Анорексия

• 83 989
  • 814
  •   1
Отговори
# 75
 gabrielad, а ядеш ли я тази храна като я мериш и пишеш колко е, или я изхвърляш?  Tired

За да си в болница, не е добре положението.

# 76
gabrielad, а ядеш ли я тази храна като я мериш и пишеш колко е, или я изхвърляш?  Tired

За да си в болница, не е добре положението.

Все пак там е под лекарското наблюдение! Макар и със системите ще й засилят организъма!

# 77
Тук съм .. Гледам да се разсейвам, правиха ми още изследвания днес.Ходих на ехограф , нещо много зле ми бил черния дроб с много завишени стойности на някаква киселина или нещо такова , не разбрах много за това.Събирам вода в корема и малкия таз.Другите неща били по нормални.Утре ще ми гледат  сърцето./ дано му няма нищо / !За сега половин резен краставичка и чай но с 1 ЗАХАРЧЕ..!!Страх ме е  да сложо друго в устата си, казаха , че и диета ще ми назначат ...

# 78
  • Варна
Тук съм .. Гледам да се разсейвам, правиха ми още изследвания днес.Ходих на ехограф , нещо много зле ми бил черния дроб с много завишени стойности на някаква киселина или нещо такова , не разбрах много за това.Събирам вода в корема и малкия таз.Другите неща били по нормални.Утре ще ми гледат  сърцето./ дано му няма нищо / !За сега половин резен краставичка и чай но с 1 ЗАХАРЧЕ..!!Страх ме е  да сложо друго в устата си, казаха , че и диета ще ми назначат ...

Значи пак нищо не си яла,а имах надежда след вчерашното ти увеличение на храна.Еххх момиче,сама се затриваш.
Диета ще ти назначат до толкова до колкото не трябва да ядеш определени храни,а не да намаляш количество .Проумей,че тези здравословни проблеми в момента са ти от неядене.
Защо си подчертала това едно захарче,мислиш ли че едно захарче ще нахрани организма ти Tired
Отчайваш ме,стегни се.

# 79
чудя се как имаш някаква сила да ходиш? С инвалидна количка ли те разходиха за иследванията?

# 80
Тук съм .. Гледам да се разсейвам, правиха ми още изследвания днес.Ходих на ехограф , нещо много зле ми бил черния дроб с много завишени стойности на някаква киселина или нещо такова , не разбрах много за това.Събирам вода в корема и малкия таз.Другите неща били по нормални.Утре ще ми гледат  сърцето./ дано му няма нищо / !За сега половин резен краставичка и чай но с 1 ЗАХАРЧЕ..!!Страх ме е  да сложо друго в устата си, казаха , че и диета ще ми назначат ...

Значи пак нищо не си яла,а имах надежда след вчерашното ти увеличение на храна.Еххх момиче,сама се затриваш.
Диета ще ти назначат до толкова до колкото не трябва да ядеш определени храни,а не да намаляш количество .Проумей,че тези здравословни проблеми в момента са ти от неядене.
Защо си подчертала това едно захарче,мислиш ли че едно захарче ще нахрани организма ти Tired
Отчайваш ме,стегни се.
Пише, че събира вода в малкия таз и корема....да ни напиши, какво й казват лекарите! От какво е това? Да ги попита дали има връзка между този глад и тази течност? Да не би някакво заболяване не й дава да се храни, хора? Момиченце, напиши ни, защо се събира течност в корема?

# 81
След малко ще си взема нещо, дайте ми съвет  сигурно ще е малко айрян, довечера малко пюре, обещавам!!!!с малко хляб и за него обещавам(като малка обожавах хляб, аз какво ли не съм обичала , такава дебелана като мен кво ли не е яла пфф)

# 82
чудя се как имаш някаква сила да ходиш? С инвалидна количка ли те разходиха за иследванията?

Горе съм публикувала линка на едно руско предаване за момче, което е 187 см ръст и 37 кг тежи....той кара и колело, и ходи....Тя мисля, че ходи, организмът е млад и се бори! Но се тормозя да не би някакво заболяване е довело до този глад!

# 83
  • Варна
След малко ще си взема нещо, дайте ми съвет  сигурно ще е малко айрян, довечера малко пюре, обещавам!!!!с малко хляб и за него обещавам(като малка обожавах хляб, аз какво ли не съм обичала , такава дебелана като мен кво ли не е яла пфф)

Айде пак дебелана.По добре дебела и здрава от колкото болна и в болницата.И пак не говорим за преяждане.Една нормална порция на здрав и нормален на тегло човек е около 300-400 гр.Не знам с твоите 20 гр.защо си мислиш,че ще станеш дебела.

Irina37 тази информация едва ли е споделена с нея,непълнолетна е.Майка и ще е наясно.

# 84
Айряна е напитка, консумира се заедно с храната, не вместо нея. Не чакай до довечера за да ядеш. Сега се яде следобедна закуска, довечера е вечеря. Значи поне два пъти трябва да ядеш преди да заспиш. Това, ако искаш да излезеш по-здрава от болницата, ако не - продължавай както до сега.

# 85

Gabrielad, минала съм през това, което преживяваш. Искам да ти споделя, че дори да ти изглежда трудно или невъзможно, можеш да се справиш. Ако се разбираш с майка си, помоли я да е плътно до теб. Ако не се разбираш с нея пак е важно да помниш, че тя винаги ще ти даде правилен съвет и подкрепа, довери й се.
За храната, приеми я като лекарство, насила, по малко но начесто. Когато укрепнеш физически, и напълнееш с няколко килограма(настрой се, че това ще стане и е в посока на твоето подобряване) ще започнеш да спортуваш.  Човек винаги може повече отколкото си мисли, че ще понесе. Постави си ясна цел пред теб - да живееш. Предстоят ти най-хубавите години с бал, влюбвания, семейство. И най-важното е да разбереш, че никой проблем не се решава като се измести фокуса. Каквото и да те е наранило ще мине, дай си време.

Не се обиждай, но не съм 100% убедена, че всичко което казваш е истина. Ако си в болница не си ли на системи...
.

# 86
ЗДравей момиче
На 18 години преживях също анорексия ,която продължи в рамките на 3 години.
Научи се ,че не килограмите са най-важното на този свят. ПРиеми се такава ,каквато си .Обичай своето тяло такова,каквото е и така другите хора ще те приемат !
Това че се храниш ,не означава директно ,че ще станеш дебела .
Здравословният начин на живот изключва гладуване и всякакви лишения.
А накъдето си тръгнала изобщо не е хубаво....ако ти се живее спокоен живот без болести вземи се в ръце . Няма да е лесно докато се възстановиш психически....защото анорексията е разстройство на психиката,но надявам се има човек ,който ще стои плътно до теб и ще те подкрепя докато се възстановиш.
Надявам се килограмите влязат в норма и заживееш скоро спокоен живот...
Бързо възстановяване мило момиче! Heart Eyes Heart Eyes

# 87
Ох, Габриела, много гадно, дано се осъзнаеш, положението е много сериозно. Изливите в таза и коремната кухина най-често са от възпалителни процеси на вътрешните органи. Изтеглят течността с амниотични игли. Стискам палци да се подобриш!  Praynig

# 88
  • гр.Пловдив
Оххх,много ми стана мъчно попадайки и четейки темата.... Weary
Била съм свидетел на такова разстройство преживано от съученичка и наистина картинката е много плачевна!!!!
Призивите от рода на яж и започни да се захранваш са като мисия невъзможна ,ама вече за самия организъм,защото стомаха си е забравил всички функции и поемането дори и на чаена лъжичка от нещо си му причинява само страдание и си е доста опасно ,затова наложително постъпване и престой в болница,системи му  е майката,то е от ясно по-ясно,че положението е изпуснато и ако се разчита девойчето да се самозахрани с 3 чаени лъжички извара няма да доведе до абсолютно НИЩО Naughty

Аз бих посъветвала момичето да не се ослушва и да бленува матури и корици от списания,ами да впряга родители и роднини да й се стъпи на врата и с повечко дисциплина от всички страни да се прекрати тази гладна одисея и да се измъкне от порочния кръг,защото от прочетеното си мисля,че е затънала достатъчно дълбоко вече Sad

# 89
Благодаря ви за всичко но аз си отивам - откриха ми и някаква течност около сърцето.. не знам  какво е това ... отоциите ми са чак до коляното. отивам си ,господи само пази мама

Общи условия

Активация на акаунт