Коледа 2016 -1 тема

  • 171 945
  • 761
  •   1
Отговори
# 300
  • София
  • Мнения: 12 215
Дайте марка на хубаво какао и къде да го търся. Повече от 22% не съм срещала по магазините.
Труден въпрос. Виж в Метро, там има по-добро какао, висок процент е , италианско на Zaini, cacao amaro. Това е най-доброто което може да се намери на нашия пазар в момента. Не знам защо, но какао добро  не се внася, например такова на Van Houten. Взимам го от чужбина .

# 301
  • Мнения: 12 907
Дайте марка на хубаво какао и къде да го търся. Повече от 22% не съм срещала по магазините.
Най-вискомасленото какао е 22/24 %
Няма да видите такова по магаизните масово, защото е много скъпо и не го разфасоват.
Обикновено натурално какао е по малките пакетчета, защото е най-евтино а и народа като види Натурално  Crazy ..  някои правят и 22% (Балтов) и Биосет може би - алкализирано (с изразен вкусов и цветови профил).
Радиком мисля беше натурално... зависи.
в момента какаото е с нормални цени (около 7-10 лв с ДДС/кг цена на едро според вида и произхода)

# 302
  • Мнения: 1 575
Момичета ,тези които са купили марципан,бадемово брашно,готварски шоколад от Лидл ,къде да ги търся.Тоя магазин ми е много далеч,затова искам предварително повече инфо.Някъде в темата го пишеше,върнах се назад ,но не ги открих. ooooh!

Бадемовото брашно и готварския шоколад са на стандартното си място. От входа вървиш на право, намират се на щендер след олиото, брашното и захарта. Марципанът е на специален щендер с останалите неща от промоцията тази седмица, при нас е точно до готовите коледни лакомства и сладкиши.

# 303
  • Варна
  • Мнения: 239
Аз не видях бадемово брашно и в брошурата не го намирам.  Моля, за линк към него.
Взех си от тези формички http://www.lidl.bg/bg/513.htm?action=showDetail&id=49695 - звездата
Каква рецепта ще е подходяща за тях  newsm78

# 304
  • Мнения: X
Аз не видях бадемово брашно и в брошурата не го намирам.  Моля, за линк към него.
Взех си от тези формички http://www.lidl.bg/bg/513.htm?action=showDetail&id=49695 - звездата
Каква рецепта ще е подходяща за тях  newsm78
Някакви маслени бисквитки.
И аз взех такава, тези дни ще пробвам и ще пиша.    Grinning

# 305
  • Варна
  • Мнения: 239
Чудесно, значи ще чакам наготово изпробвана рецепта  Mr. Green

# 306
  • Бургас
  • Мнения: 666
Скоро ще се местим в нов апартамент и с чудесните рецепти от темата се надявам да се подготвим за първата си Коледа там

# 307
  • нейде там, където ....
  • Мнения: 5 459
O вярно, сега се сещам за тези звездички от минлата година, тогава ми се стори сложна задача намирането на марципан.. благодаря за напомнянето, те колко време могат да стоят? И също.. може ли да са без капучино или с какво мога да го заменя (няма да мога да обясня на малката защо не може да яде от тези сладки..)

Аз го заменях с какао и/или сухо мляко.

# 308
  • Мнения: 8 739
Моля за идеи за сладки, в които да използвам един шоколадов кувертюр.

# 309
  • София
  • Мнения: 12 125
Извинявам се за глупавия въпрос,който ще задам! Embarassed
Последните постове за какаото ме подсетиха,че вкъщи имам италианско какао на прах 22/24 (40% min).Това е изписано на кутията,но съдържа захар.Мога ли в такъв случай да го използвам в рецепти изискващи какао?Струва ми се,че е по-подходящо за топли напитки с какао като чета по кутията.

# 310
  • Мнения: 366
И аз си купих марципан отLidl,намерих и бадемвото брашно и готварският шоколад.От него се отказах ,защото една любезна продавачка ме светна,че това е кувертюр . Много хубави отзиви има за шоколадовите продукти на французина Гайо,той предлага и кулинарен шоколад и какао ,но и то е 22%.
mishka88  Hug

# 311
  • Мнения: 602
Еее, в тоя Плевенски Лидл въобще нямаше фондан, даже и ванилови шушулки вече няма. Днес си купих само есенции заради бадемовата, желатин на листи и бадемово брашно. Иначе си взех патица. Тя ми тежеше и нямах вече сили да стигна до Кауфланд. И там не вярвам да намеря фондан.

# 312
  • София
  • Мнения: 12 215
Аз не видях бадемово брашно и в брошурата не го намирам.  Моля, за линк към него.
......................
Не си го видяла бадемовото брашно, там си е и има много. Брошура нямам за да ти пусна линк, но ти го пускам на фото за да видиш как изглежда и да не го пропуснеш.  Освен бад. брашно има и бад. на дропс и на иглички нарязани.

http://i.ebayimg.com/images/g/4JIAAOSwAuZX4CKq/s-l300.jpg

# 313
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 41 763
днес мога да изстрелям половинката за продукти   Blush дайте инфо къде има масло на прИмоция  Hug

# 314
  • пак на Рив Гош
  • Мнения: 3 940
Имам въпрос - довечера искам да глазирам едни бисквитки с шоколад, но не ми се забърква кувертюр/ганаш. Върти ми се в главата, че имаше нещо като шоколад с прясно мляко/олио, ама какви бяха пропорциите? В рецептите, които гледах, две нямаше с еднакви пропорции  Laughing

Тъй като бисквитите са хрупкави, не търся много твърд шоколад, но и не много мек, за да се разтапя на стайна температура та се колебая между шоколад/мляко = 4/1 или 3/1. Някой да има идея?

Общи условия

Активация на акаунт