МАРТенче в корема лудо тича, мама много го обича! - тема 5

• 43 919
  • 722
  •   1
Отговори
# 315
Риск от развиване на прееклампсия имат бременните които постоянно поддържат високо кръвно, на мен вечер редовно ми е 140 на 90, онзи ден имах и сърцебиене и мисля да си поискам направление и за кардиолог ако преценят. На БХС също излезе,че имам доста висок риск 1:30.  Иначе и не мен ТСХ ми беше 2.8 и то в края на първи триместър около 15 седмица правих изследването и ендокриноложката иска да ме гледа на ехограф другата седмица, никога досега не съм изследвала хормони за щитовидката, то аз по принцип много избягвам лекари и изследвания, но в момента се налага явно . Така или иначе чакам с нетърпение ФМ при Сигридов да видим той какво ще каже по въпроса имам усещане,че ще си допаднем по възгледи  Party
Ще ми се да мина през Бебемания, но много мразя лудница и особено с децата не бих си го причинила.
Имаше коментари за дрешките от Джъмбо- ужасни са, развличат се на първото пране, изобщо не ги препоръчвам. Лидълските от друга страна са прекрасни за цената си като качество, от едно известно време купувам оттам бельо, клинчета,чорапки, пижамки, много съм доволна, ако не ги скъсат моите дивотии не мърдат. Скиорските им комплекти и комплектите за дъжд също са страхотни и издържат на сериозно дивеене в парка, както и гумените ботуши и апрески( което за момента не много полезна информация  Joy ). Н&М също са доста издържливи и приятни като материи и качество, С&А, които за мое огромно съжаление нямат магазин в Бг са страхотни за бодита и памучни дрешки за всеки ден. Така или иначе ще пазарувам януари и февруари на намаленията и ще поръчам от чужбина направо да ми донесат каквото ми  липсва след като разбера пола.

# 316
Аз също бях до Бебемания, нямаше кой знае какво. Grinning Количките са по-ефтини с около 150-200лв, харесах за беба една рокля ама цената ме втрещи 79лв.. на някаква марка дето даже и не съм я чувала, и прецених че те си струва.
За дрехите от джъмбо, и аз съм на мнение че не струват, едно пране в пералната и са до там. Само пухените са хубави поне за мен, имам си 2-3 от каката не са мръднали..  Simple Smile

# 317
Мистери,няма разлика между двете но шпа,комфорта не горчи-това им е единствената разлика.Аз съм пила и двете.
И аз съм по-плашлива и доста се нервирам.Но съм си такава,това не е отсега.Трябва да сме по-спокойни.
Не е хубаво иначе.

# 318
Мис Бингли, благодаря за разяснението на но шпа. Трябва да сме спокойни ама не винаги се получава. При теб при по-стресова ситуация получаваш ли болки? За кое точно не е хубаво, отразява ли се на бебето?

# 319
Ами да се притесняваш,да се стряскаш,не е хубаво като цяло.Не,нямам болки,те не ми зависят от настроението.Казват,че бебетата усещат всичко.Хубаво е да сме спокойни.😊

# 320
  • От Луната
Комфорт са филмирани таблетки, т.е. с обвивка отгоре и не горчи като го пиеш, иначе няма разлика  Crazy

И аз не харесвам Джъмбо, точно до нас има, като голямо левче е, няма много избор на дрехи и аксесоари за бебета, но китайски играчки и украса има бол. Харесвам Хиполенд  Heart Eyes и дрешките на Лидл, ако трябва ще се бием за тях  Joy , също съм фен на HM, понякога имат изгодни оферти.

Вие как мислите да обичате човека на изписването?
Аз мислех за портбебе, тези които са като одеало с копченца, отдолу комплектче - цяло, боди, чорапки, шапка и ръкавички. Това съм планирала Simple Smile и ако е мнооого студено майка ми плете елече и буйки (тарлички)  Heart Eyes.

# 321
  • София
Ох , къде са тези плетящи майки, моята се дърпа, професионална шивачка е, по цял ден шиела, не и се занимавало, не била добре с очите, а прави торти по поръчка в свободното време с едни мънички тънички цветчета за украса.... Confused
Аз мога да плета и вече му направих жилетчица на малкия човек. Сега започвам одеалце- ще е плетено от едната страна, а от другата ще го покрия с памук-трико, в бежово. Луд умора няма!

# 322
Плетат, при нас много бабите, ама няма кой да носи.  Масово сега не се харесват плетени неща за бебета. Аз пък много ги харесвам.  Simple Smile

# 323
  • От Луната
Купих специални прежди и чак аз искам да си изплета елече Wink толкова са меки и красиви.

Зайко, има ли модел който следваш? Много искам да го видя Wink

# 324
Обръщам се към мамите които са с пакети в Щерев и мислят да раждат там, понеже знам че в тази тема има и други освен мен. Цените за раждане са вдигнати с 200 лв за всички независимо дали са пациенти на клиниката или не, което е много некоректно за всички които сме с пакети и си правим всичко там, не е редно да ни третират наравно с мами следящи се по други клиники, за това в друга тема се организираме да пишем протестни мейли, в които изказваме възмущението си и настояваме за всички с предплатени пакети да се запазят старите цени, като пациенти в заварено положение. Моля всеки заинтересован да напише един мейл на посочения в сайта, а именно: contact@shterevhospital.com. От клиниката обясниха че ако повече хора пишем има възможност, за нас да се запазят старите цени, няколко мами вече писахме.

# 325
За изписването сме се спряли на комплектите с рокличка. Каката я изписахме с много красива рокля от трико и дантела, сега търся подобна.

# 326
Момичета, да ви се оплача, тази сутрин ми изписаха антибиотик - на основата на Амоксицилин Shocked Четвърти ден ме боли гърлото, почнах и да кашлям, една суха дълбока кашлица, все едно съм пушила цигари цяла нощ! А съответно от нея започна да ме боли и ниско долу. Някой пил ли е този антибиотик през бременността? Притеснено ми е, въпреки че четох, че се приема от бременни, т.к. не преминава през плацентата. Просто трябва да се доверя на докторката.. Sad

# 327
Sis_87 не съм чувала нищо за този антибиотик и приема по време на бременност.
Аз също леко почвам да настивам, и леко ме боли гърлото и леко хремава. То хубаво ама не знам какво мога и не мога да смуча за гърлото! Вчера питах гинеколога си за това, една колежка ползва хомеопатия и ми даде Ен Ти Тус таблетки за смучене, лекарката каза може по време бременност да се смучат. То хубаво но заради диабета не мога имат захар ...Та сега какво, хубаво че бе колежката и ми каза едни дето са без захар, та тях си взех. За хремавия нос взех само солен разтвор на спрей от аптеката, надявам се да ми помогнат.

Относно дрешки и други неща аз до сега нищо не съм гледала. Смятам по нататък да го правя! Нали все още и пола не знаем Simple Smile.

Sis_87 пожелавам ти бързо оздравяване! Лек ден момичета!

# 328
Sis, с миналата бременност пих - аугментин! Довери се на лекаря и се оправяй бързо:) също така може да си подпомогнеш с една бебешка рецепта за кашлица и гърло - издълбаваш черна ряпа и я пълниш с мед - да си пусне сока! Три пъти на ден по 2лъжици-супени! Simple Smile
Момичета, Електра спря да пише в последно време. Дано всичко е наред с нея и бебето! Simple Smile

# 329
Благодаря, Диди Hug При мен болките в гърлото станаха много сериозни, боли ме като говоря, като преглъщам. Дори под ушите ме боли (все едно от външната страна на гърлото).
Можеш ли да пръскаш Тантум верде при диабет? Знам, че той става за бременни, аз си поръчах да ми пратят, че тук няма. Хайде и ти бързо да за оправяш и да не се задълбочава!

За дрешки аз изобщо не съм мислила, но ще мисля най-вече да е практично и според времето. Тези готовите пакети за изписване хич не ги харесвам. Със сина ми бях останала с впечатление, че това е нещо супер голямо и важно (нали като чета тук-там), голямо избиране падна. А реално някоя друга снимка, то завито с одеалце и хайде в колата. Да не говорим, че ВИП етажа в АГ Варна не даваха нито дрешки, нито пелени, а аз си бях приготвила по-дебели бодита и се наложи да си разопаковам дрешките за изписване още преди изписването Rolling Eyes

Благодаря, Ксиела! Simple Smile Електра, каза, че няма да следи повече темата...

Общи условия

Активация на акаунт