С какво ви дразнят свекървите- 71

• 92 252
  • 798
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Molive, от къде този разбор на характер и поведение, на майка и син?! Как ги описа цветно, само по един разказ на трети човек?

Сблъсквала съм се с подобни типажи. Включително съм имала лични конфликти на подобни теми. Опита ме е научил, за съжаление. Пробвала съм различни варианти, чупила съм си сама главата и съм продължавала.
Има вероятност в случая да греша, но ако успея да помогна и с друга гледна точка, все ще е в плюс.

# 616

ПП- това ни е основен проблем- разрешаваме огромна част от проблемите, без оглед на собствения ни интерес. Отрязваме топките на мъжете си в ежедневните ситуации, а после искаме да проявяват характер и да могат да взимат решения. Ми, няма начин
Ха, ти разбра какво съм се опитвала да обясня всеки път, когато съм била обвинявана, че защитавам мъжете и съм против жените! bouquet bouquet
Опитваш се да обясниш, че трябва да се правим, че става на тяхното, и да си прокарваме нашите идеи по .. как се казваше 'с памук да му вадиш душата...'. Моят пък ако вземе че се върже на такова вадене на душата, ще започна да го съжалявам, хич и няма да ми се вижда мъж да ти кажа. Иначе горе долу ми е ясно какво намекваш. Не бих могла да уважавам такова същество, което няма ум, за да се усети как го манипулирам.

# 617
  • София
Спомням си, че лежейки в болница на съседното легло се случи една възрастна жена. Когато сина и й и снаха й дойдоха да я видят се разбра, че тази жена от месеци обикаля всички болници с различни оплаквания, но нищо кой знае колко необичайно за възрастта й не откриват. Просто жената си има нужда от внимание и по този начин си го намира.
Дано не е такъв случаят, че няма кредит, който да стигне за всички исзледвания на света. Нали знаете, че ако ви вкарат в болница все нещо ще ви намерят!

# 618
Пълна луна, повече ще е за съжаление мъж, който се свива пред скандал на жена му!
Molive, аз съм с резерви. Още повече, че тя не търси съвет, просто влезе ядосана да си го излее, за каквото всъщност е темата де.

# 619
  • София
Когато за пръв път си излях тук беснотията, прочетох няколко мнения, като това на KAG, тогава, ме накара да се усмихна ... и ми помогна. Съвет не търсих, но намерих друга гледна точка

# 620
Не зная дали махат матка и яйчници лапароскопски...Обаче на всички, претърпели такава операция махат и апендикса.И не защото е нужно, а за да вземат още някой лев за процедурата.
Сори за офф-а, ама не се сдържах. А сливиците махат ли? До къде я докарахме!  ooooh!

До "Може ли да съм първи на тампона", ако го помните вица де Simple Smile.

# 621
Може и да ме сдъвчете, но от киста до киста има разлика. Съседка едва я спасиха след спукване на киста.
Свекърва ми е медицинско лице, наложи и се гинекологична операция, отиде в Плевен при Горчев, но си плати, не мина по здравна каса. Защо ли? Колежка мина по здравна каса, но си плати за екип, така добре я подредиха, че стигна до Военно-медицинска болница, където я рязаха още няколко пъти.Истината е, че ако си по здравна каса може така да те подредят, че стократно да съжалиш, че не си си платил. Това е България все пак. На приятелка съвсем скоро оперираха свекърва ѝ. Смениха и тазобедрена става, чула е лекарят,който я оперира да коментира друга пациентка по-следният начин - "тая даде само 300 лв", пак ще опре до мен и тогава...........
Та аз за здраве не бих повдигала парите като проблем, може да се случи на всеки.
Моя близка роднина взе заем за да може да оперира детето си в Истанбул, тежка операция на главата, ако имаше някой като Скарлет да мрънка на главата ѝ  как ли щеше да се чувства.

# 622
И да, съкредитополучател/съдлъжник. Обаче веднъж писа овърдрафт, което е кредит вързан за заплатата, веднъж рефинансиране, не я разбрах.

Потребителски кредит, ипотечен И овърдрафт, затъването е до шията.
Относно "детинското изказване", че щом може за неговата майка, трябва да може и за моята. Не е изобщо детинско, защото неговата трябва да се оперира, не спешно, моята също. Но за моята никога и дума не е отваряно, въпреки че от 3 години е с перде на очите. Ето защо нещата според мен са същите, каквото за едната, такова и за другата. И за какво ми говорите, сядаме, аз казвам "Искам да говорим, за парите които липсват, и как стигна до там?" Той "Ти пък какво разбираш, откога взе да се интересуваш от майка ми, нищо няма да ти кажа, защото това си е наша работа" Извинявайте, но не съм толкова търпелива, колкото някои от вас, и няма как от такова начало на "разговор" да не се стигне до разправии. Не сме си викали все пак детето е в другата стая, но си е скандал. И накрая никой не ми е казвал, че това са пари "назаем", това са помощ, защото не може да си позволи свеки, да си поеме избраната от нея клиника.
Със свекървата АЗ не исках да сме близки, поддържахме културно-делови отношения/разбирайте обаждам се по телефона само когато е празник, и се държа добре разбира се, но не споделям с нея грижи и проблеми, нито пък си пием заедно кафето/ допреди да се роди детето. След това тя прави едни изпълнения, вдига едни скандали в продължение на година и нещо, те /ММ и баща му/ я оправдаха, че просто била зле с нервите, и си пие хапчетата да не й обръщам внимание. Така и не ми казаха диагноза, въпреки че настоявах да ми кажат какво й е точно на нервите, защото всеки в днешни времена има нерви, но не си го изкарва на околните. После те забравиха, аз никога не споменах за случките, просто само стиснах зъби и наум си казах "Добре съм си знаела, че няма нужда да се сближавам с нея, добре че е далеко". Не съм му го казвала това на ММ. Но ето че сега пък излезе това.
Пълна луна, точно така излиза. Първо ние им даваме пари, за да се преместят в по-голямото жилище, и те казват, ами няма да ни трябва гарсониерата, така че продавайте я сега, вместо когато я наследи единственият ни син, продаваме я на минимална цена стигаща точно за началната вноска по ипотеката, те обаче си отбиват от цената, и ние нищо ще идем в по-лош квартал, по-малко жилище, въпросът е, че с дете на квартира не става. Да но сега ММ ми изтъква факта, че ето сега трябва да им върнем жеста /разбирайте парите/, те тогава как са ни помогнали и т.н. А те всъщност не са на улицата, от гарсониера панелка в кварталите, отидоха в голям тухлен в центъра. А и тогава идея си нямах, че ще дойде момента, в който ще се спомене даже за тези пари. Ако и за минута ми беше минало през ума, нито щях да се съглася да теглим кредит за там, където живеят сега, и щях да се примиря, че ще си живеем под наем още известно време поне.
А аз какво да го изнудвам, в крайна сметка щом иска тя операция на частно, нека тя да си тегли кредита. Принципно ММ е съгласен, че живеем на ръба, но казва, че трябва още да затегнем коланите  #Crazy
Заем за ДЕТЕТО ти, и за свекървата е съвсем различно нещо. А аз със свекървата не говоря, и изобщо не сме се чували даже, камо ли да "мрънкам".
Хайде стига толкова по темата, дайте нечия друга свекърва, пък аз моята ще си я търпя. Явно като се жениш трябва да гледаш и каква е майка му, но този момент съм го изтървала.

# 623
Защо за твоята майка не се отваря дума?

# 624
Скарлет, струва ми се, че не виждаш колко е сериозен проблема с мъжа ти, та той изобщо не те включва в решенията си! Защо я въртиш толкова тая свекърва, отвори  си очите и виж къде са ти проблемите. Явно мъжът ти е взимал и ще взима решения без теб.
 Наистина дайте вече нещо друго и да я оставим Скарлет.

# 625
  • София
Аз по казуса с подстригването на бретона, ако може...

Значи, аз съм точно такова дете - винаги подстригвано от баба с прическа паница. Винаги изглеждах ужасно. В същото време, никога не стигаше време за сестра ми - нашите се прибираха и се намесваха. Та аз репон-паничка в главата, а тя - с дълга до кръста коса. Всичките ми снимки от детството са меко казано ... абе изглеждам да го кажем странно  Mr. Green

Та понеже и аз никога не съм искала да ме подстригват, изчаках да стана 5 клас и не позволих да ме подстригват повече. Двете баби съм предупредила - ако на някоя й хрумне, ако ще да ходя в полицията и да ме съдят за насилие, ще вържа за един стол и ще подстрижа собственоръчно. Може да съм лоша, може да съм луда, може да съм всякаква, но не им е хрумнало да подстригват - казват, но им напомням своето обещание и показвам, че съм съвсем сериозна. Болна тема и комплекс още от дете...

Не позволявайте децата ви да не се харесват, ужасно влияе на самочувствието

# 626
Е щом са дали следва да получат, как. Някои поне така разсъждават. От друга гледна точка, след като са ти помагали, следва и ти да помогнеш при нужда. Като взимаш е добре да имаш едно наум.
За подстригването - аз доволна, даде ми причина да не давам детето Wink

# 627
Цитат
Хайде стига толкова по темата, дайте нечия друга свекърва, пък аз моята ще си я търпя. Явно като се жениш трябва да гледаш и каква е майка му, но този момент съм го изтървала.

То крушата трънки не ражда. Отдавна се каня да питам, щото отдавна чета темите, как такива зли твари кат свекървите раждат такива пичове, ама...

А иначе майките на момчетата имат май вина понякога. Направи ми впечатление моя колежка, има голяма дъщеря - 20, син в 7 клас - не знам това колко години е. И един ден слушам разговор със сина й - той й се обажда да я пита какво да яде, как да го яде, как да нареже лимон, все неща, които мисля, че е голям да пита. И я попитах после - не е ли голям за такива въпроси, не трябва ли вече да се оправя сам. А тя ми казва - те, момчетата са по-така, с тях трябва повече да се внимава, повече грижи трябват и внимание, не ги разбираш ти нещата, щото нямаш момче. И те така, ей откъде се започва  Grinning

А иначе по темата на Скарлет - пожелавам успешно разрешаване на ситуацията, но нещата се решават с разговори и нормално поведение. Много от това, което прочетох, ми изглежда все едно се прави напук на някого, на тая, на оная. Честно казано е много грозно отстрани като гледам.

# 628
Синът ми като беше 3ти клас имаше приятел в 5ти. Онзи му беше звънял да го пита как се прави мляко с какао.

# 629
Е щом са дали следва да получат, как. Някои поне така разсъждават. От друга гледна точка, след като са ти помагали, следва и ти да помогнеш при нужда. Като взимаш е добре да имаш едно наум
Е аз не съм разсъждавала така. Вече ми минава през ума да им върна прословутите пари, така или иначе ще се набутвам за пореден път, така поне ще знам, че нищо не им дължа. Но пък от друга страна, това също значи, че не искам да имам нищо общо с тях. Та нито е така, нито иначе. Явно е, че свеки си е не у ред, може и от възрастта да е. Но както казва Зои, проблемът е в ММ, който така е възпитаван. Явно е, че тази жена, още от ранното му детство е действала с умисъл, и срещу това няма какво да направя. Не мога да го променя на тази възраст. Така, че ще видя какво ще правя.
За прическата. Навремето първата ми свекърва, така ми каза "Ти нищо не знаеш, затова аз ще те издебна, и като те няма ще подстрижа детето  номер, да й се сгъсти косата".  Само и казах "А имаш този късмет, няма да го видиш това дете, докато си жива." Приключихме темата, и не беше подстригвана, поне докато не стана на почти , и не се подстрига сама  #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт