МАРТенче в корема лудо тича, мама много го обича! - тема 5

• 43 911
  • 722
  •   1
Отговори
# 270
Момичета, да се оплача и аз. Понякога така ми прилошава, че всеки момент ще припадна. Мерих кръвно 110/75, а пулсът ми беше 93. На някой да му се е случвало нещо подобно и какви мерки взима.

# 271
Явно с витамините е индивидуално аз пия Pregnacare plus omega3, също и Имуномикс и Магнерич, но не ми влияят и преди да забременя постоянно пиех и ги сменях не съм имала проблем. Всеки си преценява, но според мен е хубаво да се пият витамини, от плодове и зеленчуци няма как да се набавят необходимите дневни дози, трябва да се хапват с килограми за дневната доза. Бебенцето си изсмуква от нашия организъм всичко необходимо и трябва да си го набавяме, за да сме и ние здрави и то, а набавянето става бавно необходими са 2 години след раждането за пълното възстановяване на организма и евентуално за ново бебенце, което да има какво да смукне от нашия калции,минерали и др.

За постоянно хремавите мами мога да ви препоръчам да пиете Имуномикс става за бременни и има страхотен ефект, става и за деца, на мен ми го препоръча една фармацевтка, а после и моята АГ и се чувствам супер, а по принцип преди бях цяла зима 2 седмици болна 2 здрава.

За дрешките аз лично съм се ориентирала към Джъмбо най-добри цени и хубави и качествени дрешки, има си бебешки почватот 0+, бодита с дълъг ръкав са по 4 лв. В лидл мисля да не ходя поне на този етап, хубави неща на нормални цени има и в едно много добре заредено магазинче до пиротска където минават трамвайните линии към женския пазар. Накупих си и от два сайта български дрешки на добри цени.

# 272
  • Благоевград
аз мисля ме кръвното ти е добре , нормалното е 120/80
така че ти си почти в граница, мери си хо всяка вечер в продължение на една седмица ако има промяна или нещо те притеснява питай Аг за някакви хапчета или по добре отиди про кардиолог, аз бях сндоста високо кръвно миналата бременност и пиех хапчета ,за сега слава богу ми е нормално

# 273
  • От Луната
Личното ми мнение за витамините е че са синтетични, не органични.
Някои дози са крайно малки, други пък не са нужни. Не се знае какъв е дефицита, не всички витамини са водоразтворими ... и т.н. и т.н.
Общо взето не знам ползите или вредите са повече, и тъй като не мога да преценя, по-добре да не приемам нищо без изследване. Както казах, толкова и треперих на тази бременност, че не мога да си позволя и грам съмнение в нещо. Просто сме го изтреперили вече, може да ви се струва прекалено вторачване, и сигурно е такова, но така си доставям нужните дози спокойствие.
Иначе не е като хептен нищо да не пия - пия ФМ, вит Д, цинарикс (артишок - билково е за по-добра перисталтика, не е разхлабително, а по-скоро прави повече слуз, изписа ми го гастрото), еутирокс, клексан, гавискон... скоро желязо, инжекции вит б12 и протеин.
Избягвайте вит А, големи дози вит Ц, йод (както вече отбелязаха момичетата) ...
Всеки ден ям лъжица сусам, белен - за селен, също и моркови за бета каротин, яйца - белтъци, насилвам се да ям риба (аз не обичам) ... и поне една супа на ден (утре - крем супа от броколи с топено сирене).
Старая се да се храня добре ... та този етап е достатъчно според док.

Хайде лека нощ от нас Wink

# 274
Не е толкова ниско това кръвно.Моето беше 100 на 60 онзи ден в кабинета.Но на бременните е нормално да е понижено леко.Казаха ми,ме щом се чувствам добре няма никакъв проблем.😊
Аз не разбрах вие за дрехи за бременни ли говорите или за дрехи за самите бебета.?Аз имам два клина широки,които обаче са ми къси малко и няколко туники нови.Специални неща не съм купувала.А ми трябва яке.Но така като гледам ще мина май направо на палтото 😃
А за бебе още ми е раничко да купувам каквото и да било,макар че вече много ми се иска.😊
Днес ми казаха че бременността ми се отразява добре.Била съм се разхубавила,лицето ми било различно.Често ми го казват.Ма аз не им вярвам 😃

# 275
  • София
vanaya, знаеш ли колко е голям миомния възел?
mariana_, информацията ми не е една и съща сдъвкана от стари книги, а медицинска. Основно от медицински сайтове - т.е. постоянно се обновяват, не важи "година на издателство и преиздаване"  Simple Smile Имунитета си е цяла наука, а факторите са безброй и един, спор няма. Но някои влияния са също така безспорни.
WhiteWabbit, случката в Лидл много ми напомня за друга такава в Кауфланд. Приятелка много обича промоциите. По високоговорителя казват за някакво намалено мляко и тя (понеже взима промишлени количества), бегом към млякото. Обаче на другите им прави впечатление и всички забързват крачка да видят какво толкова ценно ще си пазарува тя. Жената обаче първа стига до стоката и почва да товари в количката стекове, а около нея вече тълпа.
mama_mi, аз имам два варианта на "ще припадна". С първата ми бременност имах ниско кръвно и много ниска кръвна захар. Бършех прахоляка от градския транспорт, като поприпадах малко. Така и не намерих тогава лек, защото всичко повръщах, но теоретично трябваше да хапвам по малко начесто, да имам сладко в чантата си и да пия много течности.
 Сега пак имам подобни симптоми на прилошаване и "ще припадна", но не е нито от кръвното, нито от захарта. Различно е. Усещам силно задъхване, сърцебиене и ми причернява пред очите. Тъй като  и бившата и настоящата ми лекарка не смятат, че това е нещо нередно, ще се надявам на консултация с лекаря на ФМ. А до тогава си самоизписах (колкото и неразумно да е) магнезий.
♥Синеока♥, предай ми яденето на риба на мен Simple Smile Поемам бремето ти. Вчера изядох едно бурканче маринована риба и още ми се яде.

# 276
Мен не ме притеснява ниското кръвно, а по скоро пулса.
skrech, точно втория начин, който описваш е и при мен ooooh! и се случва на места където има по-голяма тълпа хора. Иначе АГ казват , че ниското кръвно не е опасно, следят те ако го качваш. Следващия път ще се поинтерсувам и за пулса, до колкото знам нормално трябва да е около 70.

# 277
Добро утро!
Аз си пия витамини - Прегнакеър, защото много почна да ми се изтощава косата и да пада - подстригах я, но ефект 0. ЗА пулса - аз имам висок пулс и ниско кръвно. Това ми е наследство, но преди да разберем дали не е провокиран от щитовидната жлеза - трябваше да направя много изследвания. Но се оказа наследство от мама. Хубаво е да се консултирате с лекар - да направи пълни хормонални изследвания, поне при мен беше така. Но проблем нямаше, също така бебето расте и натоварва органите, и това също рефлектира и върху сърдечен ритъм, зачестен пулс и прочие.
Хубав петък! Simple Smile

# 278
Добро утро, момичета. Вчера си пуснах едно ТСХ контрола, понеже пия еутирокс 0,50 и преди 3 седмици хормона ми беше 0,55 и всичко си беше ок. Оказа се, че ТСХ в момента е 2,70. Много се притесних, цял следобед звънях на ендокринолога, тази сутрин също, но не вдига. Както и да е - ще продължавам да го търся. Исках да ви кажа, че започнах да се ровя и открих супер неизвестна за мен информация. Между приема на еутирокс и магнезий, трябва има поне 4 часа разлика, защото в противен случай еутирокса не може да се усвои от организма. Точно от 3 седмици приемам магнерот и то само 1 час след еутирокса. Така ме е яд, лежах в болница, там ми го назначиха и казах, че пия еутирокс, но никой нищо не ми каза. Една сестра даже ми предложи да пия двете хапчета заедно ooooh! Затова исках да ви предупредя, ако приемате двете лекарства в близко разстояние и исках да попитам по-запознатите много ли е висок този резултат и опасен ли е?

# 279
Mama_mi, skrech, точна като вас съм..сутрин ако няма място в автобуса "ще припадна", на няколко пъти ми се случи и все бях близо до стълбата и сядах, инак рискувам да се сгромолясам.
 Сега имам друг проблем  на дневен ред...събуждам се през нощтта и корема ми е ледено студен, твърд и тежък и така около полвин час. Спя добре облечена (ако ви кажа как ще помислите, че спя под някой мост Tired) като се има в предвид, че стаята ни е много топла. Снощи чак се принудих да сложа на корема от тези торби, дето вътре имат някакъв гел и си топлят в микровулнова, затопли се корема и стана нормален, ама не знам дали е много уместно така да слагам топло на корема. Случвало ли се е на някой, при мен не е редовно, но има няма ме се случва... Thinking

# 280
Jeran не мисля, че е много добре да си слагаш топло на корема. Аз даже съм чела, че не е хубаво бременните да се къпят с много топла вода. Нещо топлото май не е ок за бебетата

# 281
  • От Луната
Спокойно не е опасен, нормално е нивото, но все пак се свържи с ендокринолога.

# 282
Така е, Jeran, не знам дали има причина за студения корем, но ако се втвърдява нали всички казват, че са контракции. Дано да е било фалшива тревога. Но много топлото изобщо не добре за бременните. Аз с миналата бременност като боледувах и лежах в болницата ми даваха гумена торбичка с лед да си я слагам между краката за високата температура.

Да добавя за витамините - и аз не съм забелязала да качвам повече кг или да имам прекалено голям апетит. Предния път не съм пила витамини за бременни, сина ми се роди нормално, дори големичко хубаво бебе, аз качих 16-17кг. Сега ще сравнявам как е с витамините. Искаше ми се да ги спирам, но ме е страх, че прекалено много се изтощава моето тяло и това пак няма да е добре и за бебечето, и за мен. Минаха почти 2год. и половина от предното раждане и все още ми пада косата и съм с чувствителен скалп, изобщо не знам кога и дали ще стане като преди.

Последна редакция: пт, 21 окт 2016, 09:35 от Sis_87

# 283
Здравейте момичета, вчера на феталната морфология разбрахме най после пола на бебчо - ще си имаме момченце, всички показатели са му добре и се опитваше да си смуче палеца Grinning Само да кажа, че и при мен всяка вечер корема ми ставаше твърд и подут и АГ-то ми ми каза че това са контракции и ми изписа Магнерот, както и Огестан. Надявам се от витамините да не започна да качвам много кг., за сега килограмите са ми същите като преди да забременея защото в първия триместър свалих 4кг.

# 284
Муки, честито момченце! Simple Smile
И аз не мисля, че  отношение качването на кг и витамините, според всичко си е до апетит Simple Smile
В отчетната с каката имаше една мама , която качва от магнезий... но ядеше по 4ри филии за закуска, което е множко... и качи 30кг от "магнезий" Simple Smile
Втвърдяване то на корема са контракции.. според мен трябва да се отиде на лекар... Също така топло на корема не се препоръчва!

Общи условия

Активация на акаунт