Коледа 2016 -1 тема

• 172 856
  • 761
  •   1
Отговори
# 105
Искам да ви питам в кои рецепти маслото може да бъде заменено с мас или маргарин?

# 106
Записвам се и аз в темата. Ако знаете колко идеи и рецепти съм си "откраднала". Поздравявам ви!

# 107
  • София
Искам да ви питам в кои рецепти маслото може да бъде заменено с мас или маргарин?
Не бих направила такава грешка да работя с мас или с маргарин. Няма такъв вариант, поне за мен.

# 108
  • Czech Republic
YanaDG, ти питаше за бонбони, нали? Сега се сещам, че наскоро бях забравила една платка от тези за тортата " Медовик" (май така беше в БГ) и от нямане какво да я правя, раздробих на трохи и споих с крем от масло и кондензирано мляко (то тук и без това тази торта се прави с подобен крем) и овалях в орехи - станаха трепач бонбони. Сега се сещам, че това може да се направи с твърди меденки (ако някой ги е попрепекъл) и се чуди какво да ги направи - в блендера и после с някакъв крем, ако не искате този който съм посочила. Бонбоните обаче трябва да се изядат до няколко дни (то не че има друга опасност, де Wink) и да се държат в хладилник или на хладно място.  Heart Eyes

Прегледай сладките от първата страница - там има рецепти и с двата вида мазнини, но не прави грешка да променяш мазнината там където е дадено масло, защото вкусът коренно се променя. Предполагам, че става въпрос за интолеранция към лактоза, затова погледни там ще намериш доста варианти. Hug

# 109
  • Euskal Herria
natalyna, много ти благодаря! Да, аз търсех рецепти за бонбони.

# 110
  • München, Deutschland
Normas, благодаря за зебрите, влизат в коледния списък.  Heart Eyes Тази година май ми се иска да направя повечко видове сладки, ще видим дали ще стане.

Засега списъкът ми е така:

- линцери на nudel33
- Schoko-Nuss-Kugeln на nudel33 - тези минимум 2-на или най-добре 3-на доза...
- ванилови рохлички на natalyna, 4-на доза, че 2-на не стига  Blush
- меденки на Джули по natalyna, не много
- новите зебри от по-горе
- АКК, 1/2 доза, целия го ядем 4-5 дни всеки ден за закуска
- обмислям щолен, но в страната на щолена може и да купя готов, има много вкусни...  newsm78
- Eliser Lebkuchen - така, както ги приготвят в Нюрнберг

Със сигурност ще допълвам, следейки ви.
АКК мисля да правя уикенда 05-06.11 или следващия.

# 111
Цоп и аз тук. Онзи ден си мислех вече за щолена. Заедно с АКК са задължителни. За сладките не съм решила още - меденки и рохлички със сигурност ще има

# 112

Засега списъкът ми е така:

- линцери на nudel33
- Schoko-Nuss-Kugeln на nudel33 - тези минимум 2-на или най-добре 3-на доза...
- ванилови рохлички на natalyna, 4-на доза, че 2-на не стига  Blush
- меденки на Джули по natalyna, не много
- новите зебри от по-горе
- АКК, 1/2 доза, целия го ядем 4-5 дни всеки ден за закуска
- обмислям щолен, но в страната на щолена може и да купя готов, има много вкусни...  newsm78
- Eliser Lebkuchen - така, както ги приготвят в Нюрнберг

Здравейте, запис и от мен в страхотната тема. От години ви следя и експериментирам с рецептите, почти всичко ми се получава и става много вкусно  chef

Може ли рецептата за Eliser Lebkuchen?

# 113
  • München, Deutschland
Не съм си избрала още рецепта, 6u6е, като гледам ето тази ми допада и изглеждат като истинските:

http://www.chefkoch.de/rezepte/1010591206190843/Lothars-beste-Nu … senlebkuchen.html

Тази също изглежда добре:

http://www.backenmachtgluecklich.de/rezepte/einfache-lebkuchen-ohne-nuesse-und-mehl.html

Останалите по снимките в гугъл не ми приличат на истинските...

# 114
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
аз пак вършах из магазините за формички  Blush

новите придобивки са:
комплект от 6 формички снежинки;
нещо, дето не е ясно какво е  Blush но ми хвана окото. изглежда като елементчета за пъзел животинка  Blush

и силиконова формичка за 6 колички  Mr. Green

# 115
  • Балчик
Аз нямам списък. За сега са ясни само АКК, щоленът, меденките и ванилените рогчета.

# 116
  • München, Deutschland
Аз минавам да ви кажа никога да не влизате в блога на прекрасната кулинарка, известна тук като Роца Marmottes et chocolat...  Tired
http://marmottesetchocolat.blogspot.de/
Колкото пъти вляза, си харесвам целия блог, не оставам само с едно нещо...  #Crazy #Crazy ooooh!

# 117
  • У дома
Дами, я кажете този АКК, много ли е "ромест", има ли опция да се полива с ликьор или някакъв друг алкохол, също череши няма откъде да намеря, става ли с някакви други плодове да е newsm78 Хич не съм по рома, искам да го направя, но незнам дали ще ни допадне като вкус, или по-скоро на мен Blush
Джема, тези ванилени рогчета има ли ги на първата страница?
Добри, и аз съм с формите, аз пък от Али-то си поръчах-дано да няма неприятни изненади, тук няма голямо разнообразие на форми, има само мъфинови и "кекс с дупка" Joy
Страхотни идеи давате, много ви се радвам, дано и при мен се получат, защото съм малко пишман пекар, само незнам кой накрая ще ми яде производството, ако става за ядене Laughing

# 118
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Дами, я кажете този АКК, много ли е "ромест", има ли опция да се полива с ликьор или някакъв друг алкохол, също череши няма откъде да намеря, става ли с някакви други плодове да е newsm78 Хич не съм по рома, искам да го направя, но незнам дали ще ни допадне като вкус, или по-скоро на мен Blush
Скрит текст:
Джема, тези ванилени рогчета има ли ги на първата страница?
Добри, и аз съм с формите, аз пък от Али-то си поръчах-дано да няма неприятни изненади, тук няма голямо разнообразие на форми, има само мъфинови и "кекс с дупка" Joy
Страхотни идеи давате, много ви се радвам, дано и при мен се получат, защото съм малко пишман пекар, само незнам кой накрая ще ми яде производството, ако става за ядене Laughing

понеже рома и количеството му се дъвчеха и миналата година искам да кажа:

1) количеството 1-2-3 лъжици алкохол на кутия със съответния размер е ... да кажем няколкостотин към 1  Blush т.е. пренебрежимо малко;
2) това е алкохол! и като всеки алкохол за цял месец спиртът се изпарява и остава само аромата Peace
3) освен, че ароматизира, той служи и за консервант. т.е. не може съвсем да се изключи  Peace

малко лични размисли Blush ако се сложи ликьор, значи се добавя захар. и някакъв цветен или плодов аромат - а това ще развали баланса  Blush
няма как човек или дете да се напие от рома в АКК. когато стигнете до яденето му, алкохолът отдавна се е изпарил, остава само внушението  Laughing

и сега за другото. важно е да се спазят пропорциите сушени плодове/ядки, а точно какви ще сложиш никой няма да те контролира  Hug
първата година писах как моите изядоха всичко, което им се видя вкусно  Blush а време за купуване на ново нямаше и аз побългарих кекса  Blush

слагах сини сливи, смокини, сушено каквото намерих из къщи, а вместо бадеми засилих вътре орехи, лешници, ядки от кайсии, та даже и белени семки  Blush

нямаше оплаквания  Peace

Последна редакция: вт, 25 окт 2016, 15:07 от st. Dobri

# 119
  • Балчик
Има ги, да, на Наталина е рецептата, ванилени рохлички или кравайчета още наречени.
Акк може да се полива и с портокалов сок, но все пак алкохолът действа и като консервант. Ако е със сок не знам колко ще изтрае, да не мухляса.
И аз череши не намерих, но в Кауфланд има вишни. Освен това може да се замени с боровинки или др. сушени плодове. Аз съм слагала ананас, смокини, каквото ми е било под ръка.

П.П
st. Dobri, не видях,че  си писала. Hug

Общи условия

Активация на акаунт