Коледа 2016 -1 тема

  • 171 976
  • 761
  •   1
Отговори
# 495
  • Русе
  • Мнения: 410
Здравейте на всички!

И аз вече започнах с правенето и украсяването на коледните сладки/меденки.
Решила съм обаче тази година да разнообразя сладкото меню, като включа в него мини-щоленчета, капучинови звезди, рохлички, линцери, също така и "Най-вкусните локумки на света" на Джемма http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=176696.msg17177939#msg17177939.

Та имам въпрос към Джемма. Simple Smile
Мога ли да заменя бялото вино с нещо, което да не е алкохол?

Ето някои от моите тазгодишни меденки: https://www.facebook.com/saniadari/posts/1222536974469393?pnref=story




sansil
Бисквитките ти са страхотни!  Hug
Ще споделиш ли как си постигнала ефекта на дърво върху белия и кафевия фондан на последната снимка? Тези черни линии с какво и как се правят, че да изглежда като дърво?

# 496
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Не, в тази рецепта виното не може да се заменя.

# 497
  • Под сянката на разлистените кактуси
  • Мнения: 2 747
Да си призная, тази Коледа мислех да скатая, децата са вече големи, но.... ми отправиха остра забележка  - Коледа без сладки не е Коледа, мамо.... .

Хахаха, и аз така, ама не ми се получи...Синът ми каза "Ама това са ми половината калории за годината!" При това всвки от семейството има претенции - мъжката Туна меденки, синчето лешниковите линцери на Нудъл, дъщеря ми рохличките...Един път научиш ли ги, край няма отърване!

# 498
  • Мнения: 53
Здравейте. Искам да ви попитам като експерти - какви бои за оцветяване на фондан и роял айсинг използвате? Не знам какви да си поръчам, Предпочитам да взема натуралните бои и гелове, но нямам отзиви за тях. Видях ги само в сайта hitrini,com

# 499
  • София
  • Мнения: 1 238
Здравейте. Да се запиша и аз. Страхотни вкусотии правите. Аз съм се заканила да направя 4-5 вида сладки, като мисля към 15 да започвам. Тази година ще приготвя ванилените кравейчета (любими), меденките на Наталина (Джули), линцери, забравените сладки ако ми остане някой белтък, меките тиквени сладки на Гуинет и ако остане време пуричките с вино и локум.
Мога ли да попитам нещо. Миналата Коледа опитах да направя напуканите сладки, но ми се получиха много твърди и сухи. Правих ги по рецепта от първа страница на tinki_15 с масло. Тези дни попаднах на рецепта на Рудолф за напукани сладки, в която брашното е много малко  и са разляти като бисквитки. Зачетох се и масово преобладават рецептите не с масло, а с олио и топченцата са си кръгли и напукани. Чета, че и вътре трябва да са сочни и меки. Трябва ми изпитана рецепта за този вид сладки, вие по коя правите?

# 500
  • Мнения: 28
mama1+2, благодаря!
Ефекта на дърво направих, като върху разточен фондан притиснах текстурно платно за създаване на релеф (като това може да се постигне и с обикновена клечка за зъби или шишче). Вертикалните линии направих  с триъгълник, които минах с тъмна прахообразна боя, която придава тази дълбочина и подчертава цепнатините. В случая използвах сива и тъмно кафява боя. Сега се сетих, че ако не разполагаш с боя на прах, може да използваш какао.


sem22, за да не изглежда като реклама, ако искаш пиши ми на лични и ще ти пусна линкове на он-лайн магазини, от които може да си поръчаш фонданена хартия с принт.

TEREZA83, аз миналата Коледа веднъж правих напуканите сладки по тази рецепта: http://url.itbg.eu/385699 и си станаха меки.  Само, че аз направих топчетата по-големи и намалих времето на печене. И най-важното е да внимаваш при печенето, тъй като ако ги препечеш, сладките ще се втвърдят.

Последна редакция: вт, 29 ное 2016, 19:57 от sansil

# 501
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 41 771
А шведските бисквити стават ли много твърди, или омекват с времето?

аз ги предпочитам твърдички и хрускави, но моите, без да са меки, са далеч от твърдостта на тези, които дават с кафето в ОМВ  Blush

дали ще омекнат не се знае  Blush
 два дена след изпичането, налични са около половината. даже по-малко  Blush

# 502
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 41 771
момичета, помагайте Blush
миналата година направих захаросани портокалови корички и ми вършиха чудна работа, но съм изгубила рецептата  Blush
никакъв спомен чия беше.
може би на джемма, че най-често нея наобикалям, но може и да е пепчо... или лабрекс... Blush

# 503
# 504
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 41 771
 Hug май е втората  Blush тази с коричките и захарта в буркан  Blush

ще опитам и дано пак се получат  Hug

# 505
  • в полите на Балкана
  • Мнения: 3 462
Аз днес направих малко бонбони от сушени плодове, ром и шоколад. Утре ще има снимки.

# 506
  • Мнения: 8
А шведските бисквити стават ли много твърди, или омекват с времето?

аз ги предпочитам твърдички и хрускави, но моите, без да са меки, са далеч от твърдостта на тези, които дават с кафето в ОМВ  Blush

дали ще омекнат не се знае  Blush
 два дена след изпичането, налични са около половината. даже по-малко  Blush


Благодаря, ще ги направя тази събота, пък ще видим до кога ще се задържат  Simple Smile

# 507
  • Мнения: 158
Привет на всички,  да се похваля с първата за тази година коледна проба шоколадови бисквити с пълнеж и бадеми, мноооого добри  Mr. Green

# 508
  • Мнения: 4 188
Вчера успях да направя първа проба Бостънски коледни сладки и станаха супер. Почивните дни още опитам и с щолен и Шведките сладки+джинджифиловите.

# 509
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 41 771
минищолените на Лабрекс са във фурната  Sunglasses

ще видим те каква годност имат  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт