Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Коледа 2016 -1 тема

  • 156 895
  • 761
  •   1
Отговори
# 420
  • Мнения: 1 781
Няма да се разлепи, спокойно можеш да сложиш малка чаена свещичка , но не съм сигурна дали няма да се опуши отвътре.Айсинга си го правиш  обаче доста гъст  - до твърд връх . става доста стабилна конструкция. Аз съм правила и свещници  с прозорчета от  бонбони но отворени отгоре - вътре слагах чаена свещичка.
Благодаря!

# 421
  • Once there was a Hushpuppy...
  • Мнения: 11 639
Благодаря за отговорите bouquet
Отивам в лидл да търся глазури и фондан...Ще пиша после какво съм успяла да намеря Peace

# 422
  • Мнения: 45 136
Благодаря за отговорите bouquet
Отивам в лидл да търся глазури и фондан...Ще пиша после какво съм успяла да намеря Peace

Да не те отчайвам, но няма нищо да намериш най-вероятно. Още миналата сряда нещата бяха поизчерпани. Фондан например при нас нямаше. Това са неща, които не са в постоянният им асортимент, а пускат в тематични седмици-като миналата. Успех все пак ти желая и стиснати палчета Praynig

# 423
  • Мнения: 2 582
Да се запиша тук за идейки Simple Smile

# 424
  • Мнения: 3 970
В Бургас има фондан, бял, такъв ми и трябваше ,заради АКК . чудя се с 1 опаковка, дали ще мога да покрия един кейк  newsm78 newsm78 newsm78 до сега , винаги съм ги украсявала я с бадеми, я с пудра захар. Тази година ще нося за офиса и за производствената база......кажи, речи -3 . Ще точа и покривам аз с фондан, а ще купя панделки и готови фигурки от тесто за украса  newsm78?

# 425
  • Мнения: 77
Каква е горе-долу цената на една опаковка?

# 426
  • Мнения: 29
Май беше около 2,50 лв.

# 427
  • Мнения: 154
здравейте мацки, и аз съм вече на коледна вълна. Това ми една от най-любимите теми. Споделям сладките от миналата година. Тази година може би ще изпробвам и нови рецепти, но Меденки, ванилени кравайчета, линцери и шоколадови кравайчета правя всяка година


Последна редакция: чт, 24 ное 2016, 00:53 от Джиа

# 428
  • Мнения: 29
Джиа, изглеждат страхотно сладките ти! Може ли рецепта за тези най - вляво?

# 429
  • Мнения: 984
От 2ри до 4ти декември в Лидл ще има немско масло 125 гр. за 1.45 лв (не знам дали е изгодно, просто видях в брошурата и споделям Simple Smile )

# 430
  • Мнения: 616
И в Билла от днес има намалено масло. Дойче Маркенбутер за 2,89 лв ( мисля ). И в Метро имаше промоция, пак на същото масло, само че пакет от 4 бр, цената беше около 12 лв.

# 431
  • Мнения: 154
Джиа, изглеждат страхотно сладките ти! Може ли рецепта за тези най - вляво?
Предполагам, че имаш предвид кръглите с парченца ядка в центъра? Това са т.нар. Кисинджър сладки  Simple Smile
Продукти:
 150 гр брашно, 150 гр смлени лешници или бадеми ( на мен с лешници са ми по-ароматни и вкусни), 150 гр захар, 1ч.л. бакпулвер, 1ч.л. канела, щипка сол, 1 яйце, 100 гр студено масло, нарязано на филийки, бурканче хубаво кайсиево сладко, смлени лешници или бадеми за овалване, 150гр. шоколадов кувертюр за овалване.
 Приготвяне:
брашното, бакпулвера, смлените ядки, канелата, захарта и солта се смесват в купа, прави се кладенче и вътре се чуква яйцето, филийките масло се слагат отстрани и се омесва набързо гладко тесто. Не бива да се меси дълго. Разточва се на кора около 2-3мм тънка и се изрязват кръгли сладки. Пекат се на 180 гр за около 7-10 мин. Не бива да стават много тънки. Кайсиевият конфитюр се затопля леко в микровълновата и сладките се слепват с конфитюра две по две. Шоколада се разтопява на водна баня, слепените сладки се потапят само по ръба в шоколад и след това се овалват в ядките.
Невероятно вкусни са и всяка една минута време отделена за приготвянето им си заслужава. Аз ги изпичам сравнително рано преди Коледа и няколко дни преди празника ги слепвам и украсявам.

Последна редакция: чт, 24 ное 2016, 11:26 от Джиа

# 432
  • Once there was a Hushpuppy...
  • Мнения: 11 639
Не видях фондан...в нашия Лидл Rolling Eyes /освен, ако не е едно розово, на пакета имаше донът с розова глазура Thinking/
Но, пък взех готварски шоколад. Имаше и от тази глазура, за която писахте, но за сега се въздържах, заради палмовото масло в нея. Може и да взема, те са на символични пари по 2лв. и нещо до 3.
С този готварски шоколад предполагам се процедира след, като се разтопи на водна баня newsm78
Дано да става хубаво....ако, имате впечатления може ли да споделите Praynig

Пък, аз си мисля да разтопя един, ей така да видя какво става, да съм подготвена, ако нещо не ми хареса и да взема и от глазурата, за всеки случай Peace


Джия, много хубави сладки Peace

# 433
  • в полите на Балкана
  • Мнения: 3 462
Джиа, в рецептата си дала два пъти масло. Единия път грамажа е 150, а втория 100гр студено и си написала, че се меси с него. Въпроса ми е какво става със 150гр масло ?
Джиа, изглеждат страхотно сладките ти! Може ли рецепта за тези най - вляво?

 150 гр масло 150 гр смлени лешници или бадеми ( на мен с лешници са ми по-ароматни и вкусни), 150 гр захар, 1ч.л. бакпулвер, 1ч.л. канела, щипка сол, 1 яйце, 100 гр студено масло, нарязано на филийки, бурканче хубаво кайсиево сладко, смлени лешници или бадеми за овалване, 150гр. шоколадов кувертюр за овалване.
 Приготвяне:
брашното, бакпулвера, смлените ядки, канелата, захарта и солта се смесват в купа, прави се кладенче и вътре се чуква яйцето, филийките масло се слагат отстрани и се омесва набързо гладко тесто. Не бива да се меси дълго. Разточва се на кора около 2-3мм тънка и се изрязват кръгли сладки. Пекат се на 180 гр за около 7-10 мин.

# 434
  • Munich
  • Мнения: 4 062
Джиа, в рецептата си дала два пъти масло. Единия път грамажа е 150, а втория 100гр студено и си написала, че се меси с него. Въпроса ми е какво става със 150гр масло ?
Джиа, изглеждат страхотно сладките ти! Може ли рецепта за тези най - вляво?

 150 гр масло 150 гр смлени лешници или бадеми ( на мен с лешници са ми по-ароматни и вкусни), 150 гр захар, 1ч.л. бакпулвер, 1ч.л. канела, щипка сол, 1 яйце, 100 гр студено масло, нарязано на филийки, бурканче хубаво кайсиево сладко, смлени лешници или бадеми за овалване, 150гр. шоколадов кувертюр за овалване.
 Приготвяне:
брашното, бакпулвера, смлените ядки, канелата, захарта и солта се смесват в купа, прави се кладенче и вътре се чуква яйцето, филийките масло се слагат отстрани и се омесва набързо гладко тесто. Не бива да се меси дълго. Разточва се на кора около 2-3мм тънка и се изрязват кръгли сладки. Пекат се на 180 гр за около 7-10 мин.

Същото исках да попитам и аз.

Общи условия

Активация на акаунт