Искам да кажа ... (92)

• 60 848
  • 802
  •   1
Отговори
# 255
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
А бе Янтра, стана ми смешно на мен, както го разказваш, а пък знам, че не е било никак смешно.

Така е, мили мои, има си екстрени случаи.
И Яна е права, че всяко дете е различно, ненапразно казват "всяко дете е отделна вселена".
И за съжаление няма универсални рецепти, това също е ясно на всички.
Аз само апелирам да се стремите към повече разбиране и по-често да се поставяте на тяхно място, нищо друго.
Нито искам да ви уча как да си възпитавате децата, нито мога да го направя.
Просто ви давам още една гледна точка по въпроса, нищо повече.

Аз много обичам да си говоря с деца на всякаква възраст или да ги слушам. Преди, когато разхождах кучето, ставах неволен свидетел на много детски разговори и чувах неща, които много ме изненадваха. Дори игрите на децата ме изненадваха.
Играят си момченце и момиченце на 4-5 год. Тя реди някакви неща от листа, камъчета и клончета на пейката, после отива нанякъде, връща се, поглежда нещата върху пейката и му казва: Ама скъпи! Ами нищо не си продал! Какъв мъж си ти, с един бизнес да не можеш да се оправиш!

А в друга игра момченцето влиза в катерушката (която явно е домът им) и казва: Прибрах се, скъпа!
А тя отговаря с тон, който не мога да опиша: Така ли, скъпиии...Аз се изкъпах, сега съм мокричка и те чаааакам...
И всичко това казано от едни бонбончета, които още не могат да говорят правилно Joy Хем са смешни, сладки и забавни, хем една тъга се промъква...

# 256
  • Sofia
Идвам да кажа,че Прага ми харесва МНОГО  Hug.Спокойно,красиво,подредено и уютно.Ще черпя и снимки,но през телефона ми е трудно.
Домашните ми си сдиплили яка уикенд програма Thinking.Чини ми се,че скоро пак ще ме проводят на екскурзия  Mr. Green.

# 257
Добро утро!
Гена чакаме снимки от красива Прага.
Алечка и теб с прическата.
Аз да кажа, че страхотно кафе ми е направил мъжът ми Heart Eyes
Спокоен петъчен ден желая 😄

# 258
Добро утро и от мен.

# 259
Добро утро!
Тъкмо сте на моята вълна с децата. Аз пък апелирам детето ми от време на време поне да се постави на мое място. След като съм излязла в 7 сутринта, прибрала съм се в 7 вечерта и той мило ми казва да му направя таратор, аз питам няколко пъти ще го яде ли, той категорично казва да. След това хапва 1 лъжица, половината излиза по невнимание, другата половина бута настрани и казва, че той не искал повече. Ами буквално откачих, нищо че съм на хапчета за нерви. Не съм му посягала, но много му се ядосах. Вкъщи също яденето не е задължително. Обаче напоследък ме разиграва - казва ми да му направя нещо, след което 1 лъжица и го оставя и то не, защото не му е вкусно. Ми и аз имам нерви, по-скоро вече нямам нерви.

# 260
Съни, припознах се, само че аз правих винен кебап, а ти си минала тънкач- само с един таратор.
Поне се успокоих, че има и други не ядящи хлапета. Моите деца са много радостни, когато покрай вирус са на диета.
Катето да мине да почерпи!  bouquet Живи и здрави да са.

# 261
Да, ама моят е ящен и то много. А таратора ми взе нервите, защото е поредният случай тази седмица. В неделя в 6.20 почнах да правя кашкавалки. Само ги разчопка, защото докато станаха, той се бил наял.

# 262
  • дядовата ръкавичка
Като са малки децата, основните ни грижи са свързани с физическото им състояние - да са нахранени, облечени, в безопасност. Като поотраснат грижите се поизместват в по-друга посока ....
С моите деца съм се старала да се отнасям както пише Светалчо, с разговори, обяснения, посочване на грешките. Не съм наказвала или награждавала, като дресировка ми звучи. Естествено довеждали са ме до бяс неведнъж, случвало се е да изпусна нервите и да крещя. Най-зле беше положението когато бяха на около 5-9 години. Много се дразнеха един друг, особено в колата. Спирала съм посред пътя, за да слизат.... не че слизаха, де.

Сладък кокерчо  Laughing

# 263
  • Пловдив
Най-зле беше положението когато бяха на около 5-9 години. Много се дразнеха един друг, особено в колата. Спирала съм посред пътя, за да слизат.... не че слизаха, де.
А де, сешсе, аз имам един на 5 и половина, един на 8 и един на 10.....

# 264
  • София
Аз още като дете се зарекох, че един ден никога няма да карам детето ми да яде, ако не иска. Още си спомням как седях с часове на масата и сълзите ми капеха в чинията, защото според баба ми задължително трябва да си изям манджата, тъй като съм много слабичка.  Whistling При вида на лук, плуващ в супата или яхнията, получавах позиви за повръщане.
При Крис случаят е друг, разбира се, но и нея я разбирам, защото ми се е случвало да изгубя нерви и търпение при наглед не кой знае колко натегнати ситуации.

# 265
Добро утро!!!

Показвам ви нашата коконка:
Скрит текст:

И аз чакам снимки от Прага и от Алечка!  Heart Eyes

# 266
И аз си спомням майка с лъжицата.... Една лъжица за мен, една за баща ти и така до девето коляно или докато свърши маджата.... Аз все не можех да откажа щото да не обидя някой Crazy
По-неприятно ми е като се сетя как ме тъпчеше с храна от колкото когато ми забърсвала някой шамар.

# 267
И аз се чудех на майките на търкалящите се деца по пода защо не говорят с тях и не им обяснят спокойно, че така не се прави.Еми след като се роди щерката вече не се чудя, и не става въпрос за хранене, а за инат и постоянна опозиция за всичко.Еми не винаги с разговори става Tired

# 268
Особено ако това е н-тото поредно търкаляне за нещо незначително. Моят вече не се търкаля, даже беше много кратък този период, но за всичко в момента е опозиция. Обяснявам какво, защо, как, а той насреща - не, та не.

# 269
Айде, и аз в кюпа с тръшкащо дете Tired. Докато аз държа фронта и броя до 100, за да не я ошамаря, баба ѝ припада наравно с нея и каката знае, че с едно тръш всичко се решава в нейна полза. ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт