МАРТенче в корема лудо тича, мама много го обича! - тема 5

• 43 906
  • 722
  •   1
Отговори
# 255
  • София
iwelinа*, честити розови гащи и от мен!  Grinning

Благодаря за коментарите за Биозин-а. То май за всичко винаги ще има противоречиви мнения, което е нормално.

# 256
Сега си обясних защо на мен не ми изписа витамини, а ми каза да ям повече пресни плодове.  Simple Smile

# 257
  • От Луната
Иве, сезонни плодове яж, ягодите октомври едва ли са полезни  Crazy

# 258
Момичета,
Защо казвате , че от витамините за бременни се качват кг? Нещо не ми е много ясно на каква база това- някакъв страничен ефект от бременността?

# 259
Вероятно защото царува схващане, че от витамините като цяло и хранителните добавки се качават килограми. Не мисля, че винаги е така. Аз примерно съм имала повишен апетит от Геритамин Нео и Бирена мая-факт! То,хубаво ще ядем пресни плодове, ама като не знам колко от тях са истински. Сега ям сезонни ябълки,отгледани от нас си. Знам, че са истински, ама в магазините...
Затова честно казано аз предпочитам да пия и витамини,защото не съм никак убедена, че ще си набавя всички необходими чрез храната. Доктора на ЖК ми каза, че мога да пия, по мое си желание, и ако искам ще ми изпише. Simple Smile

# 260
  • София
Витамините за бременни наистина действат на апетита, на мен за 3 седмици ми се покачи теглото толкова колкото първите 4 месеца на бременността. Като ги спрях, отново спрях да наддавам, не ми се и хапва толкова начесто. "Виновниците" са витамините от групата Б и биотина. Иначе са наистина са хубави комбинации...

# 261
Момичета препоръчайте ми капки за нос, че ме е налегнала една ужасна хремал

# 262
Така е, аз започнах Pregnacare, и не предвидих че имат йод и няма да е добре за Хашимото-то. ТСХ-то ми гръмна, качиха ми дозата...разбира се веднага разбрахме от какво е и сега пия просто омега, но ме доядя как не съобразих. Всички витамини за бременни съдържат йод, което за момичета без  проблеми със щитовидната жлеза е ок. Но ако някой като мен има проблеми  със щитовидната, и му изпишат витамини за бременни покажете им червен картон.

Аз ходих на ендо и имам проблем с щитовидната, но твърдо ми отказа витамините,за което съм много доволна.

# 263
  • София
Цитат
Момичета препоръчайте ми капки за нос, че ме е налегнала една ужасна хремал

Пиносол капки за нос, стават за бременни. Еуфорбиум също, хомеопатичен продукт е.

# 264
  • Пловдив
Пловдивчанки,има група за Пловдивски мами 2017,ако някой иска да бъде добавен там да пише.

# 265
Позволяват се и капки  Виброцил Simple Smile

# 266
  • София
Аз съм с такъв безумно запушен нос, че направо не знам какво да правя. Какво ли не слагам и нищо. Преди само вечер, а сега с настинката не мога да дишам. Само Виброцил ми помага, а той май не е препоръчителен, кой го препоръчва? Нито Стеримар, нито Фитоназал, нито Ринолекс, който ми беше изписан от гинеколога. Само Пиносол не съм пръскала, какво е това чудо.Цяла аптека е на нощното ми шкафче.

# 267
Мами, днес намерих много хубав магазин за дрехи, в Младост1а (зад пътеките) има доста неща и са на достъпни цени. Имат от бельо до връхна дреха. Това е сайтът: devabg.com

# 268
Мами, днес намерих много хубав магазин за дрехи, в Младост1а (зад пътеките) има доста неща и са на достъпни цени. Имат от бельо до връхна дреха. Това е сайтът: devabg.com
Вероника, точно там бях онзи ден и набелязах няколко неща.

# 269
  • Благоевград
Здравейте и от мен късно вечер, да се разпиша Simple Smile аз принципно не пия много хапчета да не кажа че въобще не пия, самите хапове като ги пийна и после с извинение връщам всичко, та с миналата бременност пиех от сокчетата витамини за бременни на Хип но сега са ги спряли от производство и беше голяма драма докъто намеря пак витамини в течен вид, намерих едни които не са специално за бременни но Аг каза че са супер и имат всичко беонходимо в тях, ако има друга мама с моя проблем нека пише ще кажа какви са, освен тях пия и веднъж на ден магнезий който е на прах и това е , надявам се да се задържа така до край, за дрехите все още си ползвам моите нещица плюс два панталона за бременни които си купих от Х и М и мисля да не задълбавам много , ако не кача много разбира се, с миналата бременнист качих 30кг (които след това свалих) и сега много се пазя, пак стана дълъг поста Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт