С какво ви дразнят свекървите- 71

• 92 243
  • 798
  •   1
Отговори
# 195
Явно драмата се развива в друга страна, където нравите и порядките при раждане са ни неизвестни. Лека, полека може да достигнем и до истината.

# 196
Ако решиш да раждаш сама няма проблем. В много страни, обаче се допускат роднини и приятели, особено при продължително раждане. Не се приема за странно. В България не е прието и за това са тези възмущения. Аз лично не бих имала никакъв проблем да заявя дали искам някой да присъства и кой.
Даун, дали да раждаш сама или в присъствието на близки е избор. Личен избор. Девойката твърди, че е задължително с придружител и забранено сама. Не ми звучи достоверно.

# 197
А де, побърза да ни покаже колко сме невежи и не знаем как се ражда по Европата! Crossing Arms

# 198
А де, побърза да ни покаже колко сме невежи и не знаем как се ражда по Европата! Crossing Arms
Аз все още се чудя как раждт там жените без родители и изоставени от мъжете си. Хващат от улицата двама придружители и ги натикват в родилна зала? Няма "не искам", няма "недей". Laughing

# 199
Не ми звучи като да е в Европата, по-скоро в някоя мюсюлманска страна, където да е задължително мъжът да присъства, за да не може после да обвини лекарите, че са мърсували с жена му, докато е била в безпомощна позиция, раждайки. Или, ако е забранено лекар мъж да изражда, да е сигурен, че някой мръсник не се е шмугнал тайно.

# 200
Не ми звучи като да е в Европата, по-скоро в някоя мюсюлманска страна, където да е задължително мъжът да присъства, за да не може после да обвини лекарите, че са мърсували с жена му, докато е била в безпомощна позиция, раждайки. Или, ако е забранено лекар мъж да изражда, да е сигурен, че някой мръсник не се е шмугнал тайно.
А, в такъв случай свеки ще е точно на място- да бди и да отбранява крепостта от врага.

# 201
  • Варна
Ама тя потребителката не спомена ли Германия? Или аз пак си въобразявам?
Цитат
Ами в Германия може да има 2ма човека с теб докато раждаш, за тях е все тая кои са.
Не, бе, не си въобразявам...

# 202
Не, не си въобразяваш. А скромната ми информация за Германия е, че там имаш право на двама придружители при раждането, а не, че те са задължителни. Затова бяха и горните ми въпроси към девойката.

# 203
И к'во като е Германия, то едното не изключва другото. Може да е раждала в някой квартал с действащи закони на шариата  Mr. Green Повечето лекари в NHS болниците (че и частните) в Англия са с тучни ангийски имена и фамилии Ибн, Хасан, Насран и прочее. А у немЦко е още по-зле положението  Rolling Eyes Апропо, интересно е какви са свеката и момъкът по етнос  Rolling Eyes

# 204
А какво ще кажете ако родилката пожелае двамата придружителя да са баща й и брат й. Вярно и двамата акушер-гинеколози, но все пак....

# 205
А какво ще кажете ако родилката пожелае двамата придружителя да са баща й и брат й. Вярно и двамата акушер-гинеколози, но все пак....

Предпочитам ги пред свека, даже да са автомонтьори, не гинеколози Simple Smile

# 206
  • при късмета
Професията на бащата и брата си е съвсем основателна причина да искаш да са на раждането. Особено, ако има такава възможност

# 207

Какво все пак?

# 208
  • София
Ами, въпрос на малко чувство на, как му казваха.........свян, комай!
Пък, нека съм старомодна.
Да е операция, разбирам, но нормално раждане и да се кикерчиш пред баща си и брат си, за мен, е извратено.

# 209
Mен ми е кофти да отида на близък/роднина на свекървата гинеколог на преглед. Не знам защо.
Ами, ако е свекърва ми?

Общи условия

Активация на акаунт