МАРТенче в корема лудо тича, мама много го обича! - тема 5

• 43 984
  • 722
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Jeran, няма да се плаша значи Wink
 Miss_Bingley, радвам се за хубавите новини, но честно казано си мислих, че докторите в твоя случай преувеличават, ама по-добре така, отколкото да неглижират проблем. Peace

# 526
Miss_Bingley Hug Hug Hug Hug Hug браво за хубавите резултати , мноооого се радвам за теб и за бебо  Hug Hug Hug

vanaya честит ти негативен резултат и на теб Hug Hug Hug

как се надявам и аз на 08.11 и аз да получа хубави новини от кардиолога за сърчицето на моето малко ангелче  Praynig  Praynig

Последна редакция: пт, 28 окт 2016, 16:24 от Zara_bulgaria

# 527
Ваная, супер новини - сега се наслади на бременността ( доколкото е възможно) и бъди много щастлива!
Мис, браво и за твоите резултати Simple Smile!!!
Чакайте си малките мишлето спокойно и позитивно! Simple Smile

# 528
Ваная, много се радвам за вас)))
Мис БИнгли, браво и на вас)))))
В Испания се следих и раждах в област Каталуня преди точно 6 години в поликлиниката по тяхната здравна каса, имах два прегледа при зъболекар- първи и трети триместър и на двата ми почистваха зъбен камък. Иначе всеки месец бях на матрона, всеки триместър кръвни изследвания, за ехографите не си спомням два или три имаше, единия се води биохимичен скрининг плюс съответните кръвни проби в 12 ГС, а другия фетална морфология, но разбира се без пояснения за майката, тонове на бебето всяка седмица в 9 месец и всеки ден в седмицата е която преносвах. Но когато ми откриха гестационния диабет е началото на трети триместър часът за ендокринолог ми се падна на датата на термина три месеца по-късно. Другото интересно е,че я извадиха с форцепс, което се отрича като практика по принцип.

# 529
Ваная, настръхнах като ти прочетох хубавата новина! Браво! Hug
Мис, все така добри новини! Hug
Аз днес бях на нещо като ФМ (не е така детайлно, както го описвате вие). Бебо (200%-ов мъж  Grinning) върви няколко дни напред, много активен и всичко е наред. 460гр, 28см. АГ ми показа къде е шийката на матката и плацентата, последната е в страни, така че и там е супер положението. Каза, че пъпната връв има 3 пласта може би..(нещо си от 3 части) и това е нормално. Пак забравих да питам дали съм с предна или задна плацента, но както и да е.
За педиатърът е точно така, както е споделила Ксиела (първо той/тя идва вкъщи, когато се приберете и после всеки месец консултация). Аз тогава живеех в малък град и всичко стана много лесно, но ако бях в големите градове със сигурност бих поразпитала и говорила с някой предварително Wink

# 530
Ваная, чудесна новина! bouquet
Мис, супер! bouquet

# 531
Като гледам колко ви тежат бебоците и колко см са почвам да се плаша за моят. В 19г.с съм и ми казаха, че е 10 см, 174гр..  Вашите, колко бяха в тази седмица? На мен все ми се струва, че е много малко предвид вашите резултати.

# 532
  • София
И аз да попитам какъв е индекса за дължина на бебето, гледам изследването и не се ориентирам.
Вероника, не трябва да се плашиш, защото всяко дете е различно, както и човек. Един висок, друг нисък. Щом докторът не е казал, че е проблем значи не е. Peace На моето бебе главата му върви с две седмици по-голяма от тялото. Сигурно от ум ще е пораснала Laughing Трябва да мислим позитивно и да се доверяваме на специалистите. Не че и аз го правя, но би трябвало.

# 533
И аз да попитам какъв е индекса за дължина на бебето, гледам изследването и не се ориентирам.
Вероника, не трябва да се плашиш, защото всяко дете е различно, както и човек. Един висок, друг нисък. Щом докторът не е казал, че е проблем значи не е. Peace На моето бебе главата му върви с две седмици по-голяма от тялото. Сигурно от ум ще е пораснала Laughing Трябва да мислим позитивно и да се доверяваме на специалистите. Не че и аз го правя, но би трябвало.

И ти си права, но разликата между моето и някои от останалите е доста голяма и за това все се чудя, но в понеделник съм на ФМ и ще разбера.

# 534
Вероника, аз съм в 21г.с. В 19г.с. бебчетата са около 200гр. (според статии в нета), така че не се притеснявай Wink

# 535
  • София
Вероника, и според мен не трябва да се тревожиш излишно. Всяко бебе си е различно и уникално.

Аз на 7.11 съм на фетална и ще разпитам за см и грамове. На последната женска консултация д-р ми каза, че понеже е със свити крачета и ръчички, не може с точност да каже колко см е, но неговия ехограф наистина е много древен, все пак е в поликлиника. Затова ще си питам във Фемина.

# 536
Доколкото съм чела за 19-20,гс,нормалните мерки са 15-16см,окколо 300 гр.Нашето човече е 16 см,260 гр.Казаха че върви дългокрака и дългунеста манекенка 😃Много зависи сигурно от доста неща.Иначе аз съм 19 сед. в края й.
Всичко е в нормата ми казаха.😊
Но и на мен доц. ми каза,че всяко дете си е за себе си.То си е просто такова.

# 537
И аз последно бях на преглед в 19-та седмица. Бебчето беше 250 гр. На феталната ще разбера подробности. Между другото моята фетална е в 23-та седмица. Струва ми се малко късничко, но доктора тогава ми пресметна, че трябва да отида. Момичета, голям проблем са ми сутиените. Аз съм слаба, но с едър бюст, който сега е огромен и не мога да си намеря сутиен. В нашия малък град почти няма избор.

# 538
Ваня и мис Бингли, много се радвам за вас и сега бременейте спокойно  Hug А на Зара стискам палци при кардиолога, и аз ще ходя на 10.11. Онзи ден бях на ФМ, бебето е 200 % мъж, така че моля да ме добавите към сините гащи  Sunglasses 20г.с. и тежим 325гр.

# 539
Ваня и мис Бингли, много се радвам за вас и сега бременейте спокойно  Hug А на Зара стискам палци при кардиолога, и аз ще ходя на 10.11. Онзи ден бях на ФМ, бебето е 200 % мъж, така че моля да ме добавите към сините гащи  Sunglasses 20г.с. и тежим 325гр.

mystery_girl при кардиолог ли ще ходиш ? поради каква причина? Мен ме пращат заради три проблясъка в сърчицето на бебо.

Общи условия

Активация на акаунт