С какво ви дразнят свекървите- 71

• 92 261
  • 798
  •   1
Отговори
# 525
Не зная дали махат матка и яйчници лапароскопски...Обаче на всички, претърпели такава операция махат и апендикса.И не защото е нужно, а за да вземат още някой лев за процедурата.
Ясно е, е проблема на Скарлет не е свекървата.И не знам как би могла да има доверие на мъжа си за в бъдеще.Или е много добър и се възползват от него...Ама ако беше толкова добър щеше да помисли и за болежките на съпругата си.

# 526
Ето, ти си направила своя избор. Излизайки от парите и постъпката на сина всеки има право на такъв. При нашето здравеопазване нормално е човек независимо на каква възраст е, да има претенции към здравето си. Кофти бяха коментарите, че все едно е отишла на спа.
На Мм дядо му се оперира от перде на 87 г., а друга за друга баба от родата, на 90 г., близките дадоха наскоро 2000 евро за операция на носа, не беше животоспасяваща, а по-скоро препоръчителна.

# 527
...
И аз се съгласих, но ме терзае един въпрос.
Частните болници работят с направления, колко ли пък ще се оскъпи, ако не е в държавна? newsm78
Щото, авторката пишеше за някакви хилядарки.........
Дали част от парите, които липсват и които тя мисли, че са отишли подир капризите на свеки, не са хванали в друга посока?

През април си правих лапароскопия + хистероскопия в частна болница. Постъпих с направление и доплатих 950 лв, а само ми поогледаха матката и леко я поизчистиха и ми прекъснаха едната тръба.... Та, да, има цени и в хилядарки, въпреки ЗК

# 528
  • Бургас
Матка се премахва с Хистероктомия, не с Лапароскопия. С лапаро може тръби, яйчници, кисти. И да, цените дори с направление, в частна болница се движат около хилядарката.
Проблемът на авторката е основно с мъжа й и е сериозен, по скромното ми мнение. Свекървата е косвен фактор, не по-малко вреден.......
Абсолютно нормално, че дори задължително е да помагаме на родителите си, когато имат нужда от нас. Но е недопустимо те да се възползват и да преиграват. Същото важи и в обратната посока.

П.С. Проф. Горчев е светило в областта си и е един чудесен избор при подобни проблеми. Частната клиника не е гаранция за качествена медицинска услуга, за хотелска - доста вероятно  Wink

# 529
Тази частна болница най-вероятно иска да изцоца здравната каса с ненужна операция. Убедете свекървата да потърси второ мнение преди да отстрани толкова органи.

# 530
Не зная дали махат матка и яйчници лапароскопски...Обаче на всички, претърпели такава операция махат и апендикса.И не защото е нужно, а за да вземат още някой лев за процедурата.
Сори за офф-а, ама не се сдържах. А сливиците махат ли? До къде я докарахме!  ooooh!

# 531
Да, и зъбите си броиш на излизане. Глупости на търкалета.

# 532
  • Sofia
Да, аз говорех за кистата, нали за това е лежала бабата или се обърках и аз вече...

# 533
  • Северозапада
В момента говорят за точно такива ненужни операции по Нова. А вие си мислете, че преувеличават хората.

# 534
Може да има много ненужни операции, но такива две в едно няма.

# 535
По отношение на няколкото хиляди за операцията - възможно е да ги искат за консумативи. На мен ми взеха във ВМА около 1300лв за лапароскопски консумативи (за махане на жлъчка). Разбира се, можеше и безплатно да ме оперират, но да имам голям разрез вместо три дупчици. Вероятно при Скарлетовата свекърва става дума за същото.

Наистина гадно, че мъжът й не е говорил с нея относно плащането, ако ще не да я пита, а просто да я уведоми.
Не е лапароскопска операция и проучих, че я правят по касата с КП 145. Е да, ама искат избор на екип, и тази мойта кукундрела не попитала колко ще й искат. Снощи говорих с ММ. И полза нямаше никаква. Само и единствено там можели да направят тази сложна операция и т.н. възпитан бил не като мен студенокръвната, ами да се грижи за болните си родители, изобщо излязох виновна в цялата ситуация, казах му да вземе да иде при техните да си се грижи за тях, ама не иска да мръдне от нас, така че и това не става, изобщо ще си им търпя глупостите явно още дълго време, както се казва, да не съм се женила  ooooh!

# 536
Явно знае жената как не може да ѝ откаже синът ѝ и си го манипулира/цоца//
Кой знае как се фръцка пред другите баби, че синът ѝ се грижи за нея и плаща най доброто лечение за нея.

# 537
  • Sofia
Скарлет, поправими са тези неща, ако ти е тежко да живееш по този начин. Случаят е деликатен и наистина човек лесно може да бъде изкаран коравосърдечен (особено ако още в началото си подходила негативно към отношенията със свекървата).
Според мен дай малко на заден и му признай, че е прав да се погрижи за болен родител, но си притеснена за дълговете ви и ти е станало обидно, че не си разбрала от него за тези допълнителни разходи. В същото време не отлагай грижите за твоето здраве и си обръщай/обърни внимание навреме. Ти си отлагала 10 години решаването на проблема с твоите кисти, затова е решил, че е нещо маловажно, т.е. 10 години "нищо ти няма". Майка му е реагирала веднага, затова изглежда страшно и неотложно. А и за теб лично е добре да си напълно здрава, кой иначе ще ти гледа детето... И по тази линия мъжът ти, щом е толкова грижовен, трябва да помогне и на теб.

# 538
  • при късмета
Скарлет, явно на мъжа ти основната заблуда е, че само там могат да направят въпросната операция. Назад писа, че пак майка му го е втълпила, ако не се лъжа.
Толкова ли не може с него да отвориш сайта на произволна АГ болница, или по-точно на няколко, че някак да се убеди този човек, че това е елементарна опрерация за АГ болница и майка му не се нуждае от специално услуга, която правят само и единствено в болницата, която е избрала. Хиляди жени са минали през подобна процедура. Тъкмо и цените ще сравните, ако трябва с него четете мнения и за частната болница и за тази в Плевен.
Не знам какво друго да ти кажа.
Аз на твое място с всякакви средства бих му избила заблудите от главата, чак ме хваща яд на мъжа ти

# 539
Скарлет, явно на мъжа ти основната заблуда е, че само там могат да направят въпросната операция. Назад писа, че пак майка му го е втълпила, ако не се лъжа.
Толкова ли не може с него да отвориш сайта на произволна АГ болница, или по-точно на няколко, че някак да се убеди този човек, че това е елементарна опрерация за АГ болница и майка му не се нуждае от специално услуга, която правят само и единствено в болницата, която е избрала. Хиляди жени са минали през подобна процедура. Тъкмо и цените ще сравните, ако трябва с него четете мнения и за частната болница и за тази в Плевен.
Не знам какво друго да ти кажа.
Аз на твое място с всякакви средства бих му избила заблудите от главата, чак ме хваща яд на мъжа ти
Точно това е проблемът, че тя така го е убедила, че само и единствено на този лекар може да се довери, че другите са некадърници, които са отваряли нейна съседка 3 пъти заради същата според нея операция, и той й вярва на 101%, майка му е, не може и през ум да му мине, че всичко е плод на въображението й. Питах го 100 пъти, дай ми доказателство, че там няма да се наложи 2 или 3-ти път отваряне. Той мълчи и казва, ами до късмет е, но ТЯ се е доверила само на тези лекари, и не иска да иде на друго място. Колко точно пари й искат? Ами не знае. Как не знае, ами може и 5000лв да й кажат. Ами ...и мълчи. Обясних му, че КП е №145 и ако не избира екип, всичко ще е почти безплатно. Той крещи “Ти не знаеш ли, че в България здравеопазването е платено, не разбираш ли, че нейният случай е по-специален". И не приема никакви аргументи. Абсурд да го убедя в каквото й да било, все пак маминка не може да се лекува по общ ред. Чудя се, как не й е дошло на ума, да иде да се оперира в Германия например. Кой знае от какво ли ще "разболеят" още. Баща му миналата година и той беше "болен от рак", ходи по София да се изследва, и да ни убеди, но то пък се оказа, че имал дискова херния, от която уж щеше да мре, но взе, че невероятно чудо на медицината, още е жив.  ooooh!Откъде ми дойде до главата, а да кажеш, че са на преклонна възраст, не, млади са още.

Общи условия

Активация на акаунт