Коледа 2016 -1 тема

• 172 936
  • 761
  •   1
Отговори
# 210
  • Viena
Направих Акк по рецепта,но установих че съм сложила доста по малко захар вътре.Чудя се.  дали може да го поливам с ликьор или  с нещо друго? newsm78

# 211
  • Бургас
Захарен сироп

# 212
  • У дома
С този захарен сироп няма ли да стане като реване newsm78 Аз нали питах преди няколко странички точно, защото не съм по рома, дамите пекарки обесниха "алкохола го държи толкова време да не мухлясва, изветрявал докато дойде време за ядене, само аромата остава" Rolling Eyes Може да се полее с портокалов сок, в рецептата на Джемма пише че може с чай и портокалов сок, но примерно седмица преди Коледа според мен, за да не взема да мухляса преди това, със захарен сироп най-не ми се връзва Rolling Eyes Седмица преди коледа го "напои" с чай с мед Laughing

# 213
  • Балчик
Захарния сироп не е добра идея,  не ми се връзва, ама никак. Кексът не се полива, а се напръсква само леко, колкото да държи кекса влажен, не мокър, така че колко захарен сироп трябва да излее, за да компенсира захарта? Наистина това не е реване.
Явно ще разчитате на вложената захар, захарта от плодовете и украсата- роял айсинг или фондан, които са достатъчно сладки. Или ще  го ядете несладък.

# 214
  • Viena
Джемма,пробвах го наистина не е ок.Чудя се с черешов ликьор?Винаги ми е ставал перфектен по твоята рецепта,какво се обърках незнам newsm78

# 215
  • Бургас
Сиропирай го и го изяжте и направи нов, както трябва....иначе хем ще го чакаш и поливаш, а като го разрежете за празниците, няма да е толкова вкусен  Rolling Eyes За това казах захарен сироп.

Може дори да го разрежеш и да го ползваш за блат за торта. Скоро ядох една в Неделя, много приятен блат сиропиран, цели лешници и крем течен шоколад. Тъкмо не е необходимо да е толкова сладък блата  Peace

# 216
  • София
Не знам дали тук е мястото да споделя,но снощи творих меденките на Джемма.Правих ги за първи път.Следвах точно указанията на рецептата,вкл. изчетох въпросите и отговорите в блога зададени по тази рецепта.
Е да,но тестото ми се получи лепкаво.С 400 грама брашно беше изключено да се меси.Добавих още 100 грама,впоследствие още малко при самото разточване.
Усещах как тестото хем става по-твърдо,хем лепне по плота.Най-големият проблем беше при разточването на тънка кора 0.5 см. /тестото се разкъсваше/ и отделянето на фигурките от работния плот без да се деформират.
При по-дебела кора беше по-лесно,но и сладките след изпичане стояха по-груби.
В крайна сметка се получиха,но някъде явно сбърках.
Медът беше домашен,уж разбивах сместта достатъчно време,макар на ръка.Единствено последователността на поставяне на продуктите ме притеснява,но прочетох,че това няма значение.
Чудя се кое точно не направих както трябва!?! newsm78

# 217
  • Бургас
Това е маслено тесто, за да се работи с него, се държи минимум половин час в хладилник и след това се работи бързо с него. Аз лично го правя във вариант топки и ги слепвам със сладко, уникално вкусни, правя всяка година по тази рецепта  Peace Peace

Тази година съм се настроила за тази рецепта  Crazy Crazy

# 218
  • Балчик
Не е точно маслено и може да се работи и без да е било в хладилник, аз никога не го правя. Просто набрашнявай повече плота. Това тесто не се меси много. Замесваш до състояние да не лепне по ръцете и не месиш дълго, веднага разточваш на набрашнена повърхност режеш и остатъците пак без много месене разточваш.

# 219
Меденките на Джема са на особена почит у дома и се правят целогодишно. Аз забърквам всички продукти и после добавям брашно, докато тестото стане достатъчно твърдо, за да може да се точи. Става много приятно за работа, дори децата режат с формите и няма проблеми. За да не станат твърди меденките се пекат, докато се зачервят леко.

# 220
Приготвих меденки с пудра захар, но не бяха сладки, макар че имаше и мед. Тестото се получи гладко. Ще направя опит с кристална захар. Дали ще се стопи захарта??

# 221
  • София
Приготвих меденки с пудра захар, но не бяха сладки, макар че имаше и мед. Тестото се получи гладко. Ще направя опит с кристална захар. Дали ще се стопи захарта??
Да. Винаги ги правя с кафява захар.

# 222
Кафявата захар влияе ли  на вкуса на сладките ?

Последна редакция: нд, 06 ное 2016, 22:18 от doroty3

# 223
  • Бургас
Кафявата захар влияе ли  на вкуса на сладките ?

Ако е мусковадо, има по-карамелен вкус, аз винаги ползвам такава. Променя и цвета, стават по-тъмни  Peace

# 224
Благодаря!! Simple Smile Ще пробвам...

Общи условия

Активация на акаунт