Анорексия

• 83 973
  • 814
  •   1
Отговори
# 60
Момичето не вдява какво и се говори. Тя си знае нейното - страхува се, че прекалява с храната. Ти и казваш увеличи, тя като мантра си повтаря- изядох 2, нали не е много.
 Виж момиче, прескачай някой дни да ядеш, че преяждаш така! Изобщо не разбирам за какво пишеш тук, какво целиш?
 Мислиш, че си красива със стърчащи кокали, опадала коса и зъби? Скоро няма да можеш да се вдигнеш от леглото с тая красота.
Не мисля, че някой тук може да и помогне, явно е права майка и - прави го от инат.
Тя си знае нейното, защото това е болестно! Тя сверява с нас часовника дали не е изяла достатъчно и чака да й напишем, че наистина яде малко....Дано да се оправи момичето!

# 61
  • Sofia
Посещението ми в болница не е не възможно.Просто аз не искам,искам да си ходя на у4илище ,както до сега и да забравя за този проблем (явно е такъв)..Искам да се събудя сутринта и ве4е да го няма ,да не изпитвам страх от лъжи4ка храна,да съм нормална.Да бъда като другите на които въобще не им пука каво ядат  и храната не е главната тема в главата им,които не стават с мисълта,, това няма да го изям''.Искам да съм предишната аз(не тази с наднормените кг де ) боря се от доста време с това и имам 4увстжото,4е затъвам пове4е и пове4е...
Това е детинщина. Разбирам, че е нормално за твоята възраст, но в случая трябва да подходиш малко по-зряло. Искаш... И аз искам много работи, примерно искам да заспя и на сутринта да се събудя с 20 кг по-малко, ама не става само с искане. Трябва да се положат усилия. И пак ти казвам - няма шанс да мине от само себе си. Трябва да се лекуваш.

# 62
Напиши, мило момиче, как си днес? Хапнала ли си малко повече или все си така както преди?

# 63
  • Варна
Хайде да видим менюто днес  Hug

# 64
  • Бургас
Всеки ден, близо до вкъщи, минавам покрай некролога на момиче, което почина от анорексия. Това е болест, която убива. Буквално. И човек много лесно минава границата, след която няма връщане назад.
gabrielad, трябва да решиш: ще живееш или ще умреш. Като ти гледам менюто си на финалната права. Не съм груба, а искрена  Peace Hug Дано не се обидиш, а просто се стреснеш от думите ми и опиташ да ядеш в името на живота си.  Hug

# 65
Всеки ден, близо до вкъщи, минавам покрай некролога на момиче, което почина от анорексия. Това е болест, която убива. Буквално. И човек много лесно минава границата, след която няма връщане назад.
gabrielad, трябва да решиш: ще живееш или ще умреш. Като ти гледам менюто си на финалната права. Не съм груба, а искрена  Peace Hug Дано не се обидиш, а просто се стреснеш от думите ми и опиташ да ядеш в името на живота си.  Hug

Това е самта истина! Момиче, ако не се стреснеш и не проумееш, че организмът не живее без храна или с много малко храна, просто ще умреш! Ти трябва да решиш да живееш, да направиш този избор! Мила, почни да се засилваш..., сама да се стараеш да се храниш всеки ден по-голямо количество! Алкохолик и анорексик не може да бъде излекуван, ако той сам не реши да спре с алкохола или в твоя случай с глад. Много момичета с анорексия са лежали по болници, но насила хубост не става...Въпросите ти дали си яла малко, много ме тревожат и ме навеждат на мисълта, че искаш да чуеш от нас, че действително малко, за да се успокоиш, че продължаваш да слабееш или да гладуваш! Само храна ще те изкара от това положение! Но се реши да послушаш лекарите, иначе ще умреш.

# 66
здравей те Sad менюто ми е : 80 гр пюре, резен краставица , резен домат ,1/4 филиика хляб, 15  гр месо.Днес постъпих в болница.От утре на системи,дано ме държат малко ,искам си у нас Sad Sad Sad

# 67
  • Бургас
От утре на системи,дано ме държат малко ,искам си у нас Sad Sad Sad
Дано те държат достатъчно, за да те стабилизират поне малко.
И дано като се върнеш у вас не започнеш отново с убийствения глад както правят 9 от 10 анорексички в момента, в който се приберат.
И дано избереш живота, а не смъртта, буквално.
Най-искрено ти желая да успееш и да живееш. Гладът ще те убие, не го забравяй нито за миг. Яж и живей.  Hug

# 68
Малее, направо е страшно...
Слушай докторите, слушай и лелите от бг мама, че е много зле положението, момиче. Горката ти майка, имаш ли представа на какво я подлагаш и не те ли е жал за нея? Родила те, отгледала те с обич... Какво причиняваш и на себе си и на нея...закрепвай се и се оправяй, че наистина ще умреш! Искаш да си вземеш изпитите, нека това да е водещото при теб. Хвани се затова. Нека това бъде целта ти. Живей за нея. Като се оправиш и ги вземеш си постави друга цел и я следвай. Премести си фокуса върху друго, не върху неяденето на храна. Успех  Hug

# 69
  • Варна
здравей те Sad менюто ми е : 80 гр пюре, резен краставица , резен домат ,1/4 филиика хляб, 15  гр месо.Днес постъпих в болница.От утре на системи,дано ме държат малко ,искам си у нас Sad Sad Sad

Днес менюто ти е по-добре,браво.Как се чувстваш?А теглиш ли си храната,че цитираш в грамажи?
Увеличавай момиче,трябва да се справиш.

# 70
искам си в къщи, а след това на училище.Меря храната, но и без да я меря вече съм свикнала.Знам как вървят нещата.Не искам да стоя тук, не ми е окей въобще ,имам чувството , че съм в затвор.Какъв  е смисъла да стоя тук? Това, че  не се храня нали било каприз и инат , Господи защо ме държат тук Sad Sad

# 71
  • Бургас
Какъв  е смисъла да стоя тук?
Да забавиш малко смъртта. Малко ли е?
И да се опиташ да разбереш, че само ако се храниш ще живееш. Разбира се, че гладът ти не е каприз или инат. Това е болест, която трябва да се лекува.

# 72
  • Sofia
искам си в къщи, а след това на училище.Меря храната, но и без да я меря вече съм свикнала.Знам как вървят нещата.Не искам да стоя тук, не ми е окей въобще ,имам чувството , че съм в затвор.Какъв  е смисъла да стоя тук? Това, че  не се храня нали било каприз и инат , Господи защо ме държат тук Sad Sad
Продължаваш да говориш като малко дете. Не си на 5 год. Ясно ми е, че е много хубаво да си дете, защото не носиш отговорност. Но независимо дали ти харесва или не, човек расте и идва време, когато трябва да поеме отговорност за себе си и за постъпките си. Твоето време е дошло. Никой не може да ти помогне, ако ти не искаш. Само ти си отговорна за това дали ще живееш и как.
А смисълът да стоиш там е да оживееш. Така че - налягай си парцалите и се вземи в ръце, не се дръж като бебе.

# 73
  • Варна
Пиши тук,за да се разсейваш.Така или иначе тези дни нямам много работа.Обаче най-важното е да ядеш.Ако искаш да оздравееш и да не се връщаш повече в болницата яж.Днес искам да ядеш повече от вчера.Пиши тук всичко,което изяждаш.С теб сме  Hug
А те държат в болницата,за да подхранят малко организма ти.

# 74
Ако не си помогнеш сама, няма как да оздравееш. Насила ли те държат в болницата? А някакви лекарства  за психиката взимаш ли? Според мен ти трябват. Сериозно. Ако са ти предписани, взимай ги редовно за да се почувстваш по добре. За увеличаване на храната, няма и да споменавам, ти си знаеш  Hug

Общи условия

Активация на акаунт