МАРТенче в корема лудо тича, мама много го обича! - тема 5

• 43 912
  • 722
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Добро "утро" и от мен Simple Smile
djfeq , ТСХ втория семестър може да бъде над 2.5 и НЕ е фатално, но все пак се консултирай с ендокринолог да ти коригира малко дозата. Но не е спешност. На тази възраст жлезата на бебето вече работи и не е застрашено. Резорбцията на л-тироксина наистина се повлиява особено от метали, но най-вече от калций и желязо. Аз правя пауза между л-тироксин и закуска/кафе/чай около 40 мин (минимумът е 30 мин), и пауза между Л-тироксин и магнезий 2 часа. Нормално за около 2 часа стомахът се изпразва и Л-тироксина няма как да се смеси със следващата порция храна, освен ако не сме хапнали нещо наистина тежко мазно и обемно и стомахът не може да се справи за 2 часа. Когато вземах магнезий 3 пъти дневно си навивах часовника за ранен час или го вземах когато мм стане сутрин-  чаша и хапче близо до леглото, после се обръщам и си доспивам още малко. Сега го взех в 10 часа, вече си направих чайче и вече потривам ръце и си мисля къде сложих бисквитите  Mr. Green

Muki честити сини гащи!
Топло на корема и аз знам че не е хубаво да се прилага докато сме бременни. Аз обожавам горещите душове и като тръгна да се разболявам само те ми помагат. Сега само ще кисна крака в леген с гореща вода, ако се наложи....
Ниско кръвно имам и аз-достига до 90/45-7 и в такива случаи ми се вие свят и се просвам. Растящата матка притиска кръвоносни съдове в малкия таз и е нормално ниското кръвно дори да е още по-ниско при нас. Ниското кръвно е за предпочитане пред високото. Извинете за дългия пост, няма да слагам накрая картинка на картоф, като в 9GAG   Mr. Green

# 286
Искам и аз да пия витамини също и за косата и кожата.Не ми се иска да се изоставя в това отношение,защото много си държа на косата.Но сега не мога да пия добавки за коса.А за акнето можем ли да се мажем с нещо,знаете ли?Дали има противопоказни неща?

# 287
Добро утро и от мен ! Да се похваля от вчра съм в болничен и край на работата....мн е приятно да не се налага да ме гърчат в градакия. Peace Мами да ви питам някоя от вас имали планове да посети Бебе мания тези дни?

# 288
  • София
Аз искам да отида на Бебемания в неделя, но засега си нямам компания и не ми се ходи сама...

# 289
Исках да отида,но няма да съм в София.😊

# 290
Добро утро, момичета. Вчера си пуснах едно ТСХ контрола, понеже пия еутирокс 0,50 и преди 3 седмици хормона ми беше 0,55 и всичко си беше ок. Оказа се, че ТСХ в момента е 2,70. Много се притесних, цял следобед звънях на ендокринолога, тази сутрин също, но не вдига. Както и да е - ще продължавам да го търся. Исках да ви кажа, че започнах да се ровя и открих супер неизвестна за мен информация. Между приема на еутирокс и магнезий, трябва има поне 4 часа разлика, защото в противен случай еутирокса не може да се усвои от организма. Точно от 3 седмици приемам магнерот и то само 1 час след еутирокса. Така ме е яд, лежах в болница, там ми го назначиха и казах, че пия еутирокс, но никой нищо не ми каза. Една сестра даже ми предложи да пия двете хапчета заедно ooooh! Затова исках да ви предупредя, ако приемате двете лекарства в близко разстояние и исках да попитам по-запознатите много ли е висок този резултат и опасен ли е?

Точно така, когато пиеш независимо какви хормонални лекарства, трябва да има поне 3 часа антракт между приема с други лекарства. Т.е. в случая с л-тирокса, поставяш си таблетките на нощното шкафче и към 5-6 сутринта ставаш, пиеш го, продължаваш да спиш, и докъто се събудиш, към 8-9 часа ще се е усвоил. След това приемаш каквито и да е други лекарства. Иначе, приеман едновременно с други лекарства, не може да се усвои.

# 291
Благодаря на всички момичета за отговорите. Свързах се с ендокринолога и той, както и  WhiteWabbit ме успокои,че няма нищо фатално в показателите и малко ми коригира дозата. Вече си направих нова схема за магнезия и ще правя голяма пауза. Момичета аз днес ходих да се подстрижа. Моя мъж много мрънка, а уж не вярва в бабешки деветини. Вие как сте с прическите? Друго, което щях да ви казвам - голямо ядене на тестени става при мен, то не са баници, пици, кифли, козунаци - направо се плаша от себе си.

# 292
Момичета във ФБ има група Бургаски бебета 2017,  които мами искат да се включат нека ми пишат на лично Simple Smile

# 293
Аз реших да не се подстригвам и едва издържам Mr. Green . Не се и боядисвам, за щастие седи преливащ цвета, а и имам само 3 бели косъма Joy . Обмислям да си взема шампоан оцветител малко да се освежа хахаха.
Иначе и аз ям много хляб- манджи с хляб, хляб с картофи, хляб с още хляб Laughing . Направо се чудя как съм само +3 кг.

# 294
djfeq, и аз съм така с тестото - сандвич или кроасан всяка сутрин! Пък ако знаете как искам да отида на една БГ баничарницааа, направо блян! Grinning Предполагам, че от една страна бременността ме кара така, от друга - сега си позволявам, защото чакам дете. Иначе закусвах само мюсли, чия и такива подобни Simple Smile Вече съм + 4-5кг, май е нормално, но ми искаше да е по-малко. Честно казано не разбрах кога скочих от +2 на +5кг.
Вижте този калкулатор на теглото през бременността: http://www.bebeimama.com/kalkulator-na-tegloto

Аз никога не съм се боядисвала, но нямам проблем с подстригването, вярвам в разни неща, но суетата ми е по-голяма. Да не говорим колко ми пречи дългата коса и съвсем скоро ще я скъся значително Simple Smile

Последна редакция: пт, 21 окт 2016, 13:38 от Sis_87

# 295
Винаги съм се смяла на подобни небивалици, относно подстригването и боядисването. Хайде в боята има амоняк, да речем,че може и да е опасна, ама подстригването е от чисто суеверие. Аз много рядко вярвам на суеверията, много рядко спазвам такива неща.За мен това са пълни измислици.
Без още да знам, че съм бременна се боядисах в началото,някоя от първите седмици,преди месец се и подстригвах.  Simple Smile
Ми ако имах бели коси или пък цъфтежи? Ми няма да ходя като идиот я Simple Smile

# 296
djfeq Аз няма да се подстригвам до март /момче ще имам и съм чувала разни неща Simple Smile))/, но мисля по празниците да се боядисам с някаква безамонячна боя  reverance
Sis_87 И аз съм 4-5кг в повече и спрямо калкулатора който си пуснала и още няколко това е нормално Simple Smile Дано успеем да не излезем от нормите, че с моите 158 см ще стана кубче Simple Smile) Не правя никакви упражнения ...все от утре ще започвам...  Simple Smile

# 297
Според този калкулатор не съм в нормата, 66,2 трябва да съм, а аз съм 68 почти  Crossing Arms
Е, здраве да е. Трябва да се замисля обаче, поне да се движа, защото аз дори не се и разхождам, какво остава за спорт.
А сега вече взех да се чувствам много по-добре от в началото и сега е момента. Simple Smile

# 298
Днес си купих боя за коса. Подстригвам се и боядисвам всеки месец. Така правех и със сина ми - не виждам са съм му скъсила нещо Wink
Според калкулатора трябва да съм 50.6, аз съм 51.5 - на горна граница. Дано се вместя до 60 на финала макар, че малко се плаша Sad. Днес си взех една рокличка отново xs, дано си я нося по-дълго  Joy

# 299
  • Благоевград
Здравейте момичета, според този калкулатор за килограмите за сега се движа добре + - 1кг , дава ми да кача 10-11кг как ще стане това незнам хаххаа, но ще видим, аз си се боядисвам и подстригвам през 1-2 месеца, не вярвам в суеверия, някой ходи ли вече на Бебе мания да знам дали има смисъл и аз да пътувам до там ?

Общи условия

Активация на акаунт