Още мъничко остана, скоро ще съм ДЕКЕМВРИЙСКА МАМА - Тема 7

• 55 099
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
Относно кръвното момичета повечето вдигат в 9тия месец. Моето е 110/80 , но онзи ден беше 135/90, 130/90 цял ден и ми беше зле не звъннах на док свалих го на другия ден и после нищо ми нямаше. Но доколкото знам като стане над 140/90 е добре да се търси лекар. Скоро съм на првглед.
Мами на вас трябват ли ви помпи в болницата.
Честито и бебе Рая.
Аз мисля да си взема, че ако съм секцио, докато донесат бебо ще трябва да се изцеждам

# 646
dili_ana - днес взехме от Метро, pampers premium care, номер 1, доооста по-евтини излязоха, 24,80лв за 88 БР. Тоест около 0,30 лв/ БР излязоха.
Супер, значи от там ще взема, мерси!
Помпа и аз си взех за да я нося в болницата и стимулирам след секциото.
Моето кръвно все по-често се вдига до 90 долна граница, 120-130 горна, но не през целия ден (меря го по няколко пъти - нормалното ми винаги е било 120 на 80). Док ми каза да го следя и ако се задържа по-дълго над 130 на 90 ще ми даде хапчета.

# 647
Това с кръвното не знам как да се справя.
Обикновено ми е ниско 105/ 55.
Тия дни вечер меря странни стойности
126/ 90, а после спада и пак е ниско.
Тази вечер е 117/104, а след20 мин пак нормално.
Като отида на лекар все ми е нормално и не мога да ги убедя , че има аномалии.
Може би като се засиля да чистя и готвя и го вдигам от усилието, на вас случвало ли ви се?

# 648
Това с кръвното не знам как да се справя.
Обикновено ми е ниско 105/ 55.
Тия дни вечер меря странни стойности
126/ 90, а после спада и пак е ниско.
Тази вечер е 117/104, а след20 мин пак нормално.
Като отида на лекар все ми е нормално и не мога да ги убедя , че има аномалии.
Може би като се засиля да чистя и готвя и го вдигам от усилието, на вас случвало ли ви се?
Да, много зависи в коя част на деня мериш и дали си имала физ натоварване. Док ми каза, че най-добре да се мери сутрин след като си била от 5-15 минути в покой, тогава било най-показно. Иначе вечер обикновено е по-ниско от нормалното.

# 649
Ехаааа.... майчета,  Hug какво става, не мога да насмогна да ви изчета! Толкова ме зарадвахте с новините за новите бебчета, та по този повод честито на гордите мами и да са ви живи и здрави бебчетата!  bouquet bouquet bouquet
 Сега като се замисля, започвам да си мисля сериозно да си приготвя и аз багажа за родилното, че още съм до под кривата круша, пък току виж ни изненадала бебка. Simple Smile  В тази връзка да се отчета в пвтък бяхме на преглед и мъничката е пораснала вече 2200 гр в 34 седмица, заела е позата за излизане само да дойде момента, даже доки каза че напипва главичката, което предполагам значи че е слязла надолу. Но дано не бърза че си има още време до термин.
Иначе по темата за праха за пране и аз съм взела тео бебе с алое, все още се чудя за омекотител.... newsm78 чувам, че май е по-добре без.
За памперсите съм харесала памперс премиум кеър(белите) и смятам от тях да купя скоро.
И кнакрая да ви развесесля малко като ходих да гласувам човекът , който ми даде бюлетините се пошегува че не можело да влизат по 2ма да гласуват едновременно, което искрено разсмя и мен и останалите в секцията. Simple Smile
Хубава вечер мами!!!!!

# 650
Поуспокоих се, че не съм единствената с високо кръвно. Явно наистина е често срещана реакция на организма по време на бременност.

Alja, кръвното има връзка с усилието. Лекарят ми каза, че при бременните от най-малкото усилие се покачва и когато ми го мери в болницата ме оставя първо да поседя няколко минути. Ако се вълнуваш/ядосваш заради нещо - също. Може би затова кардиологът ме беше посъветвал да почивам и да не върша никаква домакинска работа, поради което тук идваше свекърва ми да помага,  но пък аз мразя някой да ми се меси в тези неща и пак си върша всичко сама.

Момичета, да напомня да предлагате идеи за заглавие за новата темичка и също предварително да благодаря на шоколадка за изявеното желание да направи нова тема. С толкова ноемврийчета, които се появиха и ще се появят, незнам как ще сложим декемврийско заглавие  Laughing

Последна редакция: нд, 13 ное 2016, 23:51 от Anastasiya_S

# 651
Момичета,да се похваля.Станах мама на 9.11 на бебе Рая Heart Eyes Heart EyesВсичко мина добре,тежим 2820 и сме 49см.

Еха, истински бебевалеж!    Heart Eyes
Да е здрава и честита малката Рая! Много радост и гордост да ви носи!    babydust7

nickname99, благодаря за споделените успокоителни думи! Вдъхна ми мъничко увереност.      bouquet

# 652
  • София, България
dili_ana - днес взехме от Метро, pampers premium care, номер 1, доооста по-евтини излязоха, 24,80лв за 88 БР. Тоест около 0,30 лв/ БР излязоха.
Супер, значи от там ще взема, мерси!
Помпа и аз си взех за да я нося в болницата и стимулирам след секциото.
Моето кръвно все по-често се вдига до 90 долна граница, 120-130 горна, но не през целия ден (меря го по няколко пъти - нормалното ми винаги е било 120 на 80). Док ми каза да го следя и ако се задържа по-дълго над 130 на 90 ще ми даде хапчета.

Благодаря за информацията за Метро.
И аз много се чудя откъде да ги купя тези памперси, ще се насоча към Метро.

Мами от София, вие от къде се ориентирахте да купувате памперси на добри цени?

# 653
Paliii, честита ви дъщеричка Рая! Бъдете здрави и много щастливи  bouquet  Heart Eyes

За повишеното кръвно не мога да взема много отношение, че моето продължава да е 80/50 (след кафе и разходка), но знам, че трябва да се внимава и следи. Те лекарите знаят най-добре какво да правят.

За памперсите - ние купихме Pampers Premium Care и някакви Pufies с картинки, че имаха промоция. Ще мога да дам отзиви, като започнем да ги ползваме живот и здраве.

Аз започвам да се обнадеждавам, че ще устискаме до датата за секцио - 24.11.16, та то остават 9 дни. Все още уж съм спокойна. Утре сме пак на лекар и ще видим как е бебката.

Бебевалежа в групата наистина е сериозен Simple Smile Лека и спокойна седмица на всички!

# 654
  • София, България
Mama_Ves, то наистина не остана, още съвсем малко и е 24-ти. А на теб по принцип кога ти е термина?

# 655
Mama_Ves, то наистина не остана, още съвсем малко и е 24-ти. А на теб по принцип кога ти е термина?

6-ти декември ми е термина, но ще раждам секцио по медицински причини.

# 656
Благодаря за информацията за високото кръвно.
Ще огранича чистенето до колкото мога.
Памперси в София освен в Метро, в Била, Кауфланд, аптеки Ремедиум. Сигурно има и в Дм и Лили дрогерии добри цени, горе долу по списъка вървят и цените. Най - изгодно си е в Метро, но те си ги внасят сами.

# 657
  • Варна
Ехе, че много нетърпеливи бебенца са се появили!  Simple Smile Честито, мамчета, нека растат здрави и послушни малките слънчица, да хапват и спинкат и да не тормозят майките си! bouquet

Като гледам всички се гласите скоро да раждате, аз съм чак за 30.12, надявам се по-рано да реши да излиза, но е Божа работа, и ми се струва че още тоооолкова много време има, а ми се иска вече да си гушкам бебка. Корема ми е огромен и само ми се пречка, имам чувството, че кг, които съм качила досега са основно там, с дъщеря ми също ми беше голям корема, но беше някак си разлят навсякъде, пък сега е само напред и супер щръкнал, а пак съм с момиче.

# 658
  • Лондон
Леле,голямо оживление в темичката!Браво,момичета!Явно с наближаването на термините всички сме все по-нетърпеливи.Относно праха за пране,който реших да ползвам-Persil Non Bio. Някоя от вас,мами,беше споменала,че мисли да пере с Ариел,не знаех,че има Ариел бебешки newsm78
Като слушам цените на памперсите в Бг,и като знам стандарта на живот там,свят да му се завие на човек #Crazy Аз реших първоначално да пробвам с едни памперси,казват се Mammia,тук мн хора са доволни от тях,и са на смешна цена,44 памперса за 2.50. Grinning Ако не ми харесат,разбира се,ще купя Pampers.
Аз също искам вече да стягам чантата за болницата,но не съм сиг какво точно да взема и сложа вътре,та чакам срещата с акушерката,че да я питам.
Хубав ден от мен,мами

# 659
  • София, България

6-ти декември ми е термина, но ще раждам секцио по медицински причини.

Аз днес следобед отивам да причаквам доктора.  Mr. Green Дано дойде, че каза по телефона, че е малко като пожарникар.

Сега видях, че в Кауфланд са пуснали промоция на памперсите, същите като в Метро, на същата цена, ако на някой му е по-близо Кауфланд, може да мине оттам. Аз така ще направя. Има и мокри кърпи на промоция.

Общи условия

Активация на акаунт