Коледа 2016 -1 тема

  • 171 921
  • 761
  •   1
Отговори
# 465
  • Мнения: 2 855
Дами, здравейте,

чудя се да започвам ли вече с дребните сладки или да поизчакам още малко. Мисля да правя линцерови сладки, рохличките, меденките на Джемма. Ще правя и щолен-сладките на Лабрекс, че моите много ги харесаха. Как мислите? Да запретвам ли ръкави  newsm78 Ако да, кои сладки да направя първо, кои ще издържат най-много  newsm78

# 466
  • София
  • Мнения: 979
Аз бих започнала с меденки. До Коледа ще са омекнали и много ароматни.

# 467
  • Мнения: 2 841
Скрит текст:
natalyna, сърдечно благодаря за хубавите думи!  bouquet
Не съм качвала отдавна снимки тук и бях забравила как се прави.
Jane2013, ти коя рецепта използва за локумките?
[/quote]
По принцип ги правя по рецептата на Джема, по-горе е цитирана, но този път ги правих по тази рецепта от фейсбук /Ваня Джорджевич/, само дето аз си ги завивам по стандартния начин/разточвам на кръг и режа на триъгълници/, тези не са много сладки, но ако локума е сладък е ок Peace
http://svanya.blogspot.bg/2016/01/blog-post_19.html

Готова съм с меденките и мини-щолените, тестото за рохличките е в хладилника, всичко по двойна доза, утре продължавам
Приятна вечер Hug

# 468
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Щоленът е готов, остава да се охлади и да го намажа с масло и посипя със захар.





Ако на някого му се стори недопечен, ще поясня, че не го препичам, защото след месец става доста твърд, предпочитам го по-влажен. И това състояние ми е перфектно, точно 45 минути, клечката излиза суха. В края не декември нямаме тухли единички. Simple Smile  Peace

# 469
  • Мнения: 28
... но този път ги правих по тази рецепта от фейсбук /Ваня Джорджевич/, само дето аз си ги завивам по стандартния начин/разточвам на кръг и режа на триъгълници/, тези не са много сладки, но ако локума е сладък е ок Peace
http://svanya.blogspot.bg/2016/01/blog-post_19.html

Готова съм с меденките и мини-щолените, тестото за рохличките е в хладилника, всичко по двойна доза, утре продължавам
Приятна вечер Hug

Jane2013, благодаря ти! Ще пробвам с тази рецепта.  bouquet

# 470
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
И финал, Прибрани до Коледа, скрити. tiptoe



# 471
  • Sofia
  • Мнения: 4 821
Аз пак да попитам-Каква глазура използвате за слепване на звездите от Шоколодовите капучинови звезди на Габи?
Капучиновите звезди се слепват с марципан. Марципанът може да се залепи с водичка или айсинг, който се ползва и за украса.

# 472
  • Мнения: 2 855
Джемма, щоленът изглежда страхотно!
Моите меденки са готови  Simple Smile

Дами, моля кажете хубава рецепта за джинджифилови бисквити, иска ми се да са по-тъмни, че да направя тъмни човечета и да декорирам с роял айс отгоре. Но ако може без меласа, че идея нямам какво е това нещо  Simple Smile

# 473
  • Euskal Herria
  • Мнения: 29 405
Капучиновите звезди се слепват с марципан. Марципанът може да се залепи с водичка или айсинг, който се ползва и за украса.
Ако няма марципан, с какво може да стане залепването?

# 474
  • В светлината на слънцето
  • Мнения: 8 149
lulumba, имам още няколко въпроса. В повечето рецепти пише, че се използва самонабухващо брашно. Става ли и с обикновено? Задължителен ли е набухвателят? Ти как си го правила?

Аз го правих с обикновено. По принцип избягвам брашно с разни примеси и не ползвам такова.
Вярно е, че се прави много рано - поне 2 месеца напред трябва. И е доста тежичък. Малко пренаситен като аромат и вкус. Повече от едно ню-ню парченце не можеш да изядеш. Аз и затова казах, че АКК е по-вкусен.

# 475
  • Sofia
  • Мнения: 4 821
Капучиновите звезди се слепват с марципан. Марципанът може да се залепи с водичка или айсинг, който се ползва и за украса.
Ако няма марципан, с какво може да стане залепването?
Аз и така съм ги оставяла, не залепени, че щерката не обича марципан.
Предполагам, че ще им отива шоколад за слепване или само айсинг.

# 476
  • Мнения: 399
Звездичките слепвам само с ганаш,не обичаме  марципан.

# 477
  • Euskal Herria
  • Мнения: 29 405
Благодаря ви! Мислех си за един крем, ще пробвам с него да слепя. Или с ганаш.

# 478
  • Мнения: 59
Момичета, признавам си, че макар да съм на работа от сутрин до вечер, все си намирам време да ви хвърля по едно око - толкова е топло и уютно тук.

Всяка година правя сладки за Коледа - "Меденките на Джули", рохлички, линцери и към тях добавям една доза щолен - този, който е по рецепта на Джемма - прекрасен е! От снимките усещам аромата на захаросаните плодове.  Hug

Вчера цял ден бях в кухнята и опекох не знам колко дози, но пък запомних броя на сладките - меденките са цели 450. Вече са по кутиите и там ще чакат кротко, да бъдат украсени малко преди Рождество.

# 479
  • Мнения: 6 259
Едва ви открих, дами. Да си призная, тази Коледа мислех да скатая, децата са вече големи, но.... ми отправиха остра забележка  - Коледа без сладки не е Коледа, мамо.... Ще вадя старите записки и ще се захващам. Тази година без щолена - става чудесен, но не се яде много у нас.  Иначе по традиция правя рохлични, виенски, линцери, италиански коледни - кучидати, ричели, бучелати. Едни лимонови пръчици, както и джинджифилови със сушени плодове. А от вас черпя вдъхновение и се зареждам с чудесна коледна венергия.

Общи условия

Активация на акаунт