Коледа 2016 -1 тема

• 173 020
  • 761
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Здравейте момичета bouquet
Не съм много по писането във форуми, но пък обожавам Коледа! Направо съм като откачалките от филмите дето пекат тонове сладки и си носят пижамата с Дадо Коледа Crazy Всяка година пробвам различни рецепти и все не мога да открия рецепти, които си заслужават да се направят и втори път, обаче тази година видях темичката ви и прочетох толкова суперлативи за рохличките, че ведната забърках една доза, която се омете още преди да съм измила тавата от печенето  Laughing Ентусиазирах се и забърках нова доза, втория път сладките не станаха мекички, ами станаха като бисквити (пак са вкусни, но не се топят в устата). Някой има ли идея защо така се получи? Възможно ли е да е това, че за двете дози ползвах различно масло ( първата доза беше с немско масло, а втората с масло на Вълчев, че само това имах под ръка) newsm78
И още два въпроса: Можете ли да ми препоръчате хубава рецепта за портокалови мъфини и някакви дребни сладки, които да украся с фондан?
Извинявам се за дългия пост и благодаря за отговорите Hug

# 151
# 152
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
накиснах плодовете и ядките за АКК Blush Blush

# 153
  • Бургас
Може ли рецепта за хубава царска , хрупкава туршия  newsm78 newsm78 Има ли вариант аспирините да не се слагат като цяло или да сложа аспирин протект, притеснява ме че и детето ги обича и не знам до колко е удачно да го консумира  Thinking Thinking Thinking

# 154
без аспирин Peace

Скрит текст:
7,5 килограма зеленчуци + една целина с листата и главата
чушките (аз сложих камби) нарязани на шайби, морковите или на "солети"-надълго или на кръгчета, карфиолът накъсан на розички, зелето като за едра салата.
за една нощ се заливат с марината от 1 чаена чаша сол, 1/2 килограм захар.
сутринта течността се прецежда, добавят се 700 мл оцет и чаена чаша олио и се вари около 5 мин. за това време течността почти кипва.
черен пипер и дафинов лист по желание  Peace

аз разделих зеленчуците в пет буркана от 1,7л и залях с топлата марина до края на широката част разпределих маринатата по равно). веднага затворих капачката и обърнах  буркана.
след три-четири дена е готово.

# 155
Може ли рецепта за хубава царска , хрупкава туршия  newsm78 newsm78 Има ли вариант аспирините да не се слагат като цяло или да сложа аспирин протект, притеснява ме че и детето ги обича и не знам до колко е удачно да го консумира  Thinking Thinking Thinking

Има тема за зимнина. Заповядай ! Peace

# 156
  • Бургас
Благодаря  bouquet bouquet bouquet

За протокола и аз опекох първият АКК за тази година. Тази година ще ми трябват няколко, един за офиса, два за производственият отдел и поне 2 за роднините  #Crazy #Crazy #Crazy  Ще затягам ръкави малко по малко да ги изпека, че да има време да ги наливам

# 157
Цяла седмица с лекции, контролни и курсови работи съм изпуснала кога сте започнали новата тема, че даже сте изписали и 10тина страници. И за да не е гол запис , това са част от сладките и солените неща, които приготвяхме миналата година  https://www.instagram.com/p/_9r3aYQ9Ja/?taken-by=hrisi12
https://www.instagram.com/p/_ucXNIQ9Mj/?taken-by=hrisi12
Как приготви кошничките и пълнежа? Имам формички от едно време и много харесвах сладките, но правих веднъж и не се получиха.

Ние ги правим по тази рецепта и винаги стават страхотни. http://www.1001recepti.com/recipe/?recipe_id=1487-sladki-koshnichki-s-kakov-krem Последните пъти ги правим не с крема от рецептата , а с пудинга на Доктор Йоткер , става хем по-бързо , хем по-шоколадово.
P.S. Кошничките трябва да се изядат до 3 дни след напълването им с крема , защото стават много меки и крема може да се развали. Ние ги правим по-отрано , но ги пълним на Бъдни вечер и са перфектни за следващия ден.

# 158
  • Балчик
без аспирин Peace

Скрит текст:
чушките (аз сложих камби) нарязани на шайби, морковите или на "солети"-надълго или на кръгчета, карфиолът накъсан на розички, зелето като за едра салата.
сутринта течността се прецежда, добавят се 700 мл оцет и чаена чаша олио и се вари около 5 мин. за това време течността почти кипва.

аз разделих зеленчуците в пет буркана от 1,7л и залях с топлата марина до края на широката част разпределих маринатата по равно). веднага затворих капачката и обърнах  буркана.

Аз утре вечер ще накисвам и на 1 ще пека.

# 159
  • У дома
Джема с теб съм, и аз утре ще накисвам. Дано се получи, ММ мислел че се шегувам че ще го ядем след 2месеца😂

# 160
без аспирин Peace

Скрит текст:

Аз утре вечер ще накисвам и на 1 ще пека.

пече се.  Blush
през седмицата няма време за нищо Blush

# 161
  • Балчик
Джема с теб съм, и аз утре ще накисвам. Дано се получи, ММ мислел че се шегувам че ще го ядем след 2месеца😂

Laughing Да, и на мен преди ми звучеше нереално. hahaha

st. Dobri, аз съм в отпуск. Simple Smile

# 162
Момичета кога започвате с коледната украса?

# 163
  • У дома
Мили мои пекарки bouquet аз няма да кисна днес, нямам портокали и лимони, вали като ненормално, отново, и довечера ще донабавя продуктите, ядките белени, сурови или печени (мисля да сложа бадеми и лешници, ние не сме по орехите в кексове), какви да бъдат newsm78 Може ли да кисна в ром, има и една водка с канела и злато от няколко години, ако пък кажете, че става и с нея ще е супер, че даже и гостите не я искат Laughing коняка бил много "вносен"(разбирам скъп) и мм не ми дава да го "съсипвам" hahaha Joy
С Коледната украса около 20 ноември Peace Магазините са заредени с коледни украси, сладкиши и всичкооо, и ми е супер Коледно още от сега Heart Eyes

Сега да допиша, още нещо се сетих, Джема или другите дами правещи кейка, може ли да ми пуснете линк или снимка как го пакетирате във фолио след като сте го изпекли, и в същата кутия където сме го изпекли ли го прибирам?Като го опаковам няма ли да стане по-голям и да не влезне в кутията Simple Smile След това, като го "поливам", разгъвам цялото фолио и след поливането, пак ли го загъвам или да си изрежа една дупчица и да поливам от там? Съжалявам за глупаватите въпроси, но това не мога да си го визуализирам, и реших да питам Simple Smile

Последна редакция: пн, 31 окт 2016, 10:47 от Genni

# 164
  • Балчик

Така го опаковам, влиза си в същата кутия. Отвивам отгоре  и поливам, после пак завивам.

Ядките са сурови, небелени слагам аз. В ром кисни. Peace

Общи условия

Активация на акаунт