Искам да кажа ... (92)

• 60 744
  • 802
  •   1
Отговори
# 180
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Мар, защо да е грешен подходът на учене newsm78 И аз така учех, когато му беше времето -първо лесните предмети и писмените домашни, за да ги отметна набързо и да знам с какво време разполагам после за трудните предмети.

Алечка, режете смело леската. Сега е моментът. Мъжът ми много мрази нашата, че му влизала в къщата и листата пълнели олуците, та всяка година я кастри яко за мое неудоволствие. Винаги се караме по този повод Joy, защото той не обича лешници, а аз много ги обичам. На него му пречи, а аз съм лакома за повече Joy.

# 181
  • дядовата ръкавичка
Белинда, честито! Лека и спокойна!

Много е сложно с децата и устройствата. До 7ми клас, със сина имахме уговорка за 2 дни без компютър седмично. И понеже той не може да се контролира, аз действах - директно прибирах кабела. Вече е на 16г.  и не върви да предприемам крути мерки. Разчитам на неговата воля, съвест и самоконтрол, но явно не се справя сам . Всяка вечер го заварвам на компа, събота и неделя също. Говоря, говоря, съгласява се с мен и продължава в същия дух  Crossing Arms

# 182
  • Някъде там
Добро утро или добър ден.
Деня ми е направо ужасен.Сутринта ме събудиха още в 5.30 забравили си картите за автобуса в колата.
После пък комшийката в 6.30 ми звъни,видях че светиш,ела да пием кафе. Grinning не отидох естествено.Имах малко служебна работа и реших че днес ще сготвя, изчистя и тогава ще работя,сложих си яденето.Да обаче прахосмукачката просто отказа.Не дърпа изобщо.Работи си но не дърпа.Изчистих и избърсах всичките и части,филтри и тн.И пак не иска.Ядосах се,направих си кафе и седнах да мисля как се мете цяла къща с метла. Simple Smile
Абсолютно същите са и моите.Мързи ги да учат ужасно.Справят се, но винаги трябва да ги подканям,да повишавам тон след ентото хайде..за да се задействат  Simple SmileС телефона и таблета са като скачени съдове.. #Cussing out
А пък как ги мързи да си оправят стая и да чистят не е истина... #Cussing out newsm78 аз определено не бях такава и сега ми е много кофти. Учила съм ги от малки,да кажеш че не съм,но явно не са възприели.Като по малки повече помагаха.

# 183
О, и ние имахме неуспешен опит преди време. За да не кажем "Забранява се", баща му му изключил кабела и излиза да ме посреща след работа. Прибираме се и той на вратата, беше малък тогава да е бил най-много 2-3 клас, та застава гордо и казва - "Тати, знаеш ли какъв е бил проблема? Кабела се извадил?! Аз го свързах и сега всичко си работи перфектно, само се чудя, как се е извадил, като нищо не е местено" hahaha Joy
А преди известно време ме изнерви и аз искам да разкача кабела на монитора и казвам - ето ще го взема този кабел, защото ми писна да съм пъдар. Но не мога да го извадя и той спокойно става и казва - "чакай, чакай, това не се дърпа, то се отвива". Разхлабва го аз му казвам така ще седи, той ме гледа и казва - "Ама това е неуместно, ще го свържа все пак, къде си виждала някой да държи несвързан компютър в дома си" Crazy
Леглото му оправям аз, докато баща му го вози до училище, срам не срам, инак цял ден ще седи неоправено. Беше малък и като мравчица обикаляше леглото и подръпваше и си го оправяше и пижамката си сгъваше и слагаше под възглавницата по навик от детската градина.
Миналата седмица до четвъртък го натисках да си напише домашните за курсовете. В петък го прибрах, докато се върна, той ми звъни - отива да рита. Вечерта му обърнах внимание, че ако не беше научил през седмицата нямаше как да се случи ритането, та да си прави нещата последователно и да не си мисли, че аз просто искам да го гърча. "Да, мамо, права си, но просто не ми се прави, скучно е и не ми е интересно" е това ми обясни.
Имат много сладко чувство за хумор, аз хем се забавлявам с него, хем гледам да не разбира, колко ми е смешен на моменти Heart Eyes
Сега се е открехнал, че телефона му е бавен и иска нов телефон, а по-хубавия телефон предполага и интернет. Помните, че ви питах лятото, тогава аз исках да му пусна, той ми каза че не му трябва, сега той иска, но се правя че мисля. Ще му пуснем, но нека да разбере, че когато те канят, не се отказва бързо и веднага, без да си помислил Laughing

# 184
Светалчо, има логика и в твоето питане. Но сега ще ти отговоря, защо при нея не трябва да е така.
Защото цял ден само влиза, излиза, говори по телефона, пита, разпитва, обядва, почива си. И като дойде време за къпане, вечеря и т.н. се оказва, че освен по лесните предмети има и по разказвателните и се почва едно бързане... А иначе колко пъти да я питам през деня как е с ученето- Добре е, още малко й оставало по математика, още една задачка по английски, да си довършела 2-3 изречения .....
За това съм на мнение, че докато е още в кондиция да си научи по разказвателните предмети без да се разконцентрира с почивки, телефон и т.н. После да си почине малко и да почне с по- лесните предмети,с  които си се  справя бързо така или иначе.

# 185
Оф, нямате изчитане значи  Crazy

blackcat6, голям образ тоз твоя синковец  Heart Eyes Доскоро имаше много изгодна оферта на Теленор мисля, аз пуснах интернет на моите и на двете, разговори към  всички- ами супер, стотинка повече не могат да ми навъртят.

От учене не мога да се оплача, и двете се справят сами, каката ясно, дребната обаче ме изумява- всички мами страдат колко много имат да учат, как не успяват, глави ги болят, моята за 1 час е готова  Shocked Смятам, че го прави, за да си го махне от главата и да е свободна после, но щом не ме търси и притеснява и аз се скатавам  Embarassed Няма на стари години да я карам да учи с мен /че скоро и аз няма да знам голяма част от нещата, да не ме хване  Mr. Green/.  Иначе 6- ци от горе до долу  newsm78 Става си сама горката, облича се /идея нямам как/, аз излизам първа от къщи, другите спят....самооуправление  Laughing

Марипоса- за супата със задушени зеленчуци- става въпрос за крем супа, понеже обикновено се слага вода да заври, сол и се прибавят зеленчуците, а аз не я правя така- задушавам всичко и чак тогава доливам вода. Разликата за мен е огромна  Peace
В къщи обаче супите са голям проблем- само аз обичам крем супи, другите ги обичам със застройка, но всички останали обичат бистри супи  Confused Отделно, че за нашето семейство супата въобще не е храна, никога не можем да минем само със супа  Naughty Много рядко готвя следователно

# 186
Ох, да се оплача и аз от ученичките.
Проблема ми е с голямата - като проблема е един - гооолям мързел  Laughing
Все чака в последния момент, все се надява, че ще ѝ се разминава като досега, обаче в шести клас не става само с гледане. Най-редовно чете по нощите и резултатите не закъсняха - има да оправя две четворки от входните нива - по история и по география. Ужас.
Малката е на обратно. Дори за дългите ваканции си пише домашното още като се прибере същия ден. За да можела да бъде свободна после. В събота най-редовно става рано-рано, закусва и си пише домашните, докато всички още спим. Тя е и по-подредената и по-изпълнителната. За рождения ден беше получила ваучер от книжарница. Детето си избра помагала със задачи по математика. И това лятото  hahaha
Обаче, гледам че с времето малката започва някои от номерата на голямата. Как пък не беше обратното  Crossing Arms

# 187
Таблета сутрин се ползва само ако е готов и се налага да седи и да ме чака.

Тарти, кой клас е голямата?

Аз съм го оставила на самотек моя, 4 клас е, все още ми се струва майтап работата, но малко трябва да го стегна. Последно имаха някакъв тест по единия (май единствения  newsm78) разказвателен предмет, не знам как му се води еквивалента на бг. За храносмилателната система беше. Човекът беше много ларж, добре, че реших да го препитам вечерта, знаеше около 50%. Накарах го да прочете материала още два пъти. Изкарал 8,3 (нямаше и да разбера, ако не бях питала изрично). Много беше изненадан от ниския резултат. Иначе по математика са му над 9 винаги оценките, но там си го знам, че е пушка.  Това нещо за храносмилателната система обаче наистина беше много гадно, пълно с термини, хем че беше само 1 стр. текст.

Честито на Белинда и безпроблемна бременност!

Ние обичаме много пилешка супа вкъщи, на мен ми е едно от най-любимите неща зимата. Застроени супи не обичам, за детето не знам, не е ял. Той пък много обича супа топчета, а това ми е най-омразното нещо за готвене. Едно, че не обичам, пък и докато ги увъртя тия топчета…   

Снощи преядох жестоко с картофена салата. Много обичам и съвсем умишлено много рядко правя.

# 188
  • Mediterraneo
6 клас е, ако успее да го завърши, догодина е в институто  Mr. Green Не мога да я оставям на самотек. Има много взискателен преподавател и благодарение на него избута с успех първата си година тук. Много я хвали, но много й се кара, когато не прави нещата, както трябва. И най- вече, когато вижда, че не полага усилия.
Социалес и натуралес учат при нас( един вид история/ география и биология), той няма ли ги и двата разказвателни?

# 189
Аз още не мога да им схвана системата тук, това институто напр. не зная какво е точно. При нас (частно училище е) са само primaria (до 5-и клас) и secundaria.
Нямат ги тези двата предмета, conocimiento del medio се казва, има всичко вътре - история, география, биология.

# 190
  • Mediterraneo
Как примария до 5 клас? Това институто е секундария вероятно. Да не мислиш, че аз съм им хванала спатиите  Laughing

# 191
Как примария до 5 клас? Това институто е секундария вероятно. Да не мислиш, че аз съм им хванала спатиите  Laughing
Ми не знам, странно ли е?  newsm78

Много сме добре и двете  Joy Ти как да е, ама аз съм тук от 10 г.

# 192
  • Mediterraneo
Ми не знам, странно ли е?  newsm78

Много сме добре и двете  Joy Ти как да е, ама аз съм тук от 10 г.

Странно ми е, защото знам, че примария са до 6 клас включително.
Добре сме си  Joy

Искам да кажа, че правих добруджанки, кифлички с локум, паниран карфиол и спаначена супа. Цяла сутрин бях в кухнята, сега си пускам сериала и до 5 часа няма да мръдна от дивана  Crossing Arms

# 193
  • Бургас
Аз едни картофени кюфтета сложих да се мъчат във фурната, дано да станат. Трябва да дооправям още гардероби, но се подмотвам и скоро ще се събуди помощничката ми и ще я втасам Simple Smile

Супи готвя само за детето,когато няма кухня. Мъжа ми не им е фен,аз също. Нещо не мога да се наяждам с тях

# 194
  • Някъде там
Супите са ни само добавка на нас.Моят мъж храна без месо не е храна.За него и каймата не е месо. ooooh! ooooh! в чудо се виждам с толкова изисквания,и тримата са много капризни.
Аз входните не ги броя изобщо,там винаги са ни били по слаби оценките.
Обаче ги виждам как колкото по големи стават повече ги мързи.Е да,когато видят че няма на къде се стягат и си вадят шестиците,но мен ме тормози това че все трябва да е с молене и мрънкане,забрани . Не уча с тях, изпитвам и ако се налага помагам.Учат в различни стаи,иначе 90 процента от времето за учене е заето в кавги,заяждане и потупване. Но пак намират начини да се разсейват.Ако не работех в къщи за да ги контролирам ми се струва че нещата щяха да са много зле.
Моята прахосмукачка нацяло свърши.Сега трябва нова да търся.Каква ще ми препоръчате>?Някъде до 300 макс 350лв. Няма как да отделя повече.

Общи условия

Активация на акаунт