Коледа 2016 -1 тема

• 173 138
  • 761
  •   1
Отговори
# 165
  • У дома
Джемма bouquet
 Добре, че питах, мислех във фреш фолио, сигурно щеше да мухляса hahaha Е утре тогава ще трябва да се организирам chef

# 166
  • Плевен
Аз ползвам фреш фолио, няма проблем, пека го към средата на ноември и го ядем до Нова година, че и по-натам. Държа кутията с кейка в по-хладна стая, която почти не отопляваме. Ето един по-малък за подарък, мисля, че се вижда:

Последна редакция: пн, 31 окт 2016, 13:12 от Mitonela

# 167
  • София
Още не съм се снабдила с продуктите... Май ще е тази седмица (дано).
Дебна масло на промоция.
Имам много кокосово масло, чудя се дали с него няма да се получат поне рохличките? Миналата година линцерите станаха с кокосов вкус, но тестото беше отвратително за работа и не знам дали ще повторя да заместя маслото с кокосово такова.

# 168
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
довечера ще снимам моите два кекса  Blush

деля тестото в двете по-малки кутии за съхранение, моите са купени от ЛИДЛ, там продаваха комплект от три и реших, че вместо един голям мога да направя два по-малки. да има за пробване  Blush

# 169
МСК, това кокосово масло от къде го взе? От Метро?
Добри, чакам с нетърпение снимка.
Аз снощи купих 1.2 кг стафиди и 300г червени боровинки. Промоционално масло още не съм видяла, трябва и до Лидл да ходя за ванилия на шушулка и други подправки, но и там не са ги пуснали. Обаче от Лидл си купих една много тежка чугунена, емайлирана, елипса тенджера за коледната пуйка, или голямо парче месо.

# 170
  • София
Оленка, не, не е купувано от България Simple Smile Но и тук се намира, от био магазини съм купувала.

# 171
  • София
Моля за малко помощ ! Praynig
Много ми хареса рецептата за Капучиновите звезди, проблема е че в не мога да използвам шоколад. Обикновено заменям какаото с рожков. Но натурален шоколад с какво да заменя? С рожков + малко масло - дали ще се получат?

# 172
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
МСК, това кокосово масло от къде го взе? От Метро?
Добри, чакам с нетърпение снимка.
Скрит текст:
Аз снощи купих 1.2 кг стафиди и 300г червени боровинки. Промоционално масло още не съм видяла, трябва и до Лидл да ходя за ванилия на шушулка и други подправки, но и там не са ги пуснали. Обаче от Лидл си купих една много тежка чугунена, емайлирана, елипса тенджера за коледната пуйка, или голямо парче месо.

# 173
bibia , пробвай с този домашен течен шоколад. Аз го правя така , но в зависимост от количеството увеличи продуктите : 1 с.л. фъстъчено масло , малко мед за подслаждане , малко какао или рожков и прясно мляко за разреждане( не повече от 2 с.л., за де не става много рядко , но се преценява на око) . Става невероятно вкусно и вкъщи е хит .

# 174
Дами, не разбрах за АКК ядките накисват ли се от предната вечер или без тях? В началото на рецептата е посочено да се накиснат заедно с плодовете, но след това пише - "Прибавя се половината от брашното, 1 бакпулвер, 100 гр смлени бадеми и плодовата смес". Или това са допълнителни 100 г бадеми  newsm78

# 175
  • Балчик
Да, допълнителни 100 гр. Аз направих видео на моя АКК, но не съм го монтирала още, утре ще го пусна.Засега само снимка.

Миналогодишното ми видео, без допълнителните бадеми и без говор, с надписи:
https://www.youtube.com/watch?v=6WSiRdZgbWo&feature=youtu.be

Последна редакция: ср, 02 ное 2016, 00:58 от Джемма

# 176
Как се заплеснах и не видях до сега новата тема а цяла година я чакам. Вече мирише на Коледа при вас, трябва и аз да се задействам. Бройте ме за щолените а след тях не се знае още броя на сладките.

# 177
  • Czech Republic

Здравейте момичета!  bouquet

Джемма, прекрасни АКК, все им се каня, но по спомени не бях много впечатлена от вкуса преди години, когато ги опитах в Англия. Може би ще трябва да им дам втори шанс.

Дами, аз направих както писах първата партида меденки и свещници за подаръци за БГ - вече са раздадени. Сега съм обещала нова партида, предимно за хапване за рождения ден на сина ми, защото имаше много оплаквания, че не съм оставила достатъчно за ядене.

Ето малко снимки:

medenki rijen1 by natalyna, on Flickr  Svicen1 by natalyna, on Flickr  Svicen2 by natalyna, on Flickr   Svicen3 by natalyna, on Flickr   medenki rijen2 by natalyna, on Flickr

По-големи снимки може да рзгледате тук: https://www.flickr.com/photos/13677312@N02/albums/72157675918977496

# 178
  • София
bibia , пробвай с този домашен течен шоколад. Аз го правя така , но в зависимост от количеството увеличи продуктите : 1 с.л. фъстъчено масло , малко мед за подслаждане , малко какао или рожков и прясно мляко за разреждане( не повече от 2 с.л., за де не става много рядко , но се преценява на око) . Става невероятно вкусно и вкъщи е хит .

prosti_mi,  много благодаря за предложението!  Ще опитам по този начин, само се притеснявам фъстъченото масла как ще се съчетае с вкуса на капучиното.

# 179
Здравейте, какво е количеството на прясното мляко в този щолен и в хладилник ли се съхранява до Коледа, защото вкъщи всички стаи се отопляват?
http://djemmasvetlana.blogspot.bg/2010/01/blog-post_4148.htmlhttps://

Последна редакция: ср, 02 ное 2016, 11:00 от danibor

Общи условия

Активация на акаунт