С какво ви дразнят свекървите- 71

• 92 246
  • 798
  •   1
Отговори
# 225
Дъщеря ми роди във Франция.Естествено раждане с упойка.Това е най-тихото и спокойно родилно отделение в което съм влизала някога
Зет ми присъстваше на раждането ,защото така пожела.Не се е навирал между лекарите и акушерките водещи раждането.
Има поставено кресло за бащата до главата на родилката.
Тя е обезболена завита и спокойна.Хората около нея си вършат работата.Когато внук ми се роди ,зет ми сам пожела да пререже пъпната връв
Макар ,че бях там не съм присъствала на раждането ,защото според мен това е миг за двамата родители.Всичко друго е ненужна намеса и присъствие
Влязох после ,след като зет ми каза че съм медицинско лице.Всичко беше приключило почистено и бебчо беше паркиран при мама

# 226
Аз познавам една свекърва, която е присъствала на раждането на внука си,вътре в родилната зала е била през цялото време.Бащата го е било страх и не е искал да влезе.Не е в Бг,но хората са си от България.

# 227
Аз познавам една свекърва, която е присъствала на раждането на внука си,вътре в родилната зала е била през цялото време.Бащата го е било страх и не е искал да влезе.Не е в Бг,но хората са си от България.
Ако са  я  поканили и искали  какъв е проблемът.Освен че  е свекърва. Има и такива изключения.

# 228
Когато раждаха моето поколение жени, нямаше  никакъв достъп до родилната зала. Без изкключение!
Бебето се показваше през прозореца на близките и после на изписването. Тогава изписването ставаше на 7-я ден при  нормално състояние на майката и бебето.
Комуникацията на майката с таткото и близките ставаше от терасата или от прозореца, когато родилката почне да става и да ходи. Въпрос на предпазна мярка за здравето на майката и бебето.

Последна редакция: сб, 29 окт 2016, 20:48 от K.A.G.

# 229
Е посмях се със съчиненията- ами не позволиха на мъжа ми да излезе понеже бях в такова състояние че не ме разбираха какво говоря, тъй като хем говоря развалено, хем плачех. И от 'не ми позволиха да остана сама' го изопачихте че било забранено да раждаш сам и че свекървата е задължителна.  Някой питаше ако роднините ги няма- етървата лежа в болница. До 10ч има придружител след това не, като почнаха контракциите се обадиха на мъжа и и всички отидоха- тежко и беше раждането затова стигнаха преди да се е родило. Майка и и свекървата бяха там и тя извика свекърва си да влезе защото и е неудобно пред майка си да ражда

# 230
Явно имат там съображения  да допускат в залата близък.Нахално  е да  влезеш неискан.Като знаеш  условията предварително и  в случая служи и  като преводач човекът, не ти се разбирало заради плач или незнание  на езика не  е  добре да се оплакваш от присъствието на жената.
Аз не мога и не бих присъствала ,ако е нужно  да има човек ще се намери предварително способен да издържи раждането.
Допускам,че  съдебни дела при  някои  случаи  помагат също да се иска присъствието на близък,освен подкрепата и  радостта от събитието да бъде споделена от таткото.Със сигурност е виждал всичко,което ще види там. Аз не го  харесвам това в момента точно,но други си снимат събитието ,искат да са  с близки.Тяхно право,за мен е лудост да съм вътре дори на дъщеря.Няма да го понеса.Друг се радва.

# 231
  • Най-красивата страна
Когато аз раждах,пуснаха съпруга ми до операционната за да заснеме раждането на дъщеря ни.
Тук в България.А на втория ден ,когато излязох от реанимация и ме преместиха в отделна стая ,донесоха бебето ,дойдоха и съпруга ми и майка ми .Той остана и вечерта при мен.
Свекървата не прояви желание.
Ако раждах нормално,съпруга ми пак щеше да е до мен.Но само той.
Не бих искала майка ми или свекървата да присъстват. Hug

# 232
Изказаната глупост за задължителното присъствие целеше само защита на присъствалата свекърва.
По-скоро целеше защита на авторката на оплакването и на мъжа ѝ. В противен случай, как да отгооври на въпроса защо е допуснала свекърва ѝ да присъства на раждането, след като ѝ е толкова неприятна? И как да отговори на въпроса мъжът ѝ толкова ли не е можал да озапти майка си, а двамцата са се хванали под ръка и са замарширували дружно към родилната зала?

# 233
Да, глупаво беше твърдението, че е задължително, сега като се оказа, че не говори езика става по-достоверно, но няма как да влезе свекървата, ако категорично не го пожелаеш. Явно си млада и не си искала да тропнеш с крак. Важното е, че раждането е успешно. Аз когато раждах, мъжът ми трябваше да присъства, но не се получи, защото бързо стана Simple Smile.

За мен е хубава практика бащата да присъства на раждането.

# 234
ММ не му стискаше да влезе в родилна зала. Поканиха го два пъти, а аз не знаех. Лекарят даже ме пита дали да го кани трети път.  Shocked Ми, нахоках го.  Бях толкова уморена, изтощена и неадекватна, че не ми беше до никой. Имах платено снимане на раждането (без интимности), но го отказах. Не ми беше хич вълнуващо. Очаквах друго.  Mr. Green После като се наложи спешно секцио и като отворих очите отляво беше анестезиолога, а вдясно мъжа ми. Там не го е било страх да влезне. И през целия ден седя с мен в реанимацията. Нищо не правеше, въртеше се като муха без глава, но за мен беше прекрасно, че просто си беше с мен. Момента беше наистина тежък. Не виждам обаче какво би правила там майка ми или свекърва ми. Да, на теория биха правили същото, но на практика само биха създавали излишно напрежение. Да не говорим, че в моят случай само аз и ММ знаехме, че отивам да раждам.

# 235
Мъжът ми присъстваше и двата пъти в залата по време на раждането. За третото раждане обаче не можа да дойде навреме и докато дойде бебето се беше родило.
За мен присъствието му ми действаще успокояващо и се радвам че беше до мен.
Свекърва ми или майка биха създали излишна паника според мен а и не смятам че мястото им е там.

# 236
Аз родих, когато още не можеше таткото да влиза. И по добре, какъвто е многознайко! Да не говорим, че и свеки щеше да иска 100 %  Laughing

# 237
Не разбирам и не приемам, майката или свекървата да присъстват.
Както писах по горе това е момент за двамата родители.
Аз кротко и спокойно изчаках в апартамента на децата и когато зет ми се обади че всичко в минало тогава отидох в болницата.

# 238
  • Ямбол
Започна се.
Уговаряме се тримата, че на нас двамата нещо не ни харесва и няма да го правим. На следващия ден(вчера) започваме двете да правим нещо и тя пак си знае нейната. Обърнах ѝ внимание и тя най-невъзмутимо ми отговаря, че така било по-добре. Е, стана моята, но не пропусна да се пробва.
Друга случка - имаме клиенти, които понякога сядат да пият кафе/чай на нашата маса. Излезе и вдигна една жена и ѝ взе стола, защото ѝ трябвал.

# 239
Започна се.
Уговаряме се тримата, че на нас двамата нещо не ни харесва и няма да го правим. На следващия ден(вчера) започваме двете да правим нещо и тя пак си знае нейната. Обърнах ѝ внимание и тя най-невъзмутимо ми отговаря, че така било по-добре. Е, стана моята, но не пропусна да се пробва.
Друга случка - имаме клиенти, които понякога сядат да пият кафе/чай на нашата маса. Излезе и вдигна една жена и ѝ взе стола, защото ѝ трябвал.
Е какво да ти кажа.Най много да изгони клиентите бабето.

Общи условия

Активация на акаунт