МАРТенче в корема лудо тича, мама много го обича! - тема 5

• 43 961
  • 722
  •   1
Отговори
# 600
Благодаря, момичета! Ще докладвам като усетя нещо и съм сигурна:)))

# 601
И аз го усещам, но не всеки ден.
Някой беше споменал, че ял развалено сирене, нищо няма да се случи. Аз редовно си похапвам прошуто, харесва ми. От сирената, ям само саламурено бяло.

И мен ме обземат разни мисли, дали расте, дали се храни, дали сърцето му работи, дали това, дали онова.

Днес се издразних на майката на мм, че още нероден Петко, тръгнала да ми обяснява с какво да съм хранила бебето в 5- ти месец, че тя така си хранила децата преди 35 години   ooooh!  омръзна  ми от професори без знания.

# 602
Момичета кога спряхте Утрогестана, аз трябва да го спра през 20 седмица от раз, но ме е много страх след като го спра да не прокървя и да стане белята.

# 603
аз го спрях в 12-та седмица и до сега не съм имала проблеми. Добре че го спрях рано, защото не ми действаше добре.

# 604
Момичета кога спряхте Утрогестана, аз трябва да го спра през 20 седмица от раз, но ме е много страх след като го спра да не прокървя и да стане белята.

На мен ми казаха да го слагам до края на бременността, но при всеки е различно. Аз съм със серклаж и затова. Иначе имам позната, която го спря около 22-ра седмица от раз и нямаше проблем.

# 605
Viko на мен ми казаха утрогестана в 20 седмица да започна да го слагам по едно сутринта и вечерта, а след седмица да мина на  едно на ден и после ще го спрем. Нямам търпение да го спра, направо само като го видя и ми се гади. Simple Smile

# 606
viko2009 и H/I защо ви беше предписан утрогестан ?

viko2009  защо чак до 20 седмица ?

Аз съм с доказан нисък прогестерон (заради него имам две неуспешни бременности) и утрогестана ми беше предписан до края на 13-та седмица , като го спрях от раз

# 607
Поради същата причина - нисък прогестерон и успешно имплантиране на плода.

# 608
  • София
Аз пък се замислям дали трябва да имам толкова голяма корем, от днес влизам в 22 седмица, но ми се вижда много голям. Вече започва да ми се вдига нагоре, започва под гърдите ми.

# 609
Някой беше питал за дрешките- моят съвет е винаги да се обличат бебетата и децата на няколко ката тънички дрешки с идеята ако е топло да се махат , ако е студено да се добавят. Имайте предвид и че децата по количките ще са в чувалчета, а доста майки слагат и покривала и въобще в количките става малък парник. Най- любимо ми е майка по блузка с къс ръкав и детенце със зимно яке и зимна шапка да се разхождат април  Crazy За мен най-практични за разходки навън са бодита и панталонки с копченца или гащеризончета, за да е удобна смяната на памперс в движение без бебето да се разголва напълно. Удобни за първите месеци са бодитата с прехлупване и копченца , за да не се вкарват през главата, както и ританките. В къщи зависи от поддържаната температура. Аз много използвах цели гащеризончета в най-бебешкия период.
Мисля да раждам без екип в МД, надявам се напълно естествено като си му дойде времето освен ако не се наложи предизвикване на раждането. Сега се чудя как да овладея високото кръвно и евентуално високата захар с естествени средства за да нямам проблеми и да не се налагат интервенции.

# 610
Аз пък се замислям дали трябва да имам толкова голяма корем, от днес влизам в 22 седмица, но ми се вижда много голям. Вече започва да ми се вдига нагоре, започва под гърдите ми.

ох, не не е лесно на нас  Joy едната се чуди защо и е малък корема, другата защо й е голям, едната качила много,другата нищо  Simple Smile
Мия, мисля, че си е в реда на нещата да ти расте корема, то вярно, че бебто е малко още, ама и ние си ядем, вътре всичко се разстяга, няма как  Simple Smile

# 611
  • София
Еми опулих се оня ден като се видях в огледалото с вдигнат потник нагоре, досега все си мислих, че не ми личи. Стана случайно и може би затова се стъписах от гледката Laughing Но ми тежи, чувствам се като преяла, може би и храната трябва да понамаля. Щом от сега се оплаквам, какво ли ме очаква по-натам.

# 612
Miss_Bingley и Синеока и аз се присъединявам към вас с притесненията.Просто като минат 2 седмици и вече искам да го видя да съм спокойна,особено сега след като пия АБ Sad.Затова ще ходим и на две ФМ + че съм с ниска плацента.Постоянно го мисля как е,дали се храни,сънувам го,като се ядосам нещо после му се извинявам.Усещам бебето още от 15 седмица,но не бях сигурна.Онзи ден точно на рожденият ми ден ме издъни яко,че и таткото го усети-18г.с. И да кажа вече съм +10 кг ,а съм на половината Rolling Eyes.За сиренето не се притеснявай,аз даже филе елена си позволявам след термичната обработка.Убедих се,че колко повече се пазим по-зле.Като си спомня вуйните ми и дърва цепеха,едната ремонт сама прави(боядисва с латекс) и са живи и здрави.Колкото по-напред върви времето по-кекави стават хората...

Последна редакция: нд, 30 окт 2016, 23:49 от Дени93

# 613

Днес се издразних на майката на мм, че още нероден Петко, тръгнала да ми обяснява с какво да съм хранила бебето в 5- ти месец, че тя така си хранила децата преди 35 години   ooooh!  омръзна  ми от професори без знания.
Да, аз също отбягвам всячески подобни разговори, но майка ми и тя ми говореше вчера как, ако съм решала да се върна на работа 2-рата година, тя щяла да гледа детето... Просто историята за тигана и рибата в морето явно е актуална в момента Simple Smile
А иначе да ви попитам, вашите татковци и те ли са такива - постоянно иска да ми пипа корема, пита ме по няколко пъти на ден как е бебето ( все едно аз мога да знам), хили се до ушите (айде, за началото е разбираемо, но мина вече доста време). Та дали е нормално да се държи така, защото мен малко ме дразни, изглежда като вдетиняване :Д

# 614
Аз го спрах в 13г.с без да питам никого. Е звънях на доктора, и той ми каза от х1 ваг. и през устага да го слагам само вагинално 2 вечер до края. Така 5 дни, но през вечер и накрая ги спрях от ряз. Нищо не стана. Иначе и мен ме беше страх да не прокървя или по-лошо.

Общи условия

Активация на акаунт