Коледа 2016 -1 тема

• 172 887
  • 761
  •   1
Отговори
# 225

Тази година съм се настроила за тази рецепта  Crazy Crazy

Много апетитно  Hug

# 226
  • София
Записвам се - скоро ще правя АКК и щолени, че много ни харесват... Трябва да видя снимки от миналата година, какво точно правих, че всички бяха страхотни и пак ще ги повторя;)

Само да почнат постите, че иначе ще се търкалям предколедно, ако опитвам всичко в процеса на правене Joy

# 227
Момичета, в Кауфланд има масло Голдендорф за 2,99. Мисля, че цената не е лоша, и маслото не е лошо, има противоречиви мнения, но аз съм го ползвала и съм доволна. Четох, че много бързо омеквало като се извади от хладилника-това като недостатък. Някой ако го е ползвал по-често да каже.

Последна редакция: вт, 08 ное 2016, 12:21 от olenka63

# 228
Момичета, в Кауфланд има масло Голдендорф за 2,99. Мисля, че цената не е лоша, и маслото не е лошо, има противоречиви мнения, но аз съм го ползвала и съм доволна. Четох, че много бързо омеквало като се извади от хладилника-това като недостатък. Някой ако го е ползвал по-често да каже.
Аз го ползвам и съм доволна.А и за сегашната цена си е супер

# 229
Момичета, някой може ли да ми каже откъде мога да си купя хубаво ръжено брашно? В Била има някакво много едро и с добавки не помня какви, с което любимите на семейството ръжени сладки не стават каквито трябва...

# 230
  • София/Варна
Аз взимам ръжено на Балван от Хит. Много съм доволна от него.

# 231
Записвам се при вас! Страхотна тема!  Hug

# 232
  • София
Не е точно маслено и може да се работи и без да е било в хладилник, аз никога не го правя. Просто набрашнявай повече плота. Това тесто не се меси много. Замесваш до състояние да не лепне по ръцете и не месиш дълго, веднага разточваш на набрашнена повърхност режеш и остатъците пак без много месене разточваш.

Благодаря на всички,които ми отговориха за меденките! Hug
Замесих тестото да не лепне по ръцете,но лепнеше по работния плот и се разкъсваше при отделяне от него.Слагах брашно на масата,но тестото ми се стори,че става твърдо.
Поне на печене ги докарах, първите две тави не се зачервиха.Последната тава я попрекох и в интерес на истината беше най-вкусна,първа свърши.Така или иначе меденки вече няма и имам повод отново да опитам рецептата.Между другото ги оставих на открито наредени в чиния,а не затворени в кутия..Като преседяха станаха по-вкусни.

# 233
Аз взимам ръжено на Балван от Хит. Много съм доволна от него.
Благодаря, ще го пробвам  Peace

# 234
  • София
Аз го ползвам и съм доволна.А и за сегашната цена си е супер
Тя цената е много добра, ама маслото не е добро, поне за мен. Мирише ми лошо, на гранясало, или по точно на  лошо непречистено масло, не знам от него няма да купувам, категорично.  Запасих се вече с 1 кг френско, пък другото ще е онова с кравата отгоре.  Според мен, масло което бързо омеква не е добро масло, също така ако престои повече време  и отгоре се получи жълт слой не е добро, точно така са получава при това Голдендорф. Peace То затова е и толкова евтино, винаги си е било евтино масло.

# 235
  • София
А кое е маслото с кравата отгоре?
Още един въпрос по отношение на ванилените рохлички/кравайчета на Наталина.Мисля да пробвам да направя и тях.По рецепта тестото трябва да преседи една нощ на хладно място.Дали 7-8 часа са достатъчни,ако някой е правил и има опит?

# 236
Достатъчни са, аз съм правила и с по-малък престой в хладилника и пак стават.

# 237
  • София
Още един въпрос по отношение на ванилените рохлички/кравайчета на Наталина.Мисля да пробвам да направя и тях.По рецепта тестото трябва да преседи една нощ на хладно място.Дали 7-8 часа са достатъчни,ако някой е правил и има опит?
Това е маслото с кравата, с кравата, защото така е известно и по рекламите.
Скрит текст:
.
Почти всяка от нас прави рохличките. Може и цяла нощ да ги оставиш и по-късно да ги работиш. 7-8 ч са достатъчни. Важното е тестото да е добре охладено.

# 238
  • Балчик

Аз винаги ги пека веднага, само леко охлаждам в хладилника докато се пече първата доза.

# 239
  • София
Благодаря за отговорите!Замесих вече тестото и предвиждам да стои на хладно около 4 часа.Надявам се да се получи.
А въпросното масло с кравата ми се струва,че от утре ще бъде на промоция в Била за 1.99.

Направих ги и се получиха страхотни!Единствения минус според мен е,че ги направих май по-големи/дебели като размер и съответно бройката им стана по-малка.А като чета се пише за повече бройки/тави.

Последна редакция: ср, 09 ное 2016, 21:22 от Just...a woman

Общи условия

Активация на акаунт