Още мъничко остана, скоро ще съм ДЕКЕМВРИЙСКА МАМА - Тема 7

• 55 083
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
Някой може ли да ми каже, къде ми изчезна предложението за новата тема ? Май и още един пост на друго момиче е изчезнало. Та, моето предложение е : На финалната линия сме вече, в очакване на декемврийското човече!

# 676
Хубави заглавия за темичката давате  Hug
Mama_Ves, аз си купих една малка кутия АМ, както на теб са казали за всеки случай. Родили вече мами ми препоръчаха Celia, били доволни, бебоците нямат запек от него. Но май го няма навсякъде.
Веси, добре дошла! И на мен ми спряха магнезия, трябва да се контрахира матката.
Как ме сърби на моменти корема, не е истина Sad Но засега нямам стрии. Въпреки че чувам и че след раждане могат да излязат  ooooh! А се мажа отдавна и то по два пъти дневно. Все пак ще се радвам ако това даде резултат Simple Smile
Аз поне за нощници не мисля. В Щерев дават.
Но всеки ден е по-тежък от предишния. С повече болки: кръст, гръб, слабини Sad Още малко...

# 677
Веси, не се шашкай, Simple Smile и аз в петък като бях на преглед докторката ми каза че напипва главичката като проверяваше шийката на матката как е, НО бебка щяла да си изкара до края, който при нас е доста далеч, така че не е нужно да се притесняваш излишно ако нямаш други индикации.  (Не претендирам, за 100 % компетентно мнение, но това е от моя скромен опит)  Grinning

# 678
Ех, момичета, как различно процедират лекарите. Аз оплаквания не съм имала и доки след 4 месец ме гледа само през корема! И урината винаги ми е била чиста. Днес дори на прегледа я питах микробиология или цитонамазка ще ми взима ли преди раждане, тя каза, НЕ, няколко месеца след раждане ще вземе. Но аз ще съм секцио, де Simple Smile И всъщност се радвам, че не бърника в мен  Crazy

# 679
Моят док ме гледа винаги на ехограф.
Относно тапата прочетох по нагоре, тя не е индикатор че раждането започва, можела да падне два часа преди раждането или две три седмици, ако падне пп рано казаха че се изисква доста по голяма хигиена.
И че понякога предвестник на раждането може да е разтройство или повръщане, защото организма естествено изпразвал кухините.( това го чух на теория, ще видим Как е на практика).

# 680
Ех, момичета, как различно процедират лекарите. Аз оплаквания не съм имала и доки след 4 месец ме гледа само през корема! И урината винаги ми е била чиста. Днес дори на прегледа я питах микробиология или цитонамазка ще ми взима ли преди раждане, тя каза, НЕ, няколко месеца след раждане ще вземе. Но аз ще съм секцио, де Simple Smile И всъщност се радвам, че не бърника в мен  Crazy
Микробиология се прави задължително в 9 месец, ако мислим за нормално раждане, за секцио не знам, но някои болници изискват това изследване при постъпване в болницата.

# 681
Да, може би и аз трябва да поясня, че лекарката не ме преглежда по горепосочения начин всеки месец, а само с коремен ехограф, но сега понеже ми взе секрет за микробиология (която ми каза, че е задължителна като изследване) и за първи път си позволи да пипа с ръка и да проверява.

# 682
И на мен ми взеха секрет за микробиология в началото на деветия месец. Слава Богу, казаха, че всичко е наред. Иначе е добре, че те гледат само през корема, то така и трябва.

Но всеки ден е по-тежък от предишния. С повече болки: кръст, гръб, слабини Sad Още малко...

Helios13, ако знаеш колко добре те разбирам. Чак нямам сили да се оплаквам вече... Но наистина не остана, а и си заслужава крайния резултат Simple Smile

# 683
Кога трябва да се подготвят документите за прием в болницата? Моя термин е 11.12. и всички изследвания и документи са в лекарката, при която ми води консултациите. Тази седмица имам час и ще си ги искам вече да са си в мен, че в 9-ти месец не се знае кога ще ми потрябват, тъй като смятам да раждам в друг град Simple Smile Някои казват, че им ги дават 1-2 седмици преди термина, но при първото ми раждане се наложи да тръгнем за болницата в 23ч. и затова искам всичко да си е в мен, когато настъпи момента. При вас как е?

# 684
О, да, Jujuto, искай си ги още тази седмица! Аз ще си раждам, където се следя, та само лична карта ще си нося! При тях е цялото проследяване на бременността ми.

# 685
Кога трябва да се подготвят документите за прием в болницата? Моя термин е 11.12. и всички изследвания и документи са в лекарката, при която ми води консултациите. Тази седмица имам час и ще си ги искам вече да са си в мен, че в 9-ти месец не се знае кога ще ми потрябват, тъй като смятам да раждам в друг град Simple Smile Някои казват, че им ги дават 1-2 седмици преди термина, но при първото ми раждане се наложи да тръгнем за болницата в 23ч. и затова искам всичко да си е в мен, когато настъпи момента. При вас как е?

Според моя лекар се дават в 37-ма седмица и той ми ги даде вече. И аз му викам "много рано", а той ми отговори, че хич не е рано, щото не се знае бебината какво е решила Simple Smile, така че си ги искай Simple Smile

# 686
 И според моя се дават в 37 другата седмица ще ходя да ми ги издаде. И доколкото знам ако нямаш направление за болница, не е фрапантно самата болница може да си го издаде. Важното е амбулаторна карта, кръвна група и евентуално ако нещо друго се изисква от болницата.
И на мен ми правеха микробиология.

# 687
Мисля, че всички искат и изследванията за Хепатит, ХИВ и Васерман и някаква обменна карта.

# 688
Днес бях на преглед. От напречно, бебето вече се е обърнало и сега си е с нормалното главично предлежание. Мисля, че тази нощ я свърши работата с обръщането,  защото ме влуди от мърдане, като на моменте си беше направо болезнено.  В 35та седмица съм. Дано си остане така до края и не се обръща повече,  макар че тъкмо бях " прегърнала" мисълта за секцио Wink. Някакси ми харесваше идеята за заспя упоена и да се събудя, когата всичко е минало Simple Smile Трето дете ще ми е, а такъв страх и ужас от от раждането ме тресе, че чак не мога да се позная. Отгоре но всичко ме беше казано,  че нямам шанс за за епидурална упойка,  заради дисковата херния. А толкова исках и аз да разбера що е това " обезболено " раждане Sad . Абе изобщо, ще трябва да се стягам в кръста ( преносно и буквално ) и да да раждам естествено и това бебче Simple Smile Момата е почти 3кг, каза док, което е добре.. май. Та, към всички мами с бебчета в различно от очакваното положение на бебето- време за обръщане и шанс има до последно Wink Simple Smile

# 689
Аз съм на ЖК на 2.12 и док ми каза, че тогава ще ми вземе микробиология и ще пусне изследвания.
Относно приемането в болницата, то ако тръгне изненадващо, никой няма да ни върне - предполагам. Картони, направления....после ще се носят.
Иначе и моите прегледи са с коремен ехограф - всеки път. Васерман, Хив и другите от рода, аз си ги пускам на 5-6 години, и миналата бях си правила, въпреки всичко в началото на бремеността пак ми пуснаха.
Силно се надявам и моето бебче да си остане с главично предлежание, раждането да е нормално, обезболяващо - само венозно, че много ме е страх от упойки, освен зъболекарските.
АМ и аз смятам да си взема една кутия, но ще питам в болницата с какво ги хранят и такова ще взема. С каката също така направих.... Ох живички и здравички да са ни децата...пък другото ще се нареди!  Praynig

Един въпрос имам: Гладите ли непромокаемите протектори за матрачетата? Щото го изпрах, ама дали се глади  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт