Искам да кажа ... (92)

• 60 804
  • 802
  •   1
Отговори
# 135
  • София
JACKLIN*, ти след тази еманация на езиковото богатство питаш за боба Laughing

тури го в хладилника, достатъчно е. защо фризер?

# 136
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Жаки, слагаш боба в стъклен буркан, глинено гърне или платнена торбичка с 1-2 силидки чесън или две-три клончета джоджен вътре.

# 137
Светалчо, чела си през ред🤔 Жената си е купила няколко кила боб, няма са готви сега 😀

# 138
Светалчо, чела си през ред🤔 Жената си е купила няколко кила боб, няма са готви сега 😀

Не бе, коте, ти си чела през ред Joy - кой готви боб в буркан или платнена торбичка? Joy Казвам да го съхранява с 1-2 скилидки чесън или клончета  джоджен, така се предпазва от гаргарици (гъгрици), от опит го казвам. Мен една баба ме научи и аз винаги така съхранявам боб.

# 139
  • До морето
Аз пък ред по ред чета и пак нищо не разбрах - на какво викате първо задуши зеленчуците за крем супата? То има ли друг начин?
Къде е тая рецепта на Пепчо за суха подправка, по ми харесва, че във фризера само формички с подправки нямам, дий да му кажеш и тръгва  Crazy
Снощи све спали сумарно 4 часа, сутринта гледах като хеликоптер, на обяд легнах за час и станах по-зле. От чудене какво да готвя купих телешко, пилешки бутчета, сьомга и спагети и накрая като се прибрах рязко реших, че не ми се готви и поръчах храна за вкъщи  chef

Захир, честито за листовките! Кога си на кормуване?

Жаки, Адмираций е брат на НОЙ и ХЕЙ  hahaha

# 140
  • Варна
Белинда, честито, безпроблемна и лека да е bouquet

Много се кефя, на такива новини. Днес колега призна,
че чакат бебе. Много искал да ми каже, ама го било
страх преди 12 г.с., че да не стане нещо. Сладурче  Laughing

Захир, браво момиче!

На работа интриги, старт на проекта в петък, свири
ми главата вече. Ще издържа  Mr. Green

Децата пък донесоха декларации, че съм съгласна да
ги проверяват за въшки. Такова чудо не бях подписвала
само. Та по въшкавата тема, намазала съм ги чаено масло
зад ушите по съвет на mariat . Май се олях с количеството,
като подвижни ароматизатори са сега.  Crazy

# 141
  • Някъде там
Боба слагам за 24 часа в фризера и после в стъклен буркан с няколко листа от орех.
Ето я пепчовата.
Марипоса аз не слагам формите,изваждам ги от тях в пликчета.И моите са претъпкани но за 2-3 плика плика намирам място.
ето какво се получава.
Скрит текст:

# 142
Марипоса, тва НоЙ И ХеЙ са братя нали, имат и трети, но той е голям мръсТник и няма да му пиша името:)))

Светълчо, това с платнената торба най ми отърва, иначе ще заема едно чекмедже във фризера с боб. Да ме пита човек защо купих толкова много, ама нали домашен това онова....

# 143
Евил, това съм чула, това правя и се моля да действа!
На теб не ти трябва декларация да си ги проверяваш и вкъщи профилактично.  Twisted Evil

Жаки, сигурна ли си в произхода на боба. Разбрах че на много места китайски боб се предлага за българско производство.

Гена как ли си изкарват?

# 144
Ц, не е китайски, Маре, чист бакански- от градината на колежка на майка й, затова се изкуших:)

# 145
Жаки, при това положение и аз да бях би се застраховала с голямо количество. Добре, че ми се падна злояд мъж, иначе щях да съм 100 кила.

Допълвам се, за да поздравя Захир за листовките!
Имате повод за винце!

Последна редакция: ср, 19 окт 2016, 21:14 от mariat

# 146
Марипоса, тва НоЙ И ХеЙ са братя нали, имат и трети, но той е голям мръсТник и няма да му пиша името:)))

Светълчо, това с платнената торба най ми отърва, иначе ще заема едно чекмедже във фризера с боб. Да ме пита човек защо купих толкова много, ама нали домашен това онова....

Жаки, ама той не се държи във фризера постоянно, а само 24 часа. Идеята е (доколкото знам) че замразяването умъртвява там някакви ларвички на гъгриците. Не съм го пробвала обаче.

Ако не ти се шие торбичка, взимаш една нова калъфка за възглавница, чийто десен не ти допада и я ползваш за торба. За 6 кила боб таман ще ти дойде. Joy
Аз също си купувам есента боб за цяла година. Понякога от познат на познатия, понякога от пазара.
По принцип държа всичко на зърна и семена в платнени торбички, различни големини съм си нашила, от сладки весели десенчета - каренца, ягодки, черешки, точици. В тях държа различни видове боб, леща, сурови фъстъци, лешници, орехи, жито, лимец. Навързала съм ги с цветни панделки и стоят в кухнята в една голяма кошница, като коледни чувалчета са, много настроение ми създават.  

# 147
  • Пазете Гор
Точно така - счита се, че замразяването във фризер унищожава всичките форми на гъгриците за около 24 часа. След това трябва да се съхраняват така, щото да не са със свободен достъп - тоест в плътно чувалче, в буркан или кутия. Важно е след изваждането от фризера да се оставят няколко часа да се темперират, инак при поставяне в окончателната им опаковка може да се появи конденз, която да влоши качеството.

Намирам вложенията във зрял фасул за много разумни и полезни. Семейната ни доза е около 8 кг годишно.

# 148

по този повод:
Летен курорт. Лъскава витрина. И лепнат с тиксо мазен лист с оферта: „Летните сензациЙ – нови промоциЙ на хавлиЙ с всички зодиЙ и други джунджуриЙ!”

# 149
Значиии крем-карамела стана идеален, една шупличка няма, много съм доволна. Скоро наистина не бях яла толкова хубав крем-карамел, обичам, но досега все нещо не му уцелвах  bowuu
Захир, браво сега успех на изпита по кормуване.

Общи условия

Активация на акаунт