С какво ви дразнят свекървите- 71

• 92 255
  • 798
  •   1
Отговори
# 600
Molive, съгласна съм!
Vesela, не е това, доколкото се разбра тя не иска да й търсят болница и лекар, а напротив. Скарлет е предлагала някакви варианти.

# 601
А не може ли мъжът да обсъди с жена сси ситуацията  и да каже: Знам че няма да ти е приятно  но ми е майка и не мога и откажа. Защо трябва  да става тайно и скрито. Свекървата  също го прави  нарочно тя много добре знае че ще ги скара.

# 602
  • Sofia
А не може ли мъжът да обсъди с жена сси ситуацията  и да каже: Знам че няма да ти е приятно  но ми е майка и не мога и откажа.
Е, ако можеше да го каже, нямаше да я има цялата драма. Simple Smile

# 603
Добре де, аз друго не разбирам, останаха ли още хора, които сляпо се доверяват на частни болници.  ooooh! Има ли мъже, с разум и глави на раменете си, дето ще се вържат на това? Майка му настрана, неговото мнение какво е? И аз също Настоявам да кажеш болницата, честно, много искам да знам. Може ли да изнудваш сина си, който изплаща жилище и е финансово притиснат, да ти плаща операции в частни клиники, изумях, хора, изумях.  ooooh!

И знаете ли какво друго мисля. Човек, който е родител, мисли първо за детето си. Щото хилядарките ще фръкнат сега, а дъщеря му /или сина му, не знам какво е детето/ - ако утре потрябва за него операция, а те са си изфишкали последния шанс за теглене на кредит, какво? М, м, много искам да ми отговорите на този въпрос. И аз ще тегля кредит за операция на сина ми - преди няколко месеца не знаех дори, че това ще се случи, имаше вероятност да не се наложи. Е, ако си бяхме продухали всички шансове, теглейки пари за операции на други хора, какво? Човек трябва да има резерв, ЗА детето си, във всички случаи. Ако не в пари в брой, във възможност при нужда да намери тези пари. В техния случай - от банка, имат възможност за теглене на кредит, това е чудесно, да не дава господ да им се наложи наистина. Спирам.

# 604
  • Варна
Няма нужда даже да го изнудва, той синът сляпо вярва на всяка дума на мама. По-скоро той е извил ръцете на жена си, че ще поемат разхода.

# 605
Ми врътни го с детето тогава. Обясни му някак си, че първата му грижа е да си гледа детето, и ако ще удовлетворява капризи, нека да е на детето първо.
Не знам, аз лично не разбирам как някой може да постави родител пред детето си, но съм го виждала и знам за какво става дума. Да не помислиш ти, че ще лишаваш дъщеря си години наред /щото както виждам направо за лишения става дума, след като започнахме да говорим за МРЗ/, за да се подвизава някой си в частна болница, пък ако ще тоя някой си да е майка ти. Нито за него трябва да го направи, нито за жена си. В тяхната ситуация единствения човек, за който бих изтеглил кредит, за да осигуря според мен висококачествено лечение е Детето.
Хич да не говорим, че той изобщо не е наясно къде се предлага висококачествено лечение, ми ходи по допирателната на проблема. Ще метна там едни пари, да спрат да дуднат. Ти наистина ли не си му обяснила още, че детето е на първо място?

Така, още нещо се сетих. Някакви пари сте получили от тях за началната вноска за ипотеката, нали така. Ми - това обяснява всичко. Аз съм ти дала, без мене ти нямаше да имаш, сега ми дай ти.

Последна редакция: пт, 04 ное 2016, 16:16 от Анонимен

# 606
Пълна луна, според мен се вързваш повече от колкото трябва на историята. Може да има и друг прочит. Абсурд хубаво го каза, че се чете между редовете.
 Болници, лечения, операции са си личен избор. Изобщо не знаем дали и сумата не е личен избор на сина, с което е вбесил жена си.

# 607
  • София
Проблемът в свекървата е неудържимото желание да е обгрижвана, някой да ѝ оказва внимание, да се похвали какъв добър син е отгледала и той ѝ се отплаща с преданост и грижа. Тук става въпрос на "аз така искам и така ще стане. дължиш ми го". Ако се и прибави (явно) отдавнашната вражда снаха/свекърва, това се явява още един повод да и се натрие носа на "оная".
Мъжът на Скарлет е отглеждан в покорство и подчинение. Възпитаван е, че той е длъжен. За него финансовите проблеми са на следващо място, след здравето на майка му. Той не вижда опит за манипулация. Той вижда проблем. Сигурно го е обсъждал със Скарлет, но тя прекалено е акцентирала на възможните финансови последици за семейството им. Вероятно е наблегнала и на предишните пъти, в които свекър и свекърва са прекалявали и ощетили. Тя е правата. Но в очите на мъжа, продължава да седи основният проблем- здравето на майка му. Той вече е решил... и крие. Всички последващи разговори на тема- майка ти иска да ни разори с претенциите си, само вкоравяват позицията му, което неминуемо ще доведе до още по- големи проблеми...
За това предложението ми е за промяна на основата на разговора.

пп- вече писах за бягството на мъж ѝ от отговорност. Едва ли той вярва в частните болници, но това решение на маминка го освобождава от отговорност

# 608
  • при късмета
Имаш избор и си угаждаш на капризите, когато плащаш сам. Когата нещо не можеш да си го позволиш изобщо няма какво да избираш. Да си избира болница свекървата, ако си плаща сама. Щом иска парите от сина си и лишава семейството му, ще трябва да се съобразява и нейният избор вече става второстепенен.  

# 609
Пълна луна ,точно това помислих. Не  става да не дадеш за лечение. Но   и не става да пропилееш  всички шансове утре ако ти се наложи. Мама ще даде ли за детето ти? В този случай  е  на никъде. И аз не бих си го причинила да е заради мен,при положение,че има решение ,болница без да се плати хиляди.
Разбрах,че  е теглил да плати изследванията. Сега предстои  за операцията,както и рефинансиране на кредита. Това не означава ли лихви отначало,като при нов кредит? Защото първите години са лихви предимно. Главницата после се погасява доколкото знам.
 Нито да дадеш, нито да откажеш е ...
При нас трябваше да приеме мъжа ми, после да мислим другото,като е жив.Със същото   заболяване и  операция  съсед работи до вчера,сега му се случи друго,но това  бе успешна интервенция  и бе  нормален  статус ,работещ  в помощ .
Аз не мога да искам напук,да ми е кеф.Тази явно може.Кисти отстраняват  и на млади хора и  продължават,не  е нещо извънредно и внезапно и спешно.Ето линк за  което говорихте,излишни операции.

http://burgasnovinite.bg/Osakatyavat-zdravi0jeni-kato-prez-Srednovekovieto.html

# 610
Ако това, което тя е написала, не е вярно, аз се отмятам от думите си. Коментирам само написаното от нея, няма как да знаем дали е така, реално.

Подозирам, че е някакво вменяване на задължение на основа на дадените пари за начална вноска на ипотеката.

# 611
Molive, от къде този разбор на характер и поведение, на майка и син?! Как ги описа цветно, само по един разказ на трети човек?

# 612

Болници, лечения, операции са си личен избор. Изобщо не знаем дали и сумата не е личен избор на сина, с което е вбесил жена си.

Изборът е личен, когато човекът, който избира, плаща сам. А сумата може да е личен избор на сина, само ако има личен бюджет. Иначе е редно да бъде обсъден с жена му

# 613
Ние последно лежахме с дъщеря ми точно за източване на пари за пътеката. Приятелка моя също така, миналата година, със сина си. За проследяване. Дрън, дрън, шикалки. Да ги обясняват на старата ми баба тия. Пък който е будала, да се набутва и с кредити за целта.  Crossing Arms

# 614
  • София

ПП- това ни е основен проблем- разрешаваме огромна част от проблемите, без оглед на собствения ни интерес. Отрязваме топките на мъжете си в ежедневните ситуации, а после искаме да проявяват характер и да могат да взимат решения. Ми, няма начин
Ха, ти разбра какво съм се опитвала да обясня всеки път, когато съм била обвинявана, че защитавам мъжете и съм против жените! bouquet bouquet

Общи условия

Активация на акаунт