С какво ви дразнят свекървите- 71

• 92 255
  • 798
  •   1
Отговори
# 585
  • при късмета
Както мъжа на Скарлет е взел самостоятелно решение да рефинансира кредит, че да даде парите на майка си, точно със същото право е и тя да не е съгласна с това решение, и от там да не подпише. Съкредитор е, и тя дължи тези пари по един или друг начин и е добър начин да покаже на мъжа си, че и двамата могат да взимат самостоятелни решения.

Пълна луна, подстрижи свекървата докато спи  Joy
Днес съм много бойно настроена заради мъжа на Скарлет. Много ме ядоса този човек

# 586
Както мъжа на Скарлет е взел самостоятелно решение да рефинансира кредит, че да даде парите на майка си, точно със същото право е и тя да не е съгласна с това решение, и от там да не подпише. Съкредитор е, и тя дължи тези пари по един или друг начин и е добър начин да покаже на мъжа си, че и двамата могат да взимат самостоятелни решения.

Пълна луна, подстрижи свекървата докато спи  Joy
Днес съм много бойно настроена заради мъжа на Скарлет. Много ме ядоса този човек

+1000
Особено за часта с постригването

# 587
  • Бургас
Само една вметка, не е съкредитор, а съдлъжник, поне по отношение на банката. По отношение на свекървата, баш съкредитор е Simple Smile
Все се чудя, тия мъже какво толкова им е специалното, че все трябвало спешъл подход и дипломация да се вкарва в елементарни ситуации, когато всеки човек с достатъчно умствен багаж и уважение към партньора си, би разрешил адекватно? Уж сме в 21 век, а продължава да се защитава тезата, че мъжете са нещо специални и все жените трябва да влизат в ролята на Сун Дзъ, сакън да не му се нарушават спокойствието, душевния комфорт и правата, на горкия мъж. И тази теза я лансират все жени. Хич не е чудно защо България още не е излязла от Ориента, няма и да излезе скоро, ако продължаваме да ги жалим и галим по главичките тия мъже. Значи той ще се насере, пък аз ще му кажа, нищо, нищо, акай си на спокойствие. Ще пренасочи сериозни суми от изтънелия семеен бюджет без да се консултира с мен и аз благо и дипломатично ще му се обяснявам колко това не е ок? Вие сериозно ли? В съседната тема за децата чудовища преобладаваше мнението, че неприемливото държание се парира твърдо, рязко и категорично, а за възрастен индивид без умствени дефицити, ще подхождаме на пръсти и с молби.  Mr. Green Желязна логика, дума да няма. Мъжете схващат колко са се омазали, когато им бъде казано ясно, категорично и НЕдипломатично. Не говорим за скандал, разбира се, но по достатъчно твърд и недвусмислен начин, за да няма и грам съмнение колко са сгафили. Тогава чак има някакъв шанс да им уврят главите. Докато дипломатстваме и се усукваме, все тръни ще жънем, пък който иска, нека се заблуждава, че постигал своето.

# 588
  • Варна
С това последното съм склонна да се съглася. Мъжете от намеци и дипломация не отбират кой знае колко. Трябва направо да им се говори. Жалкото е, че в този случай нещата дотам са стигнали, че говоренето в прав текст сигурно няма да донесе друго освен скандали.

# 589
  • София
Само една вметка, не е съкредитор, а съдлъжник, поне по отношение на банката. По отношение на свекървата, баш съкредитор е Simple Smile
Все се чудя, тия мъже какво толкова им е специалното, че все трябвало спешъл подход и дипломация да се вкарва в елементарни ситуации, когато всеки човек с достатъчно умствен багаж и уважение към партньора си, би разрешил адекватно? Уж сме в 21 век, а продължава да се защитава тезата, че мъжете са нещо специални и все жените трябва да влизат в ролята на Сун Дзъ, сакън да не му се нарушават спокойствието, душевния комфорт и правата, на горкия мъж. И тази теза я лансират все жени. Хич не е чудно защо България още не е излязла от Ориента, няма и да излезе скоро, ако продължаваме да ги жалим и галим по главичките тия мъже. Значи той ще се насере, пък аз ще му кажа, нищо, нищо, акай си на спокойствие. Ще пренасочи сериозни суми от изтънелия семеен бюджет без да се консултира с мен и аз благо и дипломатично ще му се обяснявам колко това не е ок? Вие сериозно ли? В съседната тема за децата чудовища преобладаваше мнението, че неприемливото държание се парира твърдо, рязко и категорично, а за възрастен индивид без умствени дефицити, ще подхождаме на пръсти и с молби.  Mr. Green Желязна логика, дума да няма. Мъжете схващат колко са се омазали, когато им бъде казано ясно, категорично и НЕдипломатично. Не говорим за скандал, разбира се, но по достатъчно твърд и недвусмислен начин, за да няма и грам съмнение колко са сгафили. Тогава чак има някакъв шанс да им уврят главите. Докато дипломатстваме и се усукваме, все тръни ще жънем, пък който иска, нека се заблуждава, че постигал своето.

Много съм съгласна.

# 590
По принцип е така, но и всяка жена, не само мъж, би реагирал крайно, ако му се каже "Няма пък да правиш еди какво си", особено нещо, което касае родител.
Затова малко дипломация не е излишна

# 591
  • при късмета
Приемам поправката, така е.

По принцип е така, но и всяка жена, не само мъж, би реагирал крайно, ако му се каже "Няма пък да правиш еди какво си", особено нещо, което касае родител.
Затова малко дипломация не е излишна
Рядко се намира някой, който просто казва/заповядва на другия да не прави нещо. Обикновенно е придружено с аргументи, а не просто да го заяви някой. А Скарлет сама каза, че нищо не е в състояние да убеди мъжа ѝ, че се е вързал на лъжи и манипулации. Та това е толкова рутинна процедура, че даже и най-невежия мъж би се убедил с едно кликване в нета, че не само една болница/лекар я прави. Крайно малоумно е при 2 кредита, които имат да връщат, той да рефинансира, само на това основание. При първата проверка би се опровергал сам, но той не иска да го направи, точно затова

# 592
Според мен конкретният мъж е наясно, че най - вероятно и в друга държавна болница могат да направят успешно тази операция, но му е по - важно мама да се чувства спокойна, без значение на каква цена

# 593
  • София
Според мен, в случая на Скарлет има само един изход- да разгледат двамата с мъж ѝ форумите, отзивите за различни доктори с оглед на пълна и изчерпателна информация. Да се консултират с лекари, да направят среща с въпросното светило на българската хирургия (и с идеята- колко ще струва), да поискат второ мнение и от друг... И всичко това двамата, с оглед на сигурността и безопасността на свекървата. Темата за парите и претенциите на свеки в момента не трябва да се поставя. Сигурна съм, че ако мъж ѝ лично се заинтересува, то ще може и да вземе правилно решение. Защото в момента Скарлет поставя прекалено рязко проблема- глезотии/пари, но в неговите очи е здраве/пари. След информирането идва и решението дали да се дават такива средства за удовлетворяването на ненужни претенции и евентуално- възвръщането на доверието между двамата

# 594
Така, четох, четох по скарлетовата тема, та да се изкажа. За ненужните операции. Има колкото искаш. И не само в България, на запад също се правят. А у нас в частните клиники, .. .без коментар. Човек да отиде само в частна клиника, без да направи консултация на второ място, ми е меко казано безотговорно.
Проблемът ме касае съвсем пряко, предстои операция на сина ми. Толкова много ме съмняват тези, че няма накъде. Хич и не им вярвам.
Ненужно някой да се подлага на нещо си, защото доктор Х така казал, ми е меко казано глупаво, в 21 век, при наличието на интернет и на безбройните опции. В случая става дума и за пари. Хем има реална вероятност операцията да е наистина излишна, доколкото разбирам 'за всеки случай'. Т.е. не е изобщо сигурно, че е необходимо да се прави дори и в държавна клиника. Та за тази екстра, операция с неясна необходимост, да се дават и пари, насляпо, си е нехайство пълно. Сори. Хилядарки без второ мнение, ц, няма да дам, а пък мъжа ми да реши да даде, през главата ми, направо съм бррррр.....

# 595
  • при късмета
Според мен, в случая на Скарлет има само един изход- да разгледат двамата с мъж ѝ форумите, отзивите за различни доктори с оглед на пълна и изчерпателна информация. Да се консултират с лекари, да направят среща с въпросното светило на българската хирургия (и с идеята- колко ще струва), да поискат второ мнение и от друг... И всичко това двамата, с оглед на сигурността и безопасността на свекървата. Темата за парите и претенциите на свеки в момента не трябва да се поставя. Сигурна съм, че ако мъж ѝ лично се заинтересува, то ще може и да вземе правилно решение. Защото в момента Скарлет поставя прекалено рязко проблема- глезотии/пари, но в неговите очи е здраве/пари. След информирането идва и решението дали да се дават такива средства за удовлетворяването на ненужни претенции и евентуално- възвръщането на доверието между двамата
То е ясно какъв е изхода, но всичко написано от теб Скарлет го е предложила на мъжа си и той продължава да вярва на свеки, че тази е единствената болница, в която могат да направят въпросната операция.

# 596
Много се хвърлях в две крайности с този казус за операцията. За  мъжа ми  сина бе уредил преглед веднага,че се чакаше ред месеци за изследвания, на сърцето агиография  ли беше.След две години се съгласи.Но не и  да избере болница и доплати за екип. Синът вече бе ходил в чужбина по студентска програма ,бе се прибрал и  изкара един курс  по език.Остави спестяванията си, замина само с джобни, на баща си. Не  бяха много,но  достатъчно за момента. Не  прие, после ще му трябвали парите,но нямаше после.

Та не знам кое  е добро.Ако се дразни,че са за свекървата, се замислям дали да приемам пари  и аз. Но  алтернатива е да мра.
И все пак при нас не бяха заем.Няма да ми е драго да си завирам детето  в лапите на банките по моя  вина.
Мъжа ми каза,че животът е негов и избира така. Не  знам какво бих казала аз.
Но  момичето спомена че никога не са и помагали.Помагах докато можех и то яко,но може пак да има недоволни.
И ми се отщява да ме издържат.Не  напълно,но редовно допълват моите доходи.
За  косата-ще порасне.Но  на 70 би трябвало да те е страх да   режеш коса на дете ,врътливо и  опасно .И чуждо все пак ,не си го родил.

# 597
Все се чудя, тия мъже какво толкова им е специалното, че все трябвало спешъл подход и дипломация да се вкарва в елементарни ситуации, когато всеки човек с достатъчно умствен багаж и уважение към партньора си, би разрешил адекватно? Уж сме в 21 век, а продължава да се защитава тезата, че мъжете са нещо специални и все жените трябва да влизат в ролята на Сун Дзъ, сакън да не му се нарушават спокойствието, душевния комфорт и правата, на горкия мъж. И тази теза я лансират все жени. Хич не е чудно защо България още не е излязла от Ориента, няма и да излезе скоро, ако продължаваме да ги жалим и галим по главичките тия мъже. Значи той ще се насере, пък аз ще му кажа, нищо, нищо, акай си на спокойствие. Ще пренасочи сериозни суми от изтънелия семеен бюджет без да се консултира с мен и аз благо и дипломатично ще му се обяснявам колко това не е ок? Вие сериозно ли? В съседната тема за децата чудовища преобладаваше мнението, че неприемливото държание се парира твърдо, рязко и категорично, а за възрастен индивид без умствени дефицити, ще подхождаме на пръсти и с молби.  Mr. Green Желязна логика, дума да няма. Мъжете схващат колко са се омазали, когато им бъде казано ясно, категорично и НЕдипломатично. Не говорим за скандал, разбира се, но по достатъчно твърд и недвусмислен начин, за да няма и грам съмнение колко са сгафили. Тогава чак има някакъв шанс да им уврят главите. Докато дипломатстваме и се усукваме, все тръни ще жънем, пък който иска, нека се заблуждава, че постигал своето.
Изобщо не съм съгласна, най-малкото не може мъжете си да ги третираме като децата си, нали уж сме се омъжвали да сме на равна нога?! Няма нищо лошо сина да обича и уважава майка си, ако е било така, ще продължи и след брака. Аз бих нарекла с така любимото ви Муньо, точно мъж, който ден след сватбата се врътне подир полата на жена си.
 Една умна и интелигентна жена ще подходи с разговор и ако се наложи с някоя женска тактика, но заставане на Ф и тропане с крак, за да е твърдо и ясно,  за мен не е както трябва. В брак по презумпция не трябва да има командващи, а партньори!
Случаят на Скарлет има други проблеми.
И да, съкредитополучател/съдлъжник. Обаче веднъж писа овърдрафт, което е кредит вързан за заплатата, веднъж рефинансиране, не я разбрах.

Джули, махнахме сливиците в събота, беше и е ужасно! Рев, истерии, кошмари, не яде, не пие нищо, много трудно се възстановява, а и два дни беше парцал с висока Т, вече и бебето е с Т. На фона на тези ми ядове свекърва ми искаше да идва да спи и нас, за да се грижила за него и да го хранела! Казах й, че нямаме нужна, но много ме ядоса! Ах, Ох, горкото дете! Все едно на мен не ми е мъка!

# 598
  • София
Твърде вероятно е да не го е предложила по подобаващ начин Simple Smile Твърде вероятно е тя да е наблегнала на парите и евентуалното им материално затъване след подобни претенции. Това, обаче, не променя картинката в неговите очи- здраве/пари (от тук идва и криенето, защото за него това е безплодна дискусия). Ако предложението е "да потърсим възможности да помогнем на майка ти и съответно да предложим по- добър вариант за нейното лекуване", тогава вниманието се измества и съответно опциите за разрешаването на проблема. И още нещо- личното му ангажиране с въпросът. Мъжете не обичат да са ангажирани и за тях по- лесният вариант за избягване от отговорност е - тя ми иска пари, давам ѝ ги, не ме ангажира и от мен нищо друго не се иска. А това, че жена му изплаща ипотечен кредит, а той има и друг, не му е времето да се ангажира с тези проблеми, защото не са наболели (а и жената, винаги нещо ще измисли, както досега, независимо колко ще ѝ струва)
Между другото, точно с личната заинтересуваност, мъжът на Скарлет ще се увери, колко безотговорно към семейството му, подхожда майка му... и как става въпрос само за налагане, а в бъдеще най- малкото ще се замисли за исканията и манипулациите ѝ

ПП- това ни е основен проблем- разрешаваме огромна част от проблемите, без оглед на собствения ни интерес. Отрязваме топките на мъжете си в ежедневните ситуации, а после искаме да проявяват характер и да могат да взимат решения. Ми, няма начин

Последна редакция: пт, 04 ное 2016, 15:58 от molive

# 599
Тук не е въпросът дали да дадат хиляди за операция на свекървата/без второ мнение дори/ или да я оставят да умира/образно казано/, а да намерят начин да се погрижат за нея, по възможност в държавна болница

Общи условия

Активация на акаунт