МАРТенче в корема лудо тича, мама много го обича! - тема 5

• 43 904
  • 722
  •   1
Отговори
# 240
Не ти ли изписа той?Аз мисля да си взема Огестан.Гледах клипче с една много известна гениколожка обявняваше,че са много добри и необходими за бременни.Може и Прегнил,не съм сигурна дали така се пише.Но ше изчакам да видя на следващата ЖК какво ще ми изпише той.Ще ги пия като спра антибиотика,че сега ще стане манджа с грозде.

# 241
  • София
Защото е педант ... иска да чакаме 22ра седмица, когато вече мозъка се е оформил.
На ФМ ще питам пак, но той е много против всякакви медикаменти, ако чуете какво каза за Биозин мама, и витамините за бременни, все едно са отрова за кърмачета.

Биозин мама не е ли хранителна добавка? На женската консултация последният път ми предписаха точно Биозин, видях листовката преди това и не видях нищо притеснително.

И аз съм против пиенето на всякакви хапчета, но това не е ли безобидно?

Разрових се във форума и ето в тази тема например отзивите са много положителни.

# 242
Здравейте мамчета!!! Чак днес видях че има тема за  бебенца мартенчета.  Много хубава тема така всички вървим заедно и можем да си споделяме, да се консултираме, супер. Да се запиша и аз в групата на мартенските мамчета чакаме нашето бебоче за 08.03.2017,а за пола се надявам днес да разбера защото нашето е срамежливичко и не се показва, та днес съм на фетална морфология и се надявам вече да разберем окончателно!  Wink Wink Wink

# 243
Как сте момичета? Усещате ли бебетата вече? На мен ми е втора бременност и въпреки,че казват ,че при втора и следваща бременност се усещало по -рано, аз едва преди 2 дни го усетих осезаемо, а съм почти 20 г.с.
Имам следното притеснение- на последните ми кръвни изследвания хемоглобинът ми е 110, но моя АГ ми се обади заради ниски тромбоцити 70 да повторим изследването. 3 пъти се изследвах и тромбоцитите са 70-72. Сега ме праща на хематолог . Някой имал ли е подобен случай? Часът при хематолог ми е в понеделник и ми се ще да се успокоя малко, а АГ ми много пристеснен изглеждаше.
По принцип съм с хемоглобин 130 -140 и винаги всичко на кръвните изследваня ми е било в норма, както и по време на първата бременност.

# 244
  • От Луната
Пепе, при кой хематолог си?
Аз ходя при хематолог, заради друго, но това което знам за хемоглобина е че може да се дължи на дефицит на б12 и желязо. Но ги изследвай, не приемай нищо без изследвания. И на мен ми предстои същото изследване другата седмица.

Енвай, и аз се чудя, но док каза да не пия нищо на този етап!

Мис, Прегнил е друго, сигурно говориш за Прегнакеър

Муки, добре дошла!

# 245
Момичета наистина ни се полагат по два ехографски прегледа,в няколко сайта намерих информация,отд3лно е описано за рискови жени над 35 и под 20 какво се полага,отделно е описано какво се счита за рисково,ниска плацента,минали аборти и т.н. Аз мога само да съм благодарна че моята АГ ме гледа всеки път,иначе за смешните кабинети е много относително дали е бърза помощ или спешен
 Кабинет,ако е кабинет,в клиниката където е моят личен лекар пари не са ми взимали ,но съм ходила в друга клиника и там си плащам,така че не знам ,трябва по подробно да си проучим правата.

# 246
Здравейте момичета. Върнах се от ФМ сега, ще си имаме госпожица вече на 100%, всичко й е идеално ми каза д-р Чавеена, и че няма забелешки спрямо беба. Отговоря си точно на седмиците, тежи 0.312гр и си цока палеца..  Blush Много съм щастливаа!  Heart Eyes

# 247
Синеока, Прегнакеър е.  Simple Smile
Биозин, Огестан,Прегнакеър,Пре-мама са си все добавки, не са вредни,а даже се порпоръчват.Много жени ги пият,тъй че не виждам смисъл от притеснения. Друг е въпроса сега, че един лекар ги отрича, друг не.  Simple Smile
iwelinа* честити розови гащи  bouquet

# 248
  • От Луната
Мис, това е до преценка, той ми назначава витамините, от които имам нужда отделно, след изследване. Не случайно имам назначени 200лв изследвания ... честно казано така предпочитам да е. Ще пиша, като имам подробности другия месец.

Иве, честити розови гащи.

# 249
Да,именно защото всеки случай е индиводуален.Трябва да имаме доверие на доктприте си.Те си знаят работата.

# 250
Аз съм пила Биозин Мама миналата бременност и мисля и сега да си взема за един курс от 3 месеца, че на всеки 2 седмици съм хремава. http://apteka.framar.bg/30017026/биозин-мама-табл-30
От останалите съм запозната само с Огестан - взех си ги в БГ като разбрах, че съм бременна. АГ във Варна ми каза, че са добри и аз не съм усетила нещо притеснително от тях, НО не трябва да се вземат от жени, които имат проблеми с щитовидната жлеза и други подобни, т.к. имат йод. Мисля, че това беше, дано не заблуждавам, но да имате предвид Wink

# 251
Да съдържат йод. Той е полезен за бременните.  Simple Smile

# 252
  • София
Така е, аз започнах Pregnacare, и не предвидих че имат йод и няма да е добре за Хашимото-то. ТСХ-то ми гръмна, качиха ми дозата...разбира се веднага разбрахме от какво е и сега пия просто омега, но ме доядя как не съобразих. Всички витамини за бременни съдържат йод, което за момичета без  проблеми със щитовидната жлеза е ок. Но ако някой като мен има проблеми  със щитовидната, и му изпишат витамини за бременни покажете им червен картон.

# 253
Да съдържат йод. Той е полезен за бременните.  Simple Smile

Огестана специално бил с по-високо съдържание на йод, едва ли ще го сложат ако не е полезен за бременни, но ето, че за някои не е ок. Бялото зайче казва, че от Pregnacare се е почувствала зле, а в Огестан съдържанието на йод е дори по-високо... затова го споменах, Мис Peace

# 254
  • От Луната
Това наистина е така, йода има отношение към ЩЗ, и момичетата с проблем, трябва да си знаят и да следят.

Общи условия

Активация на акаунт