доколкото знам, но аз гледам ако е възможно да не съм в цикъл като ходя.

Последна редакция: ср, 26 окт 2016, 09:36 от Мон...

# 104
Ехее, Мон, браво за ТРО-то, завиждам благородно!!  Hug
Аз трета седмица съм на 50 и отвреме навреме сърцето ми започва да препуска, но не трае дълго. Вчера се зачетох в листовката, че ефектът на еутирокс може да се засили от "салицилати (лекарства, използвани за облекчаване на болката и за понижаване на температурата)"
, а напоследък пия беналгин почти всеки ден, не знам дали се води "салицилат", но се зачудих има ли връзка.

Общи условия

Активация на акаунт